Leuke activiteiten voor ouderen!

‘Dagbesteding voor ouderen’? Dat klinkt als bloemschikken, fröbelen en schilderen. Natuurlijk zijn dit leuke activiteiten voor ouderen, maar het is natuurlijk ook wel eens leuk om iets nieuws te proberen! Zo kun je bijvoorbeeld het lievelingsgerecht van vroeger maken om oudere herinneringen op te halen, of de routes fietsen die je vroeger ook hebt gefietst. Lichamelijke klachten hoeven daar geen belemmering voor te vormen: daarvoor is de rolstoelfiets geschikt! Bekijk in onze blog daarom unieke, leuke activiteiten voor ouderen, die anders zijn dan de gangbare dagbesteding voor ouderen!

 Dagbesteding voor ouderen 

 Recepten van vroeger koken

Was uw vader of moeder vroeger de chef-kok thuis? Dan zult u hem of haar waarschijnlijk erg blij maken door samen te gaan koken. Misschien kunt u samen een recept uitzoeken. Daarbij kunt u zelf kiezen of dit een 3-gangen, 4-gangen of zelfs 5-gangen menu wordt! Een leuk element is om een recept uit te zoeken die uw vader of moeder vroeger ook altijd klaarmaakte, of wellicht at toen hij of zij jong was. Het is immers altijd leuk om herinneringen op te halen! Daarnaast zou u bijvoorbeeld ook een recept kunnen klaarmaken uit het favoriete land van uw vader of moeder. Is hij of zij bijvoorbeeld helemaal weg van Frankrijk? Maak dan een lekkere ratatouille, of een foie gras!

Nieuwe fietsroutes ontdekken met een rolstoelfiets

Veel ouderen zijn vanwege lichamelijke klachten niet in staat om verre afstanden te lopen of fietsen. Toch is het fijn om er even uit te zijn. Dan is het heerlijk om bijvoorbeeld even de natuur in te gaan. Als uw vader of moeder niet in staat is om (ver) te fietsen of om zichzelf fysiek in te spannen, dan zijn hier hele goede oplossingen voor. Heeft u bijvoorbeeld al weleens gedacht aan het huren van een rolstoelfiets voor een dag? Hierbij kunt u uw vader of moeder in een rolstoel voor op de fiets zitten, waarna u zelf dan moet gaan trappen. Met de rolstoelfiets kunt u zonder enige moeite overal komen en nieuwe fietsroutes in steden of natuurgebieden ontdekken. Leuk voor u, maar vooral ook voor uw vader of moeder!

Museumrondleiding

Heeft u één museum waar u helemaal weg van bent? Of weet u dat uw vader of moeder erg geniet van bepaalde musea op het gebied van geschiedenis, kunst of wetenschap? Dan zou u kunnen kijken of deze musea persoonlijke rondleidingen aanbieden voor ouderen/senioren. Hierbij zal alles wat langzamer worden uitgelegd, en is er meer mogelijkheid om wat langer te blijven staan bij bepaalde plekken. Ook bieden sommige musea workshops aan, waardoor uw vader of moeder daadwerkelijk iets in de praktijk mag gaan beoefenen. Mooie voorbeelden op dit gebeid zijn bijvoorbeeld het Van Gogh museum of het Kroller Moller museum. Kijk voor meer mogelijkheden op de website van deze musea.

(Bron: van Gogh museum)

Uitslag van het plan

LANGER THUIS IN HUIS PLAN

Bent u benieuwd welke aanpassingen voor uw woning mogelijk zijn? Vul de vragenlijst in en u ontvangt gratis een overzichtelijk plan met mogelijkheden, tips en een schatting van de kosten.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken