Internet op uw mobiel, ook buiten de deur?

Internet op uw mobiel, ook buiten de deur?

Onderwerp: In contact blijven, Vrije tijd
Laatst geupdate: 14 december 2022
Carmen van Andel

Wel zo leuk, overal waar u bent kunnen Whatsappen, Facebooken en online spelletjes spelen. Zonder dat u afhankelijk bent van WiFi. Met een abonnement voor mobiel internet kan dat! Die abonnementen gaan vaak samen met een nieuwe telefoon. Maar als uw huidige smartphone nog prima is, dan kunt u ook kiezen voor een sim only abonnement. Dan houdt u gewoon uw eigen telefoon.

 

Leuk allemaal, maar is dat nu wel nodig, vraagt u zich misschien af. Maar wist u dat mobiel internet u ook een aantal hele praktische mogelijkheden geeft?

Navigeren met de mobiele telefoon. Handig!

Waarom mobiel internet?

 

Terwijl de een griezelt bij het idee van altijd online en bereikbaar zijn, kan de ander niet meer zonder. Ik ben zeker een van die mensen die toch wel graag online is. Daarom geef ik u graag een lijstje met de dingen die ik graag doe met m’n smartphone als ik op pad ben!

 

En nee, ik ben niet zo iemand die bang is om er niet bij te horen of om dingen te missen, en al helemaal niet iemand die altijd bereikbaar wil zijn. (Ik ben vrij vaak juist niet bereikbaar). Ik vind het vooral handig. En wel vanwege deze 5 dingen:

 

Ten eerste gebruik ik vaak de navigatie die op bijna iedere telefoon zit: Google Maps (Android) of Kaarten (iPhone). Ik gebruik ze in de auto als ik ergens heen moet waar ik nooit ben geweest. En bijvoorbeeld tijdens de wandelingen die ik graag met de hond maak en ik de weg weer eens een beetje ben kwijtgeraakt.

In mijn ervaring zijn de navigatieapps die op smartphones zitten beter dan de ingebouwde systemen in auto’s of losse navigatiesystemen. Telefoons zijn altijd up to date. De nieuwste verkeerssituaties zitten er altijd in (inclusief files en flitsers). Er hoeft bovendien niets geupdate te worden. Beter toch?

 

Ten tweede vind ik het altijd fijn dat ik mijn banksaldo kan checken als ik niet thuis ben. Natuurlijk weet ik meestal wel hoe de vlag er ongeveer bij hangt. Maar het geeft me toch een prettig gevoel.

 

Heeft u met iemand afgesproken op een openbare plek maar kunt u elkaar niet zo snel vinden? Dan is het handig om uw locatie te delen met die persoon. Dat kan bijvoorbeeld via WhatsApp. Via uw locatie en een van de navigatieapps vindt u elkaar makkelijk!

 

Kent u dat, u zoekt een woord, een naam of jaartal, maar u kunt er nét niet opkomen. Heb ik ook wel eens. Dan zoek ik het op via de internetbrowser op mijn telefoon. Toegegeven, daardoor word je niet beter in onthouden, maar wel handig in zoeken.

 

Wie reist met het OV heeft ook baat bij mobiel internet. De app van 9292 geeft precies aan welke treinen, bussen en metro’s en welke overstappen u moet nemen. Heeft een van de ritten vertraging? Dan berekent de app snel welke route u dan kunt nemen.

blije oudere man gebruikt mobiel internet

Altijd online, ik moet er niet aan denken?!

 

Kent u de optie ‘vliegtuigstand’? Als u uw telefoon op die stand zet, dan worden de mobiele verbindingen uitgeschakeld, maar blijft uw telefoon verder wel aan. U kunt dan dus niet gebeld of geappt worden en geen gebruik maken van de opties waarbij mobiel internet nodig is. Maar u kunt nog wel foto’s en video’s maken. Lekker rustig.

Conclusie

 

Kortom, mobiel internet is niet alleen maar leuk om online spelletjes te spelen in de wachtkamer van de tandarts bijvoorbeeld. Maar heeft allerlei praktische kanten.

En bent u het even zat? Zet uw telefoon op vliegtuigstand en u bent even lekker onbereikbaar!

 

Niet vergeten hem er weer af te halen hè.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met T-Mobile

 

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Internet op uw mobiel, ook buiten de deur?