Dit zijn de meest effectieve fitness spullen voor thuis

Onderwerp: Vitaal, Gezondheid
Laatst geupdate: 11 februari 2021
Sharon Kok

Fitness spullen voor thuis | Dat bewegen gezond is weten we allemaal. Maar, sportscholen zijn nog dicht en dat blokje om gaat ook vervelen na een tijdje. Om in het nieuwe jaar lekker meer te bewegen (en te blijven) geef ik u een overzicht van de meest effectieve fitnessspullen voor thuis!

 

Zet ‘m op!

Fitness spullen voor thuis

 

Thuis bewegen heeft voordelen!

 

  • Thuis in uw eigen omgeving sporten is vertrouwd
  • Het belangrijk om dagelijks te bewegen. Doordat u uw fitness spullen thuis heeft, bent u sneller geneigd om hier gebruik van te maken en dus voldoende te bewegen
  • Fitness spullen zijn goedkoop, goedkoper dan een abonnement bij de sportschool

 

Daarom deel ik met u de top 5 fitness artikelen voor thuis. Vanuit dit artikel kunt u zelfs direct de fitness spullen kopen.

 

Als u een van deze producten via onze website koopt bij Bol.com, verdienen wij er mogelijk een klein bedrag aan.

 

Yogamat

Een yogamat is wat mij betreft een onmisbaar fitness artikel voor thuis. Het is een goede ondergrond om uw oefeningen op te doen en zo blessures te voorkomen. De mat geeft u een zeer goede grip om veilig en fijn op te kunnen staan.

 

U kunt een yogamat werkelijk voor álles gebruiken en het is dus een goede investering. Van het versterken van uw spierkracht, tot het trainen van uw balans, lenigheid en het verminderen van stress.

 

Het is belangrijk dat een yogamat dik genoeg is en van stevig antislip materiaal is gemaakt.

 

fitness spullen thuis yogamat

 

>> Bekijk en bestel yogamatten op Bol.com

Knijphalters

Met een knijphalter, ook wel handknijper of knijpveer genoemd, traint u uw vingers, handen en onderarmen. Een knijphalter heeft twee poten die verbonden zijn met een weerstandsveer. Door de poten met één hand naar elkaar toe te knijpen, traint u uw spieren.

 

Zelf ik ook knijphalters thuis liggen en ik merk dat het ook lekker laagdrempelig is. Je pakt de handknijper er makkelijk bij; u hoeft zich er niet voor om te kleden of plek te maken in de kamer. U kunt er zelfs mee trainen terwijl u televisiekijkt.

 

fitness spullen thuis knijphalter

 

>> Bekijk en bestel knijphalters op Bol.com

Stoelfiets

Een ander fitness artikel die u voor de televisie zou kunnen gebruiken is een stoelfiets, ook wel fietstrainer genoemd. Een stoelfiets is een compact en makkelijk te gebruiken fitnessapparaat. Hij kan overal in huis en op het werk gebruikt worden.

 

Een fietstrainer is een standaard met een mechaniek en twee trappers. U zet hem op de grond voor een stoel en begint met fietsen. Dit kan eventueel ook vanuit een liggende positie.

 

Het voordeel van een stoelfiets is dat u hem overal kunt gebruiken en ze vaak opvouwbaar zijn, waardoor ze weinig ruimte innemen (in tegenstelling tot een hometrainer).

 

Wilt u hier meer over weten? Lees dan ons blog over stoelfietsen.  

 

fitness spullen thuis stoelfiets

 

>> Bekijk en bestel stoelfietsen op Bol.com

Foamroller

Het is een van de nieuwste trends in de fitness wereld: een foamroller. Een foamroller is een schuimachtige koker of rol, vaak met een gehobbeld oppervlak. U gebruikt hem om bindweefsel en spieren te ontspannen. Daarmee kunt u bijvoorbeeld uw spieren opwarmen tijdens de warming up of  ‘triggerpoints’ (pijnlijke spierknopen) masseren.

 

U gebruikt uw eigen lichaamsgewicht om met de roller over uw spieren te gaan en bepaalt daardoor zelf de druk. Dit heeft een masserende werking waardoor de zenuwen en spieren gaan ontspannen. Bloed gaat dan beter stromen, de spier kan daardoor meer zuurstof opnemen en spieren zullen sneller herstellen na inspanning.   

 

Tip: foamrollers zijn er in verschillende uitvoeringen. De meeste zijn vrij hard en hebben een sterk geribbeld oppervlak. Maar dat is voor beginners en/of mensen met een lage pijngrens niet heel prettig. Ik adviseer u om te beginnen met een zachte foamroller zoals deze:

 

fitness artikelen thuis foamroller

 

>> Bekijk en bestel foamrollers op Bol.com

Stappenteller of activity tracker

Een stappenteller of activity tracker is een heel handig hulpmiddel voor tijdens het sporten. Dit horloge volgt jouw activeiten op verschillende manieren.

 

Hij meet bijvoorbeeld:

 

  • Uw hartslag
  • Het aantal stappen
  • Aantal afgelegde kilometers
  • Verbrande calorieën
  • Slaappatroon

 

Deze resultaten verschijnen op het apparaatje zelf, maar kunnen vaak ook verbonden worden aan een app op uw smartphone. Een activity tracker heeft vele functies, een stappenteller is wat eenvoudiger; deze meet vaak alleen het aantal stappen dat gezet wordt door de drager.

 

Dit apparaat is dus fijn om gedurende de dag te dragen, om zo uw bewegingen bij te kunnen houden. Ook heeft hij vaak een wekker en/of stopwatchfunctie, ideaal voor het bijhouden van uw de fitness oefeningen. Met behulp van een stappenteller of activity tracker wordt u met uw neus op de feiten gedrukt (hoeveel beweging krijg ik eigenlijk echt op een dag?), kunt u meetbare doelen opstellen en uw resultaten bijhouden. Lees ook onze aankoopgids voor stappentellers.

 

fitness materiaal voor thuis fitbit

 

>> Bekijk en bestel activity trackers op Bol.com

Extra tip voor goedkope fitness spullen

Wilt u ook trainen met gewichtjes? Dan heb ik een budgetvriendelijke tip: gebruik flesjes water! Deze functioneren prima als gewichtjes als u ze vult met water of zand.

 

Ik heb zelf ook een tijdje met waterflesjes getraind en dit werkt prima. Let er wel op dat u ze helemaal vult (als het water zich door de fles kan verplaatsen raakt u uit balans) en ze goed droog maakt zodat ze niet uit uw handen kunnen glijden.

Tot slot

Gaat u lekker bewegen en uw activiteiten bijhouden? Wilt u meer lezen over beweging en gezonde voeding? Kijk dan eens bij onze anders blogs.

Wekelijks dit soort handige tips in uw inbox? 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief (uitschrijven kan altijd met 1 klik).

 

Doet u ook mee met onze online bingo?

 

Vrijdag 30 september om 16.00 organiseren we een online Bingo in het kader van de week tegen eenzaamheid. U kunt hier gratis aan meedoen en andere senioren online onmoeten en spreken via de chat. Doet u mee?

 

Meer info