Column: TV kijken?

Zo’n zwarte mediabox aansluiten om tv te kunnen kijken. Het is geen kattenpis en zeker niet als je COPD hebt. Zo ervoer ook Maartje. Ze deed haar uiterste best, maar of het goed kwam?

Sinds enige tijd is het blijkbaar verplicht een apparaat aan te schaffen om TV te kunnen kijken en wat op te nemen. Nu ben ik een erg selectieve TV-kijker maar om nou helemaal niet meer te kijken, het nieuws bijvoorbeeld, werd me ook te gortig.

 

Dus Ziggo gebeld en weldra werd er een grote doos bezorgd. Snoertjes, stekkertjes en een zwart ding. Aansluiten was heel simpel was mij gezegd. Maar aangezien ik totaal niet technisch ben, belde ik in paniek Ziggo. Ik werd vriendelijk te woord gestaan door een behulpzame medewerker. Omdat ik alleen plaats heb voor dat ding op de grond  kroop ik, op aanwijzing, al puffend en hijgend over de grond. Ik snapte niks van al die stekkertjes en riep buiten adem dat ik COPD heb en dat het niet lukte.

 

De medewerker riep ontzet dat  hij mijn dood niet op zijn geweten wilde hebben en een monteur  zou sturen. Die kwam een paar dagen later en sloot alles aan. Maar nadat ik een week zonder problemen had gekeken, ontving ik alleen nog maar sneeuw.

 

Ten einde raad Ziggo gebeld. En daar gingen we weer. Ademloos kroop ik rond. Met twee afstandsbedieningen en een looptelefoon wisselend op tafel en in de hand. Het lukte van geen kant.

 

Om gek van te worden!

 

De man bleef vriendelijk en geduldig, maar ik niet. Op een gegeven moment gilde ik dat het echt niet lukte en het bleef stil aan de andere kant. Mijn latrelatie was inmiddels binnen gekomen en hoorde alles stomverbaasd aan. Toen ik weer naar de medewerker riep dat het echt niet lukte, hoorde ik weer niets, waarop mijn lat heel nuchter zei dat die man mij ook niet kon horen omdat ik, helemaal in de war, in de afstandsbediening van de TV   zat  te praten… Hij had gelijk.

 

Om het verhaal kort te maken, ook door de telefoon snapte ik er opnieuw niks van.

 

Later bleek dat ik op aanraden van een kennis, de antennekabel in de TV had gedaan, daar had ik niet meer aan gedacht. Enfin, weer een monteur over de vloer en deze keer heb ik drie weken kunnen kijken. Daarna weer hevige sneeuwbuien…  Maar weer de antennekabel in de TV gestopt, kan ik in elk geval een aantal zenders ontvangen en zo is het nu nog.

 

Voorlopig laat ik het maar zo.

 

Ben ik nu de enige oen die moeite heeft met die box?

 

Of zou de oude Hanneke Poes stiekem aan de kabels zitten?

Reageren?

 

Dat kan via onze Facebookpagina. We lezen uw reactie graag!

 

Nu te bestellen: De Langer Thuis in Huis Gids!

 

Een papieren gids met alle info over langer thuis wonen (100+ pagina’s)

 

  • Hoe maak ik mijn woning levensloopbestendig?

  • Welke handige hulpmiddelen zijn er?

  • Heb ik recht op vergoedingen?

  • Hoe kan ik woningaanpassingen financieren?

 

Nu in de verkoop voor € 9,95!

 

Meer info

Column: TV kijken?
>

Cookiemelding


Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Meer informatie over ons gebruik van cookies kunt u vinden in ons privacybeleid. Door op akkoord te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op onze website.

Akkoord