Leuke activiteiten voor ouderen!

‘Uitjes voor ouderen’? Dat klinkt als bloemschikken, fröbelen en schilderen. Natuurlijk zijn dit leuke activiteiten voor ouderen, maar het is ook wel eens leuk om iets nieuws te proberen! Zo kun je bijvoorbeeld gaan koe knuffelen of samen oude recepten koeken. Ook leuk: of de routes fietsen die u vroeger ook heeft gefietst. Lichamelijke klachten hoeven daar geen belemmering voor te vormen: daarvoor is de rolstoelfiets geschikt! Bekijk in onze blog daarom unieke, leuke activiteiten voor ouderen, die anders zijn dan de gangbare dagbesteding voor ouderen!

Koe knuffelen

Kwam u vroeger vaak op het platteland? Bent u niet bang voor grote beesten? Ga dan eens koe knuffelen met een paar mensen. Koeien die voor koe knuffelen worden gebruikt zijn relaxt, lief en hebben een nieuwsgierig karakter. Met hun lichaamstemperatuur van maar liefst 39 graden is het heerlijk om ze te aaien of tegen ze aan te leunen. De koeien wegen ongeveer 700 kilo, dus vormen een lekkere stevige leuning. Een keer iets anders en zeker weten iets waar lang over nagepraat zal worden!

Koe knuffelen

Recepten van vroeger koken

Wat was uw favoriete gerecht vroeger? Welk gerecht doet u denken aan uw kindertijd? Of wat at u op uw trouwdag? Hoe leuk is het om deze gerechten opnieuw te maken en er herinneringen aan op te halen, misschien zelfs samen met uw kleinkinderen. Wat ook leuk is, maak speciaal voor wat oude vrienden een paar gerechten uit uw favoriete vakantieland. Bent u bijvoorbeeld helemaal weg van Frankrijk? Maak dan een lekkere ratatouille of quiche. Stokbrood erbij, een goed glas wijn en klaar bent u voor een heerlijke avond.

Nieuwe fietsroutes ontdekken met een rolstoelfiets

Fietsen zit in het bloed van menig Nederlander en ook als u minder mobiel wordt en van een rolstoel gebruik maakt is het heerlijk om er met de fiets op uit te trekken. Een mooie oplossing is de rolstoelfiets. Deze kunt u voor een dag huren. De rolstoel wordt voorop de fiets gezet en de gebruiker kan er lekker in blijven zitten terwijl een ander trapt. Zo kunt u bijvoorbeeld samen met uw kinderen blijven genieten van het fietsen. Ontdek nieuwe fietsroutes in steden en natuurgebieden. De dag sluit u extra leuk af door ergens een pannenkoek of een ijsje te eten. Gezellig!

Rolstoelfiets

Museumrondleiding

Heeft u één museum waar u helemaal weg van bent? Of wilt u eens een nieuw museum ontdekken? Dan zou u kunnen kijken of deze musea persoonlijke rondleidingen aanbieden voor ouderen/senioren. Hierbij zal alles wat langzamer worden uitgelegd en is er de mogelijkheid om langer te blijven staan bij bepaalde plekken. Ook bieden sommige museums workshops aan, waardoor uw vader of moeder daadwerkelijk iets in de praktijk mag gaan beoefenen. Mooie voorbeelden zijn het Van Gogh museum of het Kröller Möller museum. Kijk voor meer mogelijkheden op de museumwebsites.

Bron: Van Gogh Museum

Alleen erop uit?

Wilt u graag dingen ondernemen, maar heeft u niet zoveel mensen meer in uw directe omgeving om dat samen mee te doen? Niet getreurd, in dit artikel geven we u graag een uitgebreid overzicht van betrouwbare organisaties die speciale activiteiten en uitjes aanbieden waar u eenvoudig aan kunt meedoen. Vaak inclusief haal en breng-service. Veel plezier!

Blijf onafhankelijk

Het ondernemen van activiteiten met anderen is een van de belangrijkste voorwaarden om prettig thuis te blijven wonen. Maar er is nog meer mogelijk. Ontdek welke aanpassingen uw huis toekomstbestendig maken én hoeveel die kosten met onze langer thuis in huis-check. De check is gratis en onafhankelijk. We vragen alleen uw naam en e-mailadres zodat u het plan kunnen toesturen.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken