Senioren dating: overzicht datingsites voor ouderen + tips voor veilig gebruik

Hoe mooi is het om de liefde als senior (opnieuw) te vinden?! Tegenwoordig zijn er diverse datingsites speciaal voor ouderen die u hierbij kunnen helpen. Alleen is dit wel veilig? Welke datingssite is de verstandigste keuze? En wat moet u vooral wel en niet doen in de wereld van online dating?  Wij helpen u graag op weg en gingen op onderzoek uit in de wereld van senioren dating.

Wat is online senioren dating?

 

Via online dating websites kunnen mensen met elkaar in contact komen met als doel het mogelijk vinden van een liefdesrelatie. Bij senioren dating richten de websites zich specifiek op de oudere doelgroep (meestal 50+). Hierdoor ontmoet u eenvoudiger gelijkgestemden in dezelfde levensfase als u zelf. 

Veilige online datingsites voor ouderen

 

De wereld van online daten is groot. Er zijn allerlei websites en apps die beweren de beste matches te maken en de leukste singles in hun bestand te hebben. Maar let op, het doel van die sites is natuurlijk in de eerste instantie om geld te verdienen aan uw verlangen naar liefde. Niets meer en niets minder.

 

Gelukkig zijn er ook een aantal sites die daadwerkelijk een groot en actief ledenbestand hebben en die uw privacy goed beschermen. Ook belangrijk is dat de klantenservice van de sites goed bereikbaar is en dat opzeggen ook makkelijk en snel te regelen is. Daarnaast bestaat er in Nederland nu ook een officieel keurmerk ‘Veilig daten’.  Deze toetst of websites zich aan een aantal regels houden en controleert de websites regelmatig. 

 

Dit keurmerk ziet er als volgt uit:

logo-keurmerk veilig online daten 50plus

 Keurmerk Veilig Daten voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Eerlijkheid en transparantie over prijzen en abonnementsmodellen.
 • Klantvriendelijke voorwaarden.
 • Goede bereikbaarheid bij vragen of klachten.
 • Felle beleidsvoering tegen oplichting.

 

Pas op voor datingsites die deze kenmerken hebben:

 • Het is moeilijk om gegevens van de klantenservice te vinden en met hen in contact te komen.
 • Het is moeilijk om te vinden hoe uitschrijven gaat.
 • Het is onduidelijk hoe de betaling gaat en hoe het abonnement wordt verlengd
 • Er staan veel profielen op van mensen die er wel heel mooi uitzien en waarbij teksten op veel vlakken overeenkomen met andere profielen (nepprofielen).
 • Het is niet duidelijk hoe er met uw gegevens wordt omgegaan.
 • Die geen of vooral veel negatieve reviews hebben op bijvoorbeeld Google of Facebook

  Herken een vals datingprofiel

   

  Hoewel elk geval van datingfraude anders is, noemt SeniorWeb een aantal gemeenschappelijke kenmerken:

   

  • De date heeft een datingprofiel met een foto en ziet er daar knap en verzorgd op uit. De foto komt echter van internet en is niet van de persoon zelf.
  • Vaak gaat het om een profiel van iemand die zegt een militair in het buitenland te zijn, of iemand die voor zijn/haar werk in het buitenland verblijft.
  • De vrouwelijke fraudeurs zijn vaak tussen 25 en 35 jaar, zijn vrijwel altijd wees, niet getrouwd geweest en hebben een erfenis van hun verongelukte of overleden ouders te goed. Dat is verzonnen.
  • Mannelijke fraudeurs zijn vaak tussen de 45 en 60 jaar. Ze zijn meestal weduwnaar, niet rokend, avontuurlijk, vermogend of met een goede baan, op zoek naar een betrouwbare relatie. Ze schrijven een zodanige eerste reactie dat het toekomstige slachtoffer overdonderd wordt door de aandacht en uitgedaagd wordt om ook veel over zichzelf prijs te geven.

   

  Krijgt u met iemand te maken die aan deze kenmerken voldoet? Blokkeer de betreffende persoon en meld het bij de datingsite. 

  Aanbod aan datingsites voor senioren

   

  We hebben de beste senioren datingwebsites voor u op een rij gezet.

   

  50plusmatch.nl

   

  Dating 50plusmatch

   

  De grootste datingsite voor ouderen is 50plusmatch.nl. Deze site is ook door VARA Kassa gekozen tot veiligste site: ‘veelzijdig, gebruiksvriendelijk, community voor activiteiten, gratis en betaalde leden kunnen met elkaar communiceren.’ Alle profielen worden handmatig gecontroleerd op echtheid. Dat is wel een prettige gedachte. Wat ook mooi is van 50plusmatch is dat er ongeveer evenveel mannen als vrouwen op zitten. U kunt gratis gebruik maken van deze datingsite. Echter zijn het aantal berichten dat u dan kunt versturen beperkt en u kunt geen gebruik maken van de volledige functionaliteiten van de website. We hebben het even op een rij gezet.

   

  Verschil tussen gratis en betaald account

   

  Gratis leden kunnen interesseberichten sturen en quizzen uitwisselen met andere leden. Een persoonlijk bericht van een volwaardig lid kan ook binnen een week beantwoord worden.

  Volledige leden kunnen:

  • Persoonlijke berichten sturen
  • Zien wie hun profiel heeft bezocht
  • Onbeperkt interesseberichten verzenden
  • Het zoekprofiel van andere leden bekijken
  • Chatten en videobellen
  • Berichten plaatsen op Things2Share
  • Zien wie gratis of volledig lid is
  • Alle foto’s in een profiel bekijken
  • Reageer op de blogs en becommentarieer Things2Share
  • Vaker worden gezien op de site

   

  Kosten: € 14,95 – € 29,95 per maand, afhankelijk van hoe lang u een abonnement afsluit (1, 3 of 6 maanden).

  Keurmerk veilig daten: Ja

  Mobiele App: Ja

   

  Profiteer van een leuke lezersactie: 3 dagen gratis!

  Speciaal voor onze lezers geeft 50Plusmatch een gratis proefperiode van 3 dagen waarbij u alle functionaliteiten kunt uitproberen. Na deze 3 dagen wordt uw account automatisch omgezet naar een gratis account, dus daarover hoeft u zich geen zorgen te maken. En wilt u na de proefperiode wel gebruik blijven maken van alle extra functionaliteiten, dan krijgt u ook nog eens 25% korting.

   

  Nu 3 dagen gratis proberen

  Senioren dating: overzicht datingsites voor ouderen + tips voor veilig gebruik
  Dit is de homepage van 50plusmatch.

  Daten via 50plusmatch en KBO-PCOB

   

  De KBO-PCOB heeft sinds een paar jaar een datingsite in samenwerking met 50plusmatch.nl. Via die site kunt u in een veilige omgeving zoeken naar liefde of vriendschap. Het daten werkt en kost hetzelfde als via de reguliere variant van 50plusmatch. Maar de samenwerking met de KBO-PCOB is de omgeving nog iets meer afgeschermd en zijn er nog meer mensen die hetzelfde denken te vinden. 

  Ourtime

  Senioren dating: overzicht datingsites voor ouderen + tips voor veilig gebruik

  Ourtime is een onderdeel van de grote datingsite Lexa en focust zich op de 50+ doelgroep. Op basis van de voorkeuren die u zelf heeft aangegeven, toont Ourtime profielen van anderen. U kunt van hen de foto’s, interesses en gegevens zoals leeftijd etc. bekijken. U heeft ook de mogelijkheid om zelf op profielen te zoeken, door te filteren op allerlei criteria. Zo kunt u bijvoorbeeld alle 70-plussers, of alle singles uit Nijmegen bekijken.

   

  We willen wel vermelden dat er onlangs een item is geweest over Ourtime bij het TV-programma Radar. Zij kregen klachten binnen over nepprofielen en het feit dat opzeggen te lastig was. Ook kregen mensen berichten van andere profielen die aangaven helemaal geen bericht gestuurd te hebben. Ourtime geeft op hun website zelf aan alle profielen handmatig te controleren en dat je bij hen een melding kunt maken wanneer je een verdacht profiel tegenkomt.

   

  Het is voor ons lastig om te achterhalen of dit bij Ourtime vaker het geval is dan bij andere datingsites voor ouderen. Wel delen we graag de uitzending van Radar met u, zodat u deze zelf kunt checken en uw oordeel kunt vellen.

   

   

  Kosten: € 14,99 – € 29,99 per maand, afhankelijk van hoe lang u een abonnement afsluit (1, 3 of 6 maanden).

  Keurmerk veilig daten: Nee, moederbedrijf Lexa wel

  Mobiele App: Ja (iOS en Android)

   

  > Ga naar Ourtime

  Max Meeting Point (Voorheen 50plusnet)

   

  Senioren dating: overzicht datingsites voor ouderen + tips voor veilig gebruik

  Max Meeting Point (wat vroeger 50plusnet heette) richt zich op actieve, moderne 50 plussers die volop deelnemen aan het leven. Zij willen graag een veilige online omgeving bieden waarin die mensen – de leden van Omroep Max – elkaar kunnen ontmoeten.

   

  Eerst ontmoet u online mensen met dezelfde interesse als u. Als het klikt kunt u samen een club vormen. Niet meteen met het oog op het vinden van een nieuwe relatie. Dat is misschien juist wel fijn. Het is zo wat laagdrempeliger om er aan deel te nemen.

  Het voordeel van Max Meeting Point is dat het voor alle Max-leden gratis te gebruiken is (u dient dus wel een betaald lidmaatschap bij Omroep Max te hebben).

   

  Kosten: Gratis voor Omroep Max leden 

  Keurmerk veilig daten: Nee (maar het is dan ook niet gefocust op daten alleen)

  Mobiele App: Ja

   

  > Ga naar Max Meeting Point

  Senioren dating: overzicht datingsites voor ouderen + tips voor veilig gebruik
  De homepage van Max Meeting Point.

  Tips om succesvol online te daten

   

  Bent u er klaar voor? Als u een datingsite heeft uitgezocht die bij u past, dan is het tijd om uzelf te presenteren.

   

  Zo maakt u een aantrekkelijk profiel op een datingsite

  Net zoals wanneer u in het echt iemand zou ontmoeten, is de eerste indruk belangrijk. Die eerste indruk wordt nu gegeven door uw datingprofiel. Op basis van iemands profiel besluit u of u wel of niet in contact wilt komen met diegene, en andersom geldt dat natuurlijk ook. Maar hoe maakt u nu een goed profiel aan? Een paar tips!

   

  1. Kies een goed portret als profielfoto, het liefst eentje waarbij u in de camera kijkt en lacht. Gebruik nooit een groepsfoto als profielfoto. Kunt u meer dan één foto plaatsen? Kies dan ook voor een foto waarop u iets aan het doen bent, uw favoriete hobby bijvoorbeeld. Zo zien mogelijke dates waar u zich graag mee bezig houdt. Dat is meteen een mooie opening voor een gesprek. Als u geen goede foto heeft kunt u ook een spontane foto maken met bijv. uw smartphone, als u die heeft.
  2. Schrijf een beknopte en eerlijke omschrijving van uzelf en voeg er ook aan toe waar u naar op zoek bent. Dan bedoel ik niet ‘een lange man, zonder buikje’ of ‘een vrouw die goed kan koken.’ Geef aan of u op zoek bent naar liefde, vriendschap, een maatje om eens in de week samen mee te eten, of dat u er nog niet zeker over bent. Als u er in uw profiel al meteen duidelijk over bent kunt u teleurstellingen voorkomen.
  3. Een grapje is altijd een goed idee!
  Senioren dating: overzicht datingsites voor ouderen + tips voor veilig gebruik
  Dit is een perfect voorbeeld van een foto om als eerste op uw profiel te tonen.

  Tips om veilig online op date te gaan

   

  Als u eenmaal een profiel hebt gemaakt op een veilige datingsite dan kan het beginnen! Veel senioren datingsites, ook bijvoorbeeld die van de KBO-PCOB en 50plusmatch.nl, werken met betaalde profielen om uw veiligheid te garanderen. Blijf zelf ook altijd alert! Dit zijn een paar handige tips.

   

  1. Heeft u een leuke match en een leuk gesprek via de email of chat? Ga niet te lang door met chatten, maar bel elkaar en spreek snel af. In het echt zijn mensen altijd anders dan online. Wil iemand niet afspreken of komt er steeds iets tussen? Hoe geloofwaardig de excuses ook zijn, als iemand nooit met u kan afspreken, dan is de kans groot dat het iemand is zonder de juiste intenties, en in elk geval iemand die uw aandacht niet waard is.
  2. Spreek af in een openbare gelegenheid, dan weet uw date in elk geval niet direct waar u woont en zijn er altijd ook andere mensen in de buurt.
  3. Maak nooit geld over naar iemand die u nooit in het echt ontmoet hebt.
  4. Kijk goed naar de foto’s die op het profiel staan en laat uw date meer recente foto’s naar u mailen. Krijgt u exact dezelfde als die al online staan? Spreek niet met diegene af, maar stop met het contact.
  5. Hier vindt u meer informatie over online dating fraude: Fraude Helpdesk.

   

  Tip: Aarzelt u om op date te gaan? Dat is begrijpelijk, een goede tip die ik ooit kreeg van een vriendin is deze: zie het gewoon als het opbouwen van sociale contacten, niets meer niets minder. Ga uit van het vriendschappelijke, drink een keertje een kopje koffie, zonder het meteen als een date te zien, praat veel met elkaar en wie weet wat eruit komt.

   

  Houd deze veiligheidstips goed in uw achterhoofd, maar vooral: ga lekker aan de slag en laat u verrassen!

   

  Nu te bestellen: De Langer Thuis in Huis Gids!

   

  Een papieren gids met alle info over langer thuis wonen (100+ pagina’s)

   

  • Hoe maak ik mijn woning levensloopbestendig?

  • Welke handige hulpmiddelen zijn er?

  • Heb ik recht op vergoedingen?

  • Hoe kan ik woningaanpassingen financieren?

   

  Nu in de verkoop voor € 9,95!

   

  Meer info

  Senioren dating: overzicht datingsites voor ouderen + tips voor veilig gebruik
  >

  Cookiemelding


  Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Meer informatie over ons gebruik van cookies kunt u vinden in ons privacybeleid. Door op akkoord te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op onze website.

  Akkoord