Op zoek naar een seniorentelefoon? Dít zijn de beste telefoons van 2018!

Heeft u wel eens nagedacht over seniorentelefoon? Misschien denkt u, ‘dat heb ik helemaal niet nodig! Ik kan goed uit de voeten met een gewone telefoon!’ Toch biedt een seniorentelefoon veel voordelen ten opzichte van uw normale toestel. Zo kunt u bijvoorbeeld met een seniorentelefoon heel makkelijk berichten lezen door het grote lettertype en heel makkelijk berichten typen door de extra grote knoppen. Ook heeft een seniorentelefoon een extra luide beltoon waardoor u nooit meer gesprek hoeft te missen.  Wilt u weten wat de beste seniorentelefoon van dit moment is? Wij laten ’t zien in deze blog!

Doro 8040

+/- 220 euro

Dit paradepaardje is de ideale combinatie tussen seniorentelefoon en smartphone. Door de jarenlange ervaring met het produceren van producten voor ouderen, weet de Zweedse fabrikant Doro welke functies goed zijn voor ouderen. Zo heeft deze seniorentelefoon een extra groot display met groot lettertype zodat het lezen en het schrijven van berichten veel makkelijker wordt. Ook is het daarnaast gebouwd om de veiligheid van senioren te waarborgen. Zo heeft de telefoon een SOS-knop, waarbij er automatisch een locatie wordt gedeeld met contacten en een noodnummer wordt gebeld en is de telefoon geschikt voor mensen met een hoortoestel. Maar daarnaast blijft de telefoon ook gewoon een smartphone, met een selfiecamera voor foto’s voor de kleinkinderen en 4G internet zodat de telefoon ook YouTube video’s kan afspelen.

1486137450_07_plus  PLUS – Seniorentelefoon voor gevorderen – ideale combi tussen smartphone en seniorentelefoon
1486137460_07_minus  MIN –  Flinke prijs, maar het is ’t waard voor diegene die het er voor over heeft.

seniorentelefoon

Alcatel 20.08G

+/- 30 euro

Heeft u helemaal geen zin in zo’n ingewikkelde telefoon zoals die hierboven staat, en wilt u een makkelijke seniorentelefoon waarmee u simpel kunt bellen met uw contacten? Dan is de Alcatel 20.08G een geschikte seniorentelefoon. Veel goedkoper dan deze telefoon gaat u waarschijnlijk niet vinden.  Deze telefoon is voorzien van alle basis voorzieningen van een seniorentelefoon: extra grote knoppen, een display met extra groot tekens en extra luide beltoon. Daarnaast heeft de telefoon ook een SOS-knop, die een vooraf-ingesteld nummer belt. Zo heeft u een eenvoudige en goedkope seniorentelefoon die alle basis functie heeft.

1486137450_07_plus  PLUS – Goedkope, compacte seniorentelefoon met alle basisfuncties.
1486137460_07_minus  MIN –  Alles is basis, andere twee telefoons hebben veel meer functies.

seniorentelefoon

Profoon PMA-1000

+/- 160 euro

De Profoon lijkt qua gebruik op de Doro 8040, maar is net wat goedkoper. Qua functies is de Profoon net wat beperkter dan de Doro, maar als u niet zo ervaren bent in het smartphone-gebruik dan is dat wellicht nét ideaal. Deze seniorentelefoon maakt gebruik van een touch-screen, die voorzien is van extra grote knoppen. De telefoon heeft aantal vaste apps, zoals e-mail, berichten lezen, een wekker, maar ook een agenda en een radio. Ook heeft de telefoon een camera in de voor- en achterkant. Oók deze telefoon heeft een SOS-functie, met maar liefst vijf nummers die de telefoon contacteert wanneer u op de knop drukt. Zo is dit de ideale seniorentelefoon voor mensen die wat nieuws willen proberen.

1486137450_07_plus  PLUS – Betaalbare middenweg tussen seniorentelefoon en smartphone
1486137460_07_minus  MIN – Het besturingssysteem is iets verouderd.

seniorentelefoon profoon

Apps die geschikt zijn voor uw seniorentelefoon!

Nu u beter weet welke seniorentelefoon voor u geschikt is, is het natuurlijk ook goed om leuke en handige apps te installeren voor uw seniorentelefoon. Zo kunt u bijvoorbeeld apps installeren die u assisteren bij het boodschappen doen, of waarmee u nieuwe contacten kunt maken. Lees alles in onze blog over apps voor de alledaagse klusjes of apps tegen eenzaamheid. 

langer thuis in huis

Begin met typen en druk op enter om te zoeken