Een ode aan de loopfiets voor volwassenen

Hulp en hulpmiddelen / Mobiliteit

Kunt u niet meer zo lang of ver lopen? Erg lastig, want dat maakt uw wereld waarschijnlijk gelijk een stukje kleiner. Een loopfiets voor volwassenen kan een fijne oplossing zijn. Wij zijn er gek op en zullen in dit blog vertellen waarom!

Wat is een loopfiets voor volwassenen?

Een loopfiets is een fiets zonder pedalen. U beweegt zich voort door al zittend met uw benen over de grond te bewegen. Doordat de fiets uw gewicht draagt, worden uw benen een stuk minder belast. De loopfiets is een loophulpmiddel, dus u rijdt er mee op de stoep. Ook mag u hem (net als bijvoorbeeld een rollator) mee de winkel in nemen.

Loopfiets volwassenen: waarom zijn wij er zo gek op?

De loopfiets heeft zoveel voordelen!

  • Ontlast gewrichten
  • Verder en langer lopen
  • Kleinere kans op vallen
  • Minder last van vermoeidheid
  • Minder last van kortademigheid
  • Lage instap

Doordat de loopfiets uw gewicht draagt, kunt u lopen zonder dat uw benen veel worden belast. U kunt dus langer en verder lopen, zonder al snel pijnlijke of vermoeide benen te krijgen.

Ook zorgt de loopfiets volwassenen voor een kleinere kans op vallen. U zit veilig en stevig op een zadel en zeker wanneer u een loopfiets met 3 wielen heeft, is deze erg stabiel.

Een loopfiets volwassen is niet alleen een geschikt hulpmiddel bij etalagebenen, gewrichtsklachten of chronische pijn, maar ook bij overgewicht of COPD. Door gebruik te maken van een loopfiets, zult u minder last hebben van vermoeidheid en kortademigheid.

Er is voor ieder wat wils. Zo zijn er opvouwbare, maar ook elektrische loopfietsen. Welke soorten er precies zijn en welke passen bij uw behoeftes, leest u hieronder.

Soorten loopfiets volwassenen

Opvouwbare loopfiets volwassenen

Een opvouwbare loopfiets is handig wanneer u hem (eventueel) mee wilt nemen in de auto, bus, trein of het vliegtuig. De fiets is vaak wat lichter en u kunt hem makkelijker thuis wegzetten.

loopfiets volwassenen

Loophulp City is een opvouwbare loopfiets. (c) Van Raam

Elektrische loopfiets volwassenen

Wanneer u het niet zo lang volhoudt om te lopen met een loopfiets volwassenen, dan is een elektrische ondersteuning fijn. Gaat u hierdoor harder dan 6 km/u? Dan moet u op het fietspad rijden.

loopfiets volwassenen

Sitgo Elektrische loopfiets is een bekende, deze heeft ook als enige van alle loopfietsen een bagagerekje. (c) Sitgo

2 wielen

Kunt u nog goed uw evenwicht bewaren? Dan kunt u een loopfiets volwassen met 2 wielen nemen.

3 wielen

Een loopfiets volwassenen met 3 wielen biedt u meer stabiliteit, waardoor u er ook langer mee kunt blijven staan en voortbewegen.

loopfiets volwassenen drie wielen

De Alinker is een loopfiets met drie wielen, waardoor hij lekker stabiel is. (c) Alinker

Tweedehands of nieuw?

U kunt de loopfiets nieuw kopen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ook tweedehands is mogelijk. U kunt veel tweedehands loopfietsen voor volwassenen op Marktplaats (linkje?) vinden.

Tip: Wilt u eerst een loopfiets voor volwassenen testen? Ga dan eens langs bij een hulpmiddelencentrum of thuiszorgwinkel bij u in de buurt!

Conclusie

Snapt u nu waarom wij zo gek zijn op de loopfiets volwassenen? Het is een fijn hulpmiddel om verder en langer te kunnen lopen. Op die manier bent u meer in de buitenlucht en onder de mensen, erg gezond dus!

Heeft u al ervaring met de loopfiets volwassenen?

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Meld u aan voor
 onze nieuwsbrief


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close-link