fbpx

Uitgekookt, verse maaltijden aan huis. Wij proefden voor u, is het wat?

Onderwerp: Gezondheid, Keuken, Vitaal, Zorg
22 april 2021
Sharon Kok

Uitgekookt | Lukt het koken niet altijd, maar wilt u wel gezond en lekker blijven eten? Maaltijdservice Uitgekookt kan dan een perfecte oplossing zijn. Dagverse, gezonde kant-en-klaar maaltijden bij u aan de deur bezorgd. We nemen u stap voor stap mee in het aanvragen van de maaltijden, en hebben ze zelf ook geproefd. Is het naast gemakkelijk ook lekker ?

Wat is Uitgekookt?

 

Uitgekookt is een maaltijdservice die dagverse kant-en-klaar maaltijden bezorgd aan huis. Wekelijks heeft u de keuze uit 26 gezonde maaltijden die met zorg zijn samengesteld door chefs en diëtisten. U hoeft de maaltijden alleen nog maar op te warmen in de magnetron of oven. Eenvoudig, gezond én lekker!

 

Voordelen van Uitgekookt:

 • Dagverse kant-en-klaar maaltijden
 • Gezonde maaltijden
 • Gratis bezorging vanaf 3 maaltijden
 • Vaste gezichten bij de bezorgers
 • Veel keuze uit maaltijden (ook vega opties)
 • Vrijblijvende service (u zit niet vast aan een abonnement)

Hoe werkt de Uitgekookt maaltijdservice?

 

Wilt u gebruik maken van de Uitgekookt maaltijdservice? Ik leg u graag uit hoe het werkt en neem u stap voor stap mee. Ga hier naar de website van Uitgekookt.

 

uitgekookt maaltijd bestellen

Stap 1. Uitgekookt maaltijden bestellen

U begint natuurlijk het kiezen van de maaltijden. Deze kunt u tot wel 4 weken vooruit bestellen. U kunt het kiezen en doorgeven van de Uitgekookt maaltijden op 3 manieren doen:

 

 • Online bestellen in de webshop
 • Telefonisch
 • Via een bestelformulier van de bezorger

 

 

Nu gaan de chefs van Uitgekookt voor u aan de slag. Ze gebruiken verse ingrediënten, er komt niets uit een pakje. De ingrediënten komen van zorgvuldig geselecteerde lokale telers. Zo komen de bonen en raapstelen bijvoorbeeld van Peter en Paula Hollander uit IJsselmuiden. Zij kweken deze groentes al veertig jaar met veel liefde.   

 

De maaltijden van Uitgekookt bevatten geen:

 • Conserveringsmiddelen
 • Geurstoffen
 • Kleurstoffen
 • Smaakstoffen

 

Het zijn gezonde, dagverse maaltijden. Dacht u dat magnetronmaaltijden niet gezond konden zijn? Dat kan zeker wel, zolang ze aan de richtlijnen van het Voedingscentrum voldoen.

 

 

Stap 2. De maaltijden worden bezorgd

Bij het bestellen van uw Uitgekookt maaltijden heeft u ook een bezorgmoment uitgekozen. Veelal komt dezelfde bezorger bij u aan de deur. Het is natuurlijk fijn om een bekend gezicht te hebben maar hij of zij kent dan ook uw wensen. Bijvoorbeeld als u graag wilt dat de bezorger de maaltijden voor u in de koelkast legt.

 

Na het bezorgen dient u de maaltijden gelijk in de koelkast te zetten. Ze zijn dan nog 5 dagen houdbaar.

 

Let op: soms worden de maaltijden ’s avonds na etenstijd bezorgt. Het is daarom handig om ervoor te zorgen dat u eten in huis heeft op de dag van de levering. (Bijvoorbeeld een lekkere diepvries pizza!)

 

Stap 3. Aan tafel!

U hoeft de maaltijden alleen nog maar heel eenvoudig even te verwarmen in de oven of magnetron. Als u de magnetron gebruikt, vergeet dan niet van tevoren een paar gaatjes in de folie te prikken. Op het etiket staat precies aangegeven op hoe lang en op welke temperatuur dat moet. In principe kunt u (bijna) altijd deze tabel aanhouden:

 

Bereidingsvorm

Temperatuur

Tijd

Magnetron

600 watt

4 á 5 minuten

Oven

120 graden

30 minuten in een voorverwarmde oven

 

Voel na het opwarmen altijd even of uw maaltijd wel echt goed warm is. Zo niet? Dan kunt u hem een paar minuutjes langer in de oven of magnetron zetten.

 

Heeft u een diepgevroren maaltijd? Dan hoeft u deze niet te ontdooien maar houdt u een dubbele verwarmtijd aan.

 

U kunt de Uitgekookt maaltijden in het bakje opwarmen en na het opwarmen op uw bord scheppen. Eet smakelijk!

 

Warmt u de maaltijden in de oven op? Dan zult u deze natuurlijk af en toe moeten schoonmaken. In dit artikel leest u onze tips om de oven makkelijk en snel schoon te maken.  

De straling van de magnetron is ongezond: feit of fabel?

Veel mensen maken zich zorgen om de straling van de magnetron, maar dat is niet nodig volgens Radar. De microgolven werken alleen op het voedsel en er zijn geen aanwijzingen dat straling uit de magnetron schadelijk is. Dit wordt ook heel goed door allerlei autoriteiten in de gaten gehouden.

 

De microgolven hebben ook geen invloed op de vitamines. Het is vaak zelfs zo dat er minder vitamines verloren gaan dan wanneer u zou koken op vuur of een inductieplaat.

Stap 4. Uitgekookt maaltijden invriezen

Heeft u onverwachts niet alle maaltijden op kunnen eten? Of wilt u ze langer bewaren? Het is mogelijk om de Uitgekookt maaltijden in te vriezen. Ze zijn dan 30 dagen houdbaar (m.u.v. een aantal maaltijden). Het is echter aan te raden de maaltijden alleen in te vriezen als het nodig is. De smaak kan hier namelijk wel van ten koste gaan, omdat er ijskristallen op de maaltijden kunnen vormen.  

Uitgekookt kosten

 

Een Uitgekookt maaltijd kost slechts € 6,65. Wanneer u een grote of een luxe maaltijd kiest (denk bijvoorbeeld aan asperges), dan betaalt u hier € 1,69 extra voor.

 

U kunt Uitgekookt betalen via IDEAL, PayPal of een automatisch incasso.

 

Uitgekookt aanbieding!

Gaat u voor het eerst Uitgekookt proberen? Dan kunt u gebruik maken van de aanbieding: 4 maaltijden voor € 15,- (normaalgesproken € 26,60).

Uitgekookt recensies

 

Benieuwd hoe anderen de Uitgekookt maaltijdservice ervaren? In onderstaande video hoort u het verhaal van meneer en mevrouw Nieman:

 

 

Uitgekookt review: Wat vindt ons testpanel?

 

Om u goed te kunnen informeren heeft het testpanel van Langer Thuis in Huis het proefpakket van Uitgekookt geprobeerd. We zullen u een beknopte samenvatting geven van onze Uitgekookt ervaringen. Zo gaan we het kort hebben over de levering, het klaarmaken van de maaltijden en natuurlijk de smaak.

 

De levering

De maaltijden werden door een aardige bezorger aan huis geleverd. De maaltijden waren netjes en stevig in een doos verpakt. Het eten was gelukkig niet door elkaar geschud. Alle maaltijden waren goed koud geleverd en hebben we meteen in de koelkast gezet.

Voor het proefpakket hebben we vier uiteenlopende maaltijden gekozen:

 

 • Chili sin carne
 • Stoofvlees met groene groenten en zilvervliesrijst
 • Risotto met champignons en tomaat
 • Zalm met spinazie, roomsaus en tagliatelle
maaltijden uitgekookt in bakjes na levering

Het klaarmaken van de maaltijden

We hebben het stoofvlees en de zalm tegelijkertijd opgewarmd in de oven. We hebben de tijd (30 min) die op de verpakking staat aangehouden. De maaltijden waren toen nog niet helemaal door en door warm, dus hebben we ze nog iets langer gedaan.

 

De chili en de risotto hebben we in de magnetron opgewarmd. Dat ging geweldig! Na een minuut of 6 waren beide maaltijden stomend heet.

Let erop dat u bij de magnetron gaatjes in het folie prikt. Bij de oven hoeft dit niet.

 

De smaak

De maaltijden bevielen allemaal erg goed! Ieder gerecht had een goede uitgesproken smaak zonder erg zout te zijn. Ook zat er bij iedere maaltijd veel groente.

 

We hebben twee minpuntjes. De risottorijst was nog een klein beetje hard, al maakte dat het gerecht niet minder lekker. Daarnaast zat er bij de chili geen brood, aardappelen of rijst. Daardoor voelde de maaltijd wat karig. Een stuk vers brood van de bakker had er bijvoorbeeld erg lekker bij geweest.

 

Daartegenover zijn er veel positieve dingen te zeggen over het eten. Het stoofvlees was heerlijk zacht en kruidig van smaak. De zalm was ook goed gaar en zeer goed op smaak gebracht. De chili sin carne had een rijke tomatensmaak en de cashewnoten in de risotto gaven het gerecht een goede textuur.

Onze ervaring in het kort

 

Wij zijn zeer positief over Uitgekookt. Niet alle gerechten waren perfect, maar iedere maaltijd had veel groenten en de smaak was heerlijk. De bestelling en levering gingen soepel en het opwarmen was een eitje. Wij zouden Uitgekookt zeker aanraden!

 

Wilt u het zelf eens proberen?

Via deze link kunt u 4 maaltijden bestellen voor maar € 15!

Meer van dit soort nuttige informatie ontvangen?

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.