5 favoriete bordspelletjes om te spelen, ook als u alleen bent!

Onderwerp: Vrije tijd, Vermaak
Laatst geupdate: 23 januari 2023
Sharon Kok

Spelletjes, wie is er niet dol op? Het is niet alleen leuk tijdverdrijf, maar ook nog eens gezond voor de hersens. Spelletjes kunt u natuurlijk met een gezelschap doen, maar wist u dat er ook veel spelletjes alleen te doen zijn? In dit artikel vindt u vijf leuke spellen die u prima alleen kunt spelen.

Op zoek naar goud

 

In het spel Saboteur: Het Duel is het doel om zoveel mogelijk goudstukken te verzamelen. Graaf een weg door de gangen en pas op voor de saboteur. Tip; om in het solo spel wat meer punten te kunnen scoren, kunt u de spelregels gewoon wat aanpassen. Bijvoorbeeld door met alle kaarten te spelen, in plaats van slechts 10 kaarten afleggen.

 

spelletje

 

Bekijk de onderdelen van dit spel

Van houten hutje naar boerderij

 

Dit bordspel is een stuk uitgebreider en bevat veel houten speelstukken; koeien, varkens, hout, riet, wortels, stallen, gezinsleden en nog veel meer!

 

Je begint Agricola met minimale middelen. Elke beurt kunt u diverse acties doen en daarmee iets op gaan bouwen. U heeft bouwstoffen nodig en kunt daarmee bijvoorbeeld akkers aanleggen of in huizen investeren. Het is de bedoeling dat u zo efficiënt mogelijk te werk gaat om uiteindelijk zoveel mogelijk punten te halen en de gezinsleden eten te kunnen geven.

 

Ik ben gek op dit soort spellen waarbij je echt iets opbouwt! Extra leuk door de houten elementen. Agricola duurt ongeveer 45 minuten.

 

spelletje agricola

 

Bekijk alle onderdelen van dit spel

Avonturen in een boek

 

Voor mij als spelletjesliefhebber en boekenwurm is dit absoluut het perfecte vermaak; een spel ín een boek! Dat vergt wat uitleg. Dit stripboek leest u niet op de normale manier, maar speelt u. U springt van plaatje naar plaatje, van pagina naar pagina. Gedurende het verhaal maakt u zelf keuzes om zo zelf het avontuur en het verhaal te bepalen. Ieder potje kunt u het verhaal weer opnieuw beginnen en blijft u nieuwe dingen ontdekken.

 

Op dit moment zijn er 3 Adventure books:

 

5 favoriete bordspelletjes om te spelen, ook als u alleen bent!
5 favoriete bordspelletjes om te spelen, ook als u alleen bent!
5 favoriete bordspelletjes om te spelen, ook als u alleen bent!
5 favoriete bordspelletjes om te spelen, ook als u alleen bent!

Lever uw koffie maar in!

 

Bij het kaartspel Klus Geklaard moet u de kaarten gaan sorteren op nummer. Dit lijkt makkelijk, maar het spel heeft uitdagingen. Zo staan er op diverse acties op de kaarten. Klus Geklaard duurt ongeveer een halfuur en stelt uw geheugen goed op de proef.

 

U trekt steeds 3 kaarten en behandelt de acties. Hier moet u snoepjes voor ‘betalen’, maar u kunt ook nieuwe snoepjes verdienen. Na de acties kunt u de kaarten sorteren en belanden ze onder de stapel. Zodra u de kaart met nummer 48 trekt, moet u een koffiekopje inleveren. Moet u inmiddels uw zevende koffiekopje inleveren maar liggen de kaarten nog niet allemaal op de juiste volgorde? Dan verliest u…

 

bordspelletje

 

Lees meer over dit spel

Dobbelen met tactiek

 

Een dobbelspel waarbij u tactisch na moet denken, spannend! Je speelt met een aantal verschillende dobbelstenen. Op de witte dobbelstenen staan gekleurde kruizen en op de zwarte dobbelstenen staan getallen. Nadat u gegooid heeft kiest u één gekleurd kruis en één zwarte dobbelsteen. Kiest u bijvoorbeeld een 5 en het rode kruis? Dan mag u 5 rode blokjes wegstrepen op het scoreblok, deze moeten aan elkaar grenzen en u begint altijd in de middelste kolom.

 

Het doel is uiteindelijk om binnen 30 rondes zoveel mogelijk weg te strepen. Door één volledige kleur weg te strepen of bijvoorbeeld kolommen volledig te vullen, kunt u extra punten halen!

 

Als u het spel Keer op Keer solo speelt, gaat het relatief snel. Voordeel is wel dat u door veel te oefenen en nieuwe tactieken uit te proberen, beter zult worden. En zodra u dit spel dan weer eens met een tegenspeler kunt spelen, verslaat u hem of haar zo!

 

bordspel

 

Bekijk de complete inhoud van het spel

Tot slot

 

Geen spel zonder gezelschap? Niets is dus minder waar! Van bordspellen tot dobbelspellen en kaartspellen, er is van alles. In dit blog heeft u over mijn favoriete solospellen kunnen lezen mét bijbehorende linkjes om deze ook zelf te kunnen gaan spelen.

 

Heeft u geen zin in een bordspel? Probeer dan eens een online escape room. Deze zijn gratis en alleen of met meerdere mensen te spelen!

 

>> Dit zijn de geweldige bordspellen van onze partner Meeples!

 

Heeft u nog andere leuke spelletjes om alleen te spelen?  Deel ze met ons en onze lezers op onze Facebookpagina!

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

5 favoriete bordspelletjes om te spelen, ook als u alleen bent!