Seniorentelefoon? Dít zijn de beste telefoons van 2019!

Hulp en hulpmiddelen / Woonkamer

Heeft u wel eens nagedacht over seniorentelefoon? Misschien denkt u, ‘dat heb ik helemaal niet nodig! Ik kan goed uit de voeten met een gewone telefoon!’ Toch biedt een seniorentelefoon veel voordelen ten opzichte van uw normale toestel. Zo kunt u bijvoorbeeld met een seniorentelefoon heel makkelijk berichten lezen door het grote lettertype en heel makkelijk berichten typen door de extra grote knoppen. Ook heeft een seniorentelefoon een extra luide beltoon waardoor u nooit meer gesprek hoeft te missen.  Wilt u weten wat de beste seniorentelefoon van dit moment is? Wij laten ’t zien in deze blog!

Doro Liberto 820

+/- 180 euro

Dit paradepaardje is de ideale combinatie tussen senioren telefoon en smartphone. Door de jarenlange ervaring met het produceren van producten voor ouderen, weet de Zweedse fabrikant Doro welke functies handig zijn voor ouderen. Zo heeft de Doro Liberto 820 senioren telefoon een extra groot display met groot lettertype zodat het lezen en het schrijven van berichten veel makkelijker wordt. Daarnaast is de telefoon gebouwd om de veiligheid van senioren te waarborgen: hij is makkelijk vast te houden en heeft een SOS-knop, waarbij uw locatie automatisch wordt gedeeld met contacten en een noodnummer wordt gebeld. Bovendien is de telefoon geschikt voor mensen met een hoortoestel. Maar daarnaast blijft de telefoon ook gewoon een smartphone, met een goede selfiecamera voor foto’s voor de kleinkinderen en 4G internet zodat de telefoon ook YouTube video’s kan afspelen.

1486137450_07_plus  PLUS – Seniorentelefoon voor gevorderden – ideale combi tussen smartphone en seniorentelefoon.
1486137460_07_minus  MIN –  Flinke prijs, maar het is ’t waard voor diegene die het er voor over heeft.

doro-liberto-820-senioren-telefoon

Profoon PM-595

+/- 35 euro

Heeft u helemaal geen zin in zo’n ingewikkelde telefoon zoals die hierboven staat, en wilt u een makkelijke seniorentelefoon waarmee u simpel kunt bellen met uw contacten? Dan is de Profoon PM-595 een geschikte keuze. Veel goedkoper dan deze telefoon gaat u waarschijnlijk niet vinden. Deze telefoon is voorzien van alle basis voorzieningen van een seniorentelefoon: extra grote knoppen, een display met extra groot tekens en extra luide beltoon. Daarnaast heeft de telefoon ook een SOS-knop, die een vooraf-ingesteld noodnummer belt. U kunt 5 noodnummers instellen. Zo heeft u een eenvoudige en goedkope seniorentelefoon die alle basis functie heeft.

1486137450_07_plus  PLUS – Goedkope, compacte seniorentelefoon met alle basisfuncties.
1486137460_07_minus  MIN –  Alles is basis, andere telefoons hebben veel meer functies.

profoon-senioren-telefoon

Profoon PMA-1000

+/- 100 euro

De Profoon lijkt qua gebruik op de Doro 8040, maar is net wat goedkoper. Qua functies is de Profoon PMA-1000 wat beperkter dan de Doro, maar als u niet zo ervaren bent in het smartphone-gebruik dan is dat wellicht nét ideaal. Deze seniorentelefoon maakt gebruik van een touch-screen, die voorzien is van extra grote knoppen. De telefoon heeft aantal vaste apps, zoals e-mail, berichten lezen, een wekker, maar ook een agenda en een radio. Ook heeft de telefoon een camera in de voor- en achterkant. Oók deze telefoon heeft een SOS-functie, met maar liefst vijf nummers die de telefoon contacteert wanneer u op de knop drukt. Zo is dit de ideale seniorentelefoon voor mensen die wat nieuws willen proberen.

1486137450_07_plus  PLUS – Betaalbare middenweg tussen seniorentelefoon en smartphone
1486137460_07_minus  MIN – Het besturingssysteem is iets verouderd.

seniorentelefoon profoon

Emporia Flip Basic

+/- 50 euro

Grote knoppen, duidelijk scherm en noodknop waarbij vier noodnummers vooraf ingesteld kunnen worden. Zo bedien je het toestel Emporia Flip Basic ook makkelijk bij verminderd zicht. Het handige van deze senioren telefoon is dat hij dubbel geklapt kan worden als u hem niet gebruikt. Dat voorkomt onbedoelde telefoontjes als hij in uw tas of broekzak zit. Handig! Als u gebeld wordt of een berichtje krijgt ziet u ook aan de buitenkant van de telefoon. Is de batterij bijna leeg? Ook dat kunt u zien als de telefoon dichtgeklapt is. Als u hem opent dan heeft u een lekkere grote telefoon met een groot scherm. De telefoon kan geen verbinding maken met internet, dus apps zoals Facebook of WhatsApp downloaden is niet mogelijk. Er zit wel een mooie camera op.

1486137450_07_plus  PLUS – Dichtgeklapt kan hij niemand per ongeluk bellen vanuit uw handtas of broekzak.
1486137460_07_minus  MIN – Telefoon is behoorlijk dik als hij is dichtgeklapt.

emporia-flip-basic-senioren-telefoon

Seniorentelefoon kopen

Een senioren telefoon is eenvoudig en snel online te bestellen. Daarvoor zijn we een samenwerking aangegaan met bol.com. Hieronder ziet u de selectie die wij hebben gemaakt op basis van kwaliteit en prijs. Als u op een van de afbeeldingen klikt, komt u meteen op de website van bol.com terecht. Daar kunt u meer productinformatie vinden en het bestellen als u dat wilt. Uw nieuwe telefoon wordt dan binnen enkele dagen gratis thuisbezorgd.

Verder lezen

Nu u beter weet welke seniorentelefoon voor u geschikt is, is het natuurlijk ook goed om leuke en handige apps te installeren voor uw seniorentelefoon. Zo kunt u bijvoorbeeld apps installeren die u assisteren bij het boodschappen doen, of waarmee u nieuwe contacten kunt maken. Lees alles in onze blog over apps voor de alledaagse klusjes of apps tegen eenzaamheid. 

langer thuis in huis

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

Meld u aan voor
 onze nieuwsbrief


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
close-link