Marley Spoon, is dat echt zo lekker en gemakkelijk? Wij proefden voor u!

Marley Spoon, is dat echt zo lekker en gemakkelijk?

Onderwerp: Gezondheid, Keuken, Vitaal
6 april 2021
Sacha van Andel

Marley Spoon | Koken is niet voor iedereen. Ik ben er bijvoorbeeld niet zo’n fan van. Vaak heb ik weinig inspiratie en maak ik maar weer hetzelfde gerecht dat ik altijd maak. Of ik kies voor een makkelijke maar ongezonde optie. Eenzijdig of ongezond eten is echter voor niemand goed. En ondervoeding ligt op de loer.

 

Een maaltijdbox service kan uitkomst bieden! Makkelijk gevarieerd en gezond eten zonder er lang over na te denken. Veelal bent u ook nog eens duurzaam bezig met een maaltijdbox. Maar welke maaltijdbox service is de beste? 

 

Berdien, lid van ons Langer Thuis in Huis-lezerspanel, heeft de maaltijdboxen van Marley Spoon getest. Vijf weken lang maar liefst. Wij hebben haar gevraagd om haar Marley Spoon ervaringen met ons te delen. Hier leest u haar ongezouten mening!

Wat is Marley Spoon?

 

Marley Spoon is een maaltijdbox service. Een maaltijdbox is een box met recepten voor avondmaaltijden voor 3 tot 5 dagen en alle bijbehorende ingrediënten – van groente tot vis, vlees of vleesvervangers en de kruiden. Zo’n Marley Spoon-box wordt gratis aan de deur bezorgd, zodat u zelf de deur niet uit hoeft.

Waarom een maaltijdbox van Marley Spoon?

 

Waarom zou ik een maaltijdbox nemen, als ik ook gewoon zelf boodschappen kan doen? Ik stelde Berdien dezelfde vraag en haar antwoord was meteen ‘gemak’, snel gevolgd door ‘inspiratie’. Berdien viel vaak terug op dezelfde paar gerechten en had weinig inspiratie in de keuken.

 

Natuurlijk zijn er genoeg lekkere recepten te vinden online, maar die zijn niet altijd zo makkelijk te volgen, hebben lastige ingrediënten nodig, of kloppen niet. Een maaltijdbox levert alle ingrediënten die nodig zijn en een makkelijk te volgen stap voor stap recept.

 

“De simpele tips en trucs die je leert door het stappenplan te volgen, zijn het allerleukste. Bijvoorbeeld een marinade maken voor kip. Het is makkelijk om altijd dezelfde marinade te maken. Met de recepten van Marley Spoon leert u om met de spullen die u altijd wel in huis hebt eens iets heel anders te maken.” Daar maakt ze, zelfs nu ze de box niet meer heeft, nog steeds gebruik van. Vorige week heeft ze, vertelt ze ons, nog een keer diezelfde marinade van Marley Spoon gemaakt. En hij was nog steeds net zo lekker.

Saucijsjes en aardappeltjes tegelijk in de oven, ideaal!

Heeft u geen zin om te koken of is koken gewoon lastig?
Overweeg dan een
kant en klaar maaltijd of een tafeltje dekje dienst,
waarbij de maaltijd meteen voor u klaar staat!

Hoe ging het met de bestelling en de levering van Marley Spoon?

 

Om te kunnen bestellen bij Marley Spoon moet u een account aanmaken. Dat was heel makkelijk, volgens Berdien. De site wijst voor zich en ze heeft geen moeilijkheden ervaren. U selecteert de recepten die u lekker lijken op de computer. U kunt ook de Marley Spoon app downloaden op uw tablet of op uw telefoon als u dat makkelijker vindt. 

 

Het receptenaanbod

“Ze hebben echt een heel uitgebreid aanbod, iedere week weer opnieuw”. Dieetwensen zijn ook geen punt, zegt ze. U kunt bijvoorbeeld filteren op glutenvrije, vegetarische of zuivelvrije recepten. “En ook wie een natriumarm dieet moet volgen, kan prima Marley Spoon bestellen, want je bepaalt zelf hoeveel zout je toevoegt.”

 

Bezorgen op vaste bezorgdag

“Het ideale is dat alles dus aan de deur wordt bezorgd. Alle boodschappen en recepten voor drie tot vijf dagen. Bij het aanmaken van je account kies je meteen de bezorgdag. Nadeel is wel dat je geen tijd kan kiezen. Maar de dag van te voren krijg je een mail met daarin het tijdvak. En op de dag zelf krijg je een smsje met de precieze tijd. Zo hoef je niet de hele dag rekening te houden met de bezorging, dat is wel handig.”

 

“Let wel op, dat je vijf dagen voor de levering al moet aangeven welke recepten je wilt ontvangen!” 

Het recept kunt u lezen op uw telefoon, tablet of van papier.

Vergeten op tijd te bestellen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u niet op tijd uw keuze heeft doorgegeven. Dat gebeurt zelfs vaak, volgens de klantenservice van Marley Spoon. Dat is dan ook geen probleem, weet Berdien te vertellen. Indien u geen recepten heeft geselecteerd, kiest Marley Spoon zelf recepten voor u. “Dat doen ze op basis van voorkeuren die je hebt opgegeven bij het aanmaken van je account. Daar kan je aangeven waar je allergisch voor bent of wat je niet lust. Je zit dus gelukkig niet ineens een week zonder eten,” lacht Berdien. 

Niet thuis op de bezorgdag? Geen probleem!

Mocht u onverhoopt niet thuis zijn op de bezorgdag, is ook dit geen probleem. U kunt dit tot een dag van tevoren aangeven. Maar ook als u het vergeet aan te geven is het geen punt. Als u niet thuis bent op het moment van bezorging, vertelt Berdien, proberen ze het bij de buren te leveren. “Mocht dat niet kunnen, komen ze de volgende dag weer terug. Zo ben je je box niet kwijt. Ik vind dat echt een goede service.”

Wat zit er in de box van Marley Spoon?

 

Een Marley Spoon maaltijdpakket bevat deze dingen:  

 

  • Stap-voor-stap recepten – De Marley Spoon recepten werken stapsgewijs. Zo zijn ze makkelijk te volgen, ook voor mensen die minder ervaring in de keuken hebben. “Het zijn geen recepten waar je onwijs veel moeite voor hoeft te doen. U kunt filteren op recepten met korte bereidingstijd, en de langste is ongeveer 40 tot 50 minuten.”
  • De ingrediënten – De box van Marley Spoon bevat alle ingrediënten die u nodig heeft om de recepten te bereiden. Het enige wat er niet in zit, bevestigt Berdien, zijn de echte basis dingen zoals zout, peper en olie. “Het nooit voorgekomen dat we naar de winkel moesten om nog iets te halen.”

 

Afgewogen hoeveelheden

De ingrediënten zijn in principe allemaal afgewogen en worden zo geleverd dat u zo min mogelijk overhoudt. Alleen van sommige droge producten, zoals pasta, werd wel eens meer geleverd. “Soms had je 200 of 300 gram pasta nodig en kreeg je een 500 gram zak pasta. Dat vond ik juist wel luxe.”

 

“Soms te veel, soms te weinig”

De recepten zijn gemaakt voor het aantal personen waarvoor u heeft besteld. Echter, in die vijf weken dat Berdien Marley Spoon testte waren er redelijk wat schommelingen in de grootte van een portie. “Soms was het echt te veel, en af en toe was het maar net genoeg. Dan maakten we er nog aardappeltjes bij.” Wel verzekert ze ons dat het nooit écht te weinig was, maar soms wel aan de krappe kant. 

 

Restjes over? Invriezen maar

“De meeste recepten kunnen prima ingevroren worden. Of de volgende dag eten voor lunch. Ook erg lekker!”

Alles bij elkaar voor een gezonde maaltijd

Was het lekker?

 

En dan, de meest belangrijke vraag als het gaat om een maaltijdbox: was het lekker? Daar hoeft Berdien niet lang over na te denken. “Ja, het was echt heel lekker, daarom zou ik het ook willen blijven doen.” 

 

Ze vertelt dat ze veel nieuwe ingrediënten en recepten heeft ontdekt die stuk voor stuk in de smaak vielen. Het leuke is, gaat ze verder, dat je je eigen recepten kunt kiezen. Iedere week weer hebben ze een nieuw aanbod. “Dat geeft je weer nieuwe inspiratie.” 

Is de prijs-kwaliteitverhouding goed?

 

“Het is behoorlijk aan de prijs. We hadden het voor drie dagen in de week en dat was € 41,- per week. Voor twee personen is dat best wel veel,” zegt Berdien. 

 

“Je betaalt ook voor het gemak.” 

Echter, wanneer we vragen hoe het zit met de prijs-kwaliteit verhouding, zegt Berdien wel te denken dat die in balans is. “Ik denk dat we in het algemeen veel te weinig betalen voor het eten dat we eten. Daarom denk ik dat € 41,- wel reëel is. Het voelt alleen erg duur als we het vergelijken met de lagere prijzen uit de supermarkt.” 

 

“Maar je betaalt natuurlijk ook voor het gemak.” Het wordt thuis geleverd, wat je weer een ritje naar de supermarkt bespaart. Daarnaast zitten de recepten en ingrediënten allemaal in een eigen zak. “Je hoeft alleen nog maar de juiste zak voor die dag uit de koeling te pakken en te gaan koken. Dat is ook wat waard.”

Een typisch Marley Spoon gerecht: lekker en verrassend

Is Marley Spoon beter dan andere maaltijdboxen?

 

Met zoveel aanbieders op de markt is het lastig te beslissen welke de beste maaltijdbox is voor u. Dat vond Berdien ook, en daarom heeft ze voor Marley Spoon eerst nog een andere maaltijdbox service uitgeprobeerd. Ze hebben deze service vier weken uitgeprobeerd. Het beviel goed, zegt Berdien, “maar nu we daarna Marley Spoon hebben gehad, is dat toch wel mijn favoriet”.  Ze vond vooral de gerechten van Marley Spoon lekkerder. 

 

Bij de andere maaltijdbox service is het ook twee keer voorgekomen dat er een ingrediënt niet in zat. “Het stond wel op de ingrediëntenlijst, maar zat niet in de box. Dat voelde een beetje slordig. Bij Marley Spoon is dit niet voorgekomen.”

Berdiens Marley Spoon review samengevat

 

“Ik zou Marley Spoon absoluut aanraden aan anderen!” aldus Berdien.

 

“Marley Spoon is een goede maaltijdbox service. Ze hebben een uitgebreide keuze aan lekkere recepten waar goed in gefilterd kan worden. De stap-voor-stap recepten zijn makkelijk te volgen, ook als je niet erg van koken houdt of weinig kookervaring hebt.”

 

“Minpuntjes zijn dat de grootte van de porties wel eens kan wisselen en dat de maaltijdbox tamelijk prijzig is. Al is Marley Spoon niet duurder dan andere maaltijdboxen. De prijs-kwaliteitverhouding is echter wel in balans, aangezien u ook betaalt voor het gemak van een maaltijdbox.”

 

U kunt er altijd voor kiezen, net als Berdien, om de maaltijdbox een aantal weken uit te proberen en dan weer stop te zetten. U houdt er nieuwe kennis, vaardigheden, en inspiratie aan over, wat u daarna kunt toepassen in de keuken zelfs als u de box niet meer ontvangt.

 

Zelf proberen?

 

Wilt u het zelf graag eens ervaren?

Klik hier om een Marley Spoon maaltijdpakketten te bestellen met € 20 korting!

 

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.