Feest Maal 50 van Stichting Eet Mee groot succes

Onderwerp: Activiteiten, In contact blijven, Vrije tijd
Laatst geupdate: 22 september 2021
Sacha van Andel

Afgelopen weekend was het feest in Nieuwegein! Er schoven bijna 200 inwoners bij elkaar aan tafel voor een gezellig Feest Maal 50-etentje om te vieren dat Nieuwegein 50 jaar bestaat.

Cross Culture en de Tussenvoorziening ontvingen gasten en op Buurtplein Doorslag nodigden alle wijkcoördinatoren bewoners van hun wijk uit aan tafel. Ook veel inwoners hadden zich aangemeld als eetadres. Van Vreeswijk tot Galecop, van Huis de Geer tot Doorslag, door heel Nieuwegein dekten inwoners hun tafel met vrolijke Feest Maal 50-placemats en kregen ze gasten te eten die ze nog niet eerder hadden ontmoet. Ook burgemeester Backhuijs en de wethouders Schouten en van Engelen waren van de partij.

Feest Maal 50 van Stichting Eet Mee groot succes
Burgemeester Backhuijs eet samen met inwoners van Nieuwegein tijdens Feest Maal 50

Wat is Stichting Eet Mee?

 

Stichting Eet Mee is een platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Al ruim twaalf jaar brengt Eet Mee mensen samen aan de keukentafel voor een goed gesprek. Zo ontstonden er in de regio Utrecht al meer dan 10.000 matches. Tijdens de etentjes vindt u een verrassende mix van mensen. Stellen, alleengaanden, ouderen, gezinnen, mensen die hier geboren en getogen zijn, mensen met een vluchtelingachtergrond. Juist deze mix zorgt voor boeiende en waardevolle gesprekken.

Groot succes

 

Het weekend was een groot succes, zo blijkt uit de reacties van deelnemers: 

 

“Het was grandioos! Mijn mede-gasten hebben ons allemaal uitgenodigd voor een vervolg-etentje bij hen thuis!”

 

“Het was een geslaagde avond. Mijn gasten vonden het eten lekker en het was heel gezellig. Een van mijn gasten wilde wel elke week komen.”

 

“Ik heb genoten en zou dit vaker willen doen. Zo leer je mensen kennen. Binnenkort ga ik weer afspreken met mijn gastvrouw.”

 

“Het was één groot feest bij mijn gastvrouw. Waarschijnlijk het begin van een lange vriendschap!”

Feest Maal 50 van Stichting Eet Mee groot succes
Nieuwegeinse plaatsgenoten eten samen tijdens Feest Maal 50

Ook een keer mee eten?

 

Dat kan! Feest Maal 50 is helaas voorbij, maar u kunt via het Eet Mee platform het hele jaar door zelf matches maken voor gezellige etentjes. U kunt zich aanmelden als eetadres en een aantal gasten bij u thuis ontvangen, of zelf ergens aanschuiven.

 

Voor iedereen voor wie samen eten thuis lastig is, om wat voor reden dan ook, organiseren ze ook video-etentjes. U regelt dan zelf uw eten en zet uw laptop of tablet op tafel. Via videobellen met een online unieke link van Eet Mee kunt u alsnog gezellig kletsen tijdens het eten, ieder vanuit zijn of haar eigen huis. De video-etentjes zijn verrassend gezellig!

 

Heeft u interesse? Ga naar www.eetmee.nl om de ervaringen van anderen te lezen of een account aan te maken. U kunt meteen meedoen.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Feest Maal 50 van Stichting Eet Mee groot succes