Tweedehands loopfiets voor volwassenen kopen? Hier moet u op letten

Onderwerp: Bewegen in en om huis, Hulpmiddelen
Laatst geupdate: 22 november 2021
Sharon Kok

Met een loopfiets kunt u lekker in beweging blijven, zonder uw gewrichten erg te belasten. Ideaal! Kiest u voor een tweedehands loopfiets, bijvoorbeeld vanwege de lagere kosten? Het is dan belangrijk om te weten waar u bij het aankopen op moet letten. In dit blog vertel ik u daar alles over!

Tweedehands loopfiets volwassenen kopen?

 

Een tweedehands loopfiets kunt u bijvoorbeeld op Marktplaats kopen. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij de aankoop:

Het model

 

Bedenk van tevoren wat voor model u wilt hebben. Twee of drie wielen? Moet hij elektrisch zijn? Vindt u het belangrijk dat de fiets licht en opvouwbaar is? Dit zijn een paar punten om rekening mee te houden.

De staat van de tweedehands loopfiets

 

Controleer goed in welke staat de loopfiets is. Is hij al wat ouder en/of behoorlijk veel gebruikt, dan moet u er rekening mee houden dat er misschien onderdelen vervangen zullen moeten worden en dit brengt extra kosten met zich mee. Is het een elektrisch model, dan zult u misschien zelfs een nieuwe accu moeten aanschaffen.

 

Bekijk de staat van de banden, controleer de remmen, probeer het zadel uit (is hij nog waterdicht?) en vraag of de eigenaar de aankoopbon nog heeft zodat u het jaar van de aanschaf weet. Hoe ouder de fiets, hoe groter de kans dat er iets aan gerepareerd moet worden.

 

Dit is de goedkoopste nieuwe loopfiets bij Medipoint

Probeer hem uit

 

U gaat de loopfiets misschien wel dagelijks gebruiken, dus het is belangrijk om te weten hoe hij zit en of hij fijn werkt. Probeer hem uit! Een loopfiets moet bij u passen en u moet zich comfortabel voelen bij het gebruik. Een verkeerd ingestelde loopfiets is zelfs gevaarlijk. Kijk of u de fiets zelf kunt instellen door het zadel te verhogen of verlagen en voel of het stuur de juiste breedte heeft voor u.

 

Tip: probeer ook of u de fiets zelf volledig op kunt tillen. Dit is handig bij het wegzetten of als u hem vaak meeneemt in de auto of de trein.

Opzoek naar iets anders? Bekijk onze koopgids voor een driewielfiets voor volwassenen.

Tot slot

 

U weet nu waar u op moet letten als u een tweedehands loopfiets voor volwassenen gaat kopen. Ook weet u dat het belangrijk is om hem zelf uit te proberen. Het blijft echter lastig. Vanwege het missen van garantie is het extra belangrijk dat de fiets nog van goede kwaliteit is, en dit kunt u niet altijd zien of aannemen.

 

Wist u dat u ook een loopfiets voor volwassenen kunt huren? 

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Tweedehands loopfiets voor volwassenen kopen? Hier moet u op letten