fbpx

Alle gratis sudoku sites op een rij

Onderwerp: Vermaak, Vrije tijd
22 oktober 2021
Mareen

De blaadjes vallen weer uit de bomen, de lucht is grijs: de herfst is aangebroken. De dagen worden weer guur en nat. Geen lekker weer dus om buiten een ommetje te maken. Maar dit betekent niet dat u zich hoeft te vervelen. Wij hebben voor u de leukste sudoku’s op een rijtje gezet! Leest u mee?

Sudoku

 

Een sudoku is een vorm van geheugentraining. Geheugentrainingen zijn oefeningen, spelletjes en technieken waarmee u uw vergeetachtigheid vermindert. Het dagelijks herhalen van geheugentrainingen zal ervoor zorgen dat uw mentale prestaties verbeteren, u uw aandacht er langer bij kunt houden en dat u uw concentratie verbeterd. 

 

Met een sudoku of een ander geheugentrainingsspel traint u dus uw brein op een leuke, speelse manier. Wat wilt u nog meer?

Hoe werkt een sudoku?

 

Sudoku puzzels zijn er in allerlei verschillende moeilijkheidsgraden. Bent u nog onbekend met sudoku’s? Dan raad ik u aan met de makkelijkste moeilijkheidsgraad te beginnen.

 

Sudoku is een puzzel die bestaat uit 9 vakken van 3 bij 3 vakjes. In elk blok van 3 bij 3 vakjes horen de cijfers 1 tot en met 9 te staan.  Het is aan u om ervoor te zorgen dat in elke rij, elke kolom en in elk blok van 3 bij 3 de cijfers van 1 tot en met 9 maar één keer voorkomen.

 

Hieronder een korte uitleg video in het Engels.

 

 

Vindt u een gewone sudoku te makkelijk? Er zijn genoeg sudoku varianten die u nog kunt proberen:

 

  • Probeer eens een sudoku puzzel met een andere grootte dan de standaard 3 bij 3 vakken. Probeer er bijvoorbeeld een met 5 bij 5 blokken.
  • Er zijn ook sudoku’s in een andere vorm dan het standaard vierkant. De vlakken bestaan uit onregelmatige vormen die als de stukjes van een legpuzzel in elkaar passen.
  • Is een gewone sudoku puzzel te klein voor u? Probeer eens een overlappende sudoku-puzzel. Bij deze puzzel zijn verschillende puzzels over elkaar heen geplaatst waardoor er een grotere puzzel is ontstaan.

Sudoku online

 

U kunt sudoku’s op verschillende manieren spelen, namelijk:

 

 

Wilt u dit spel met meerderen spelen? Dan is een bordspel natuurlijk ideaal. Maar speelt u het liever alleen, dan kunt u dit het beste op papier of online doen. En vooral deze laatste optie heeft voordelen.

 

Als u online sudoku’s gaat maken, kunt u dit namelijk op elk moment en overal doen als u uw telefoon bij u heeft. Naast dat u het spel overal kunt spelen, is het ook nog eens gratis. Geen dure boekjes bij de boekhandel meer.

Sudoku gratis

 

Ik heb het hierboven al even benoemd: online sudoku’s zijn gratis. Naast dat online geheugentrainingsspellen gratis zijn, is er ook ongelofelijk veel keus. Daarom heb ik een paar goede websites met sudoku’s overzichtelijk voor u op een rijtje gezet.

 

Website

Voordelen

Sudoku-online

Op deze website kunt u de moeilijkheidsgraad van de sudoku zelf bepalen. Ook wordt uw tijd bijgehouden. En bent u klaar met het spel? Dan kunt u eenvoudig een nieuw spel starten.

 

Sudokunet

Bij Sudokunet verschijnen per dag twee puzzels met de moeilijkheidsgraad van 1 ster en 3 sterren. Heeft u deze puzzels af? Dan kunt u het archief induiken en nog veel meer sudoku’s maken. Het leuke aan deze website is dat u niet alleen sudoku’s kunt spelen, maar u kunt hier bijvoorbeeld ook lezen over de geschiedenis van het spel.

 

Smartersudoku

Op de website van smartersudoku verschijnen elke dag sudoku’s. U hebt de keuze uit eenvoudig, lastig en moeilijk. Ook kunt u puzzels uit het verleden maken. Tijdens het spelen wordt de tijd bijgehouden en ook kunt u hints krijgen als u er niet helemaal uitkomt.

 

 

 

Telegraaf sudoku

Om uw geheugen zo goed mogelijk te trainen is het het beste als u dagelijks een geheugenspelletje doet. Dit kan ook via de website van De Telegraaf. Elke dag wordt hier een sudoku geplaatst. Zo heeft u elke dag wat te doen!

 

NRC sudoku

Heeft u nog niet genoeg aan de dagelijkse sudoku’s van De Telegraaf? Dan kunt u ook nog terecht bij De NRC. Hier worden dagelijks sudoku’s en andere spellen geplaatst.

Sudoku oplosser

 

Komt u er zelf niet meer helemaal uit? Dan is er altijd hulp in de buurt. Er zijn namelijk verschillende sites die u kunt raadplegen voor het oplossen van uw sudoku, bijvoorbeeld:

 

 

Een sudoku oplosser werkt heel simpel. U vult namelijk de getallen in die u al heeft, en klikt vervolgens op oplossen. De oplossing van de sudoku verschijnt nu vanzelf. 

 

Tot slot

 

Naast dat het spelen van een sudokupuzzel heel leuk is, is het ook nog eens goed voor uw mentale prestaties. 2 vliegen in 1 klap dus. Zijn sudoku’s toch niet helemaal uw ding? Kijk dan eens naar andere geheugentrainingen. Veel plezier!

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.