Wat is de beste deurbel met camera? Alle slimme deurbellen op een rij

Veiligheid is één van de belangrijkste zaken om op te letten wanneer u kiest voor een levensloopbestendige woning. Een deurbel met camera, ook wel video deurbel of slimme deurbel genoemd, kan bijdragen aan deze veiligheid. U ziet wie er aan de deur is en kunt communiceren, zonder de deur open te hoeven doen. Maar is het legaal om zomaar een camera op te hangen bij de deur? En hoe zit het met de kosten? De antwoorden op deze vragen, en meer informatie, leest u in dit artikel.

Wat is een deurbel met camera?

 

Het is een deurbel met camerafunctie zodat u via een beeldscherm precies kunt zien wie er aan de deur is. Bij sommige modellen kunt u zelfs praten met de persoon aan de deur.

Waarom zou u kiezen voor een deurbel met camera?

 

We kennen het gevoel allemaal wel. Er wordt aangebeld, maar u verwacht niemand en het is al wat later op de avond. Het voelt dan niet fijn om de deur nog open te doen. Maar wie weet is het wel familie? Daarom is het fijn om te weten wie er aan de deur is voor u de deur open doet. Dit kan u een hoop narigheid besparen!

 

Zien wie er aan de deur is, kan met een deurbel met camera. Een deurbel met camera beveiligd uw voordeur en draagt daarmee bij aan uw veiligheid. U kunt via een beeldscherm zien wie er aan de deur is, zonder ook maar naar de deur te hoeven lopen. Zo kunt u mensen die u met babbeltrucs willen oplichten, altijd een stapje voor zijn. 

 

Naast babbeltrucs zijn er wel meer mensen waar u de deur liever niet voor open doet. Denk bijvoorbeeld aan belletjetrekkers, die negeert u het liefst! Een deurbel met camera kan u het onnodige lopen naar de voordeur besparen. Extra fijn als u niet zo goed ter been bent.

 

Daarnaast kan iedereen zien dat u een deurbel met camera heeft hangen. Ze weten dat ze op beeld komen en dit kan mensen met kwade bedoelingen afschrikken. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat er minder wordt ingebroken in wijken met veel deurbellen met camera.

Welke functies heeft een slimme deurbel?

 

U kunt kiezen uit veel verschillende functies bij een deurbel met camera. Wij gaan de meest handige en veelvoorkomende functies langs. Houdt wel altijd in uw achterhoofd: hoe meer functies, hoe duurder de deurbel.

 

 • Beeld via app of monitor

  U kunt ervoor kiezen om het beeld van uw deurbel te ontvangen op een monitor, soms thuisontvanger genoemd. Dit houdt in dat u een klein beeldscherm bij uw deurbel geleverd krijgt. Daarop kunt u zien wie er aan de deur is als en aangebeld wordt.

  U kunt echter ook kiezen voor een smart deurbel. Dit is een slimme deurbel met camera en app die het beeld verstuurd naar een app die hoort bij uw deurbel. U krijgt dan een bericht op uw smartphone als er iemand aanbelt. Het maakt voor de slimme deurbel niet uit of u thuis bent, op bezoek, of zelfs op vakantie. Zolang uw telefoon verbonden is met het internet, krijgt u een bericht als er iemand aanbelt. U kunt dan op uw telefoon zien wie er aan de deur is. 

 

 • Videobeeld of een foto

  Niet alle deurbellen met camera hebben een videofunctie. Sommige deurbellen maken alleen een foto op het moment dat er aangebeld wordt. U kunt dan niet zien of ze blijven staan of wat ze doen, maar u kunt wel zien wie het is. Ook nemen de foto’s minder ruimte in beslag in de opslag.

  De meeste deurbellen met camera hebben echter wel een videofunctie. Sommige filmen de hele tijd door terwijl anderen filmen alleen wanneer er aangebeld wordt. Dit kunt u meestal zelf instellen.

Deurbel met camera met mensen in beeld

 

 • Bewegingsmelder

  Als u een deurbel met camera en bewegingsmelder heeft, gaat de camera filmen zodra er iemand het bereik van de sensor binnenkomt. U kunt dit bereik zelf bijstellen. Zo kunt u zien wie er bij de deur komt, zelf als diegene niet aanbelt. Dit geeft een veilig gevoel. De beelden kunt u vaak terugkijken zodat u precies weet wat er ‘s nachts allemaal gebeurd is.

 

 • Nachtmodus

  Een gewone camera maakt slechte en onduidelijk beelden ‘s nachts. Dit komt omdat er te weinig licht is voor de camera. Een camera met nachtmodus heeft hier geen last van. Door gebruik te maken van infrarood heeft u ook ‘s nachts erg goed beeld.

 

 • Terugspreekfunctie of intercom

  Veel slimme deurbellen met camera hebben een terugspreekfunctie of een intercom. Hiermee kunt u praten met de persoon die voor de deur staat. Als u een slimme deurbel heeft met een app, kunt u zelfs op afstand met iemand praten. Bijvoorbeeld als u zelf niet thuis bent. Heel handig als u, bijvoorbeeld, de visite wilt laten weten dat u er met tien minuutjes aankomt!

 

  • Extra ontvangers

   Als u kiest voor een slimme deurbel met een app op uw telefoon, dan is uw telefoon de standaard ontvanger. Dit betekent dat u alleen op uw telefoon een melding krijgt als er aangebeld wordt. U hoort geen geluid in huis zoals bij een normale deurbel. Dit is heel onhandig als u even uw telefoon niet op zak heeft. Daarom is het handig om te kiezen voor een extra ontvanger. Deze worden ook wel eens een chime of een gong genoemd.

   De extra ontvanger functioneert als een normale deurbel en zorgt ervoor dat er een geluid afgaat op het moment dat de bel gaat. U kunt deze instellen waar u maar wilt in huis, en vaak kunt u er ook meer dan 1 aansluiten op uw slimme deurbel met camera.

   Let er wel op dat niet alle deurbellen uitgebreid kunnen worden met een extra ontvanger.

   De nadelen van een deurbel met camera

    

   De deurbel met camera heeft, zoals u tot nu toe gelezen heeft, veel voordelen. Natuurlijk zitten er ook een aantal nadelen aan vast.

    

   • Een gong wordt vaak niet meegeleverd als u een deurbel met camera koopt. Een gong zorgt ervoor dat u de deurbel altijd hoort. Zonder gong, krijgt u bij de meeste deurbellen met camera alleen een melding op uw telefoon. De gong moet u er helaas meestal apart bijkopen, wat de deurbel met camera weer duurder maakt.

   • Niet alle slimme deurbellen zijn even makkelijk te installeren. De deurbel moet ten eerste de juiste stroomtoevoer hebben. Ten tweede moet de slimme deurbel aangesloten worden op het internet. En vaak moet er ook nog een gong aangesloten worden, als u hiervoor kiest. Dit alles kan complicaties opleveren. Als u zelf niet zo handig bent, raden wij u aan om een monteur in te schakelen voor de installatie. Dan weet u zeker dat alles goed en veilig is geïnstalleerd.

    Wilt u het wel zelf proberen? Kies dan voor een draadloze deurbel met camera of een zogenoemde ‘plug-in’ camera. Deze zijn veelal makkelijker te installeren. 

   De beste deurbellen op een rij

    

   Wij hebben hier voor u alvast een overzicht met een aantal van de populairste deurbellen met camera op dit moment. Hoewel de Ring video deurbel met uitstek het populairste is en vaak de beste video deurbel genoemd word, zijn de alternatieven ook erg goed.

   Product

   deurbel camera ring

    

    

   Ring Video Doorbell Pro 2

   camera deurbel nestNest Hello Videodeurbel

   Wat is de beste deurbel met camera? Alle slimme deurbellen op een rij

    

    

   Eufy by Anker deurbel

   deurbel draadloos arlo

   Arlo Wired Videodeurbel

   Beoordeling

   Wat is de beste deurbel met camera? Alle slimme deurbellen op een rij4,5/5

   (2 reviews)

   Wat is de beste deurbel met camera? Alle slimme deurbellen op een rij4,5/5

   (286 reviews)

   Wat is de beste deurbel met camera? Alle slimme deurbellen op een rij4,6/5

   (289 reviews)

   Wat is de beste deurbel met camera? Alle slimme deurbellen op een rij4,4/5

   (11 reviews)

   In het kort Veel extra functies. Beste uit de test van de Consumentenbond. Details en contrasten goed zichtbaar. Draadloze deurbel met camera. Zeer goed beeld.  App werkt prettig. Uitgeroepen als beste koop door de Consumentenbond.
   Videoresolutie 1536 x 1536 1600 x 1200 2560 x 1920 1536 x 1536
   Bewegingsdetectie Ja Ja Ja Ja
   Videofunctie  Ja Ja Ja Ja
   Spreekfunctie Ja Ja Ja Ja
   Nachtmodus Ja Ja Ja Ja
   Gong (chime) Nee Nee Nee Nee
   Stroomvoorziening Accu  Netstroom Accu / batterij, netstroom Netstroom
   Wifi nodig Ja Ja Ja Ja
   Opslag Ja, in de Cloud Ja, in de Cloud Ja, Cloud of lokale opslag Ja, in de Cloud

    

   Review Ring video Doorbell Pro 2

   “Reageert best wel vlug en de installatie is makkelijk te doen ook voor ouderen”.

   Review Nest Hello videodeurbel

   “Hij heeft een opvallende drukknop, die een beetje lijkt op een liftknop. Ik verwacht van Nest producten dat ze er stijlvol en luxe uitzien, wat ook bij de Nest Hello het geval is”.

   Review Eufy by Anker deurbel

   “Heb de bel nu een week in gebruik zeer tevreden met beeld en geluid ook in het donker. De app werkt prima en alles was snel ingesteld. Prima product”.

   Review Arlo Wired Videodeurbel

   “Mooie deurbel met snelle reactietijd. Installatie is ook een makkie”.

   Vaak vergeten zaken

    

   Opslag in de Cloud – extra kosten

   Veel slimme deurbellen slaan de videobeelden op in de Cloud. De Cloud is een opslagplek waar u vanaf verschillende apparaten bij kunt. U heeft hier wel een abonnement voor nodig. Zonder abonnement kunt u soms niet de beelden van uw slimme deurbel terugkijken. Het abonnement kost ongeveer tussen de 2 en 5 euro per maand.

    

   Als u kiest voor een deurbel met lokale opslag, heeft u geen extra kosten per maand. Ook kunt u ervoor kiezen om geen gebruik van de Cloud te maken.

    

   Is een deurbel met camera wel legaal?

   Het is legaal om een deurbel met camera te hebben. U moet echter opletten dat u alleen uw eigen terrein filmt. U mag dus niet de openbare weg filmen of het huis van uw buren. Dat is een schending van de privacy. Ook is het belangrijk om uw camera zichtbaar op te hangen. Zo mogelijk kunt u er een sticker bij plaatsen waarop staat dat er gefilmd wordt. Bij sommige slimme deurbellen worden deze stickers meegeleverd. Meer weten over privacy omtrent de slimme deurbel? Lees dit artikel van NOS.nl.

   Video deurbel Action

   Bent u opzoek naar een goedkopere video deurbel? Bij de Action wordt de LSC Smart Connect videodeurbel voor €29,95 verkocht. Deze deurbel met camera van de Action heeft een spraakfunctie en wordt geleverd met een voedingsbron inclusief lange kabel. Let op: het assortiment van de Action wisselt veel. De deurbel is mogelijk niet beschikbaar op het moment dat u dit leest.

    

   action video deurbel

    

   Nu te bestellen: De Langer Thuis in Huis Gids!

    

   Een papieren gids met alle info over langer thuis wonen (100+ pagina’s)

    

   • Hoe maak ik mijn woning levensloopbestendig?

   • Welke handige hulpmiddelen zijn er?

   • Heb ik recht op vergoedingen?

   • Hoe kan ik woningaanpassingen financieren?

    

   Prijs: € 14,95

    

   Meer info

   Wat is de beste deurbel met camera? Alle slimme deurbellen op een rij
   >

   Cookiemelding


   Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Meer informatie over ons gebruik van cookies kunt u vinden in ons privacybeleid. Door op akkoord te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op onze website.

   Akkoord