Dit zijn de allerbeste stoelfietsen voor senioren!

Onderwerp: Bewegen in en om huis, Hulpmiddelen
23 mei 2020
Carmen van Andel

Bewegen zonder kans op vallen en zonder de deur uit te hoeven: een stoelfiets is ideaal. Maar, er is nogal wat keus! Daarom zetten wij de vier beste stoelfietsen voor ouderen op een rij, op basis van prijs en kwaliteit. Met voor- én nadelen erbij. Leest u mee?

Wat is een stoelfiets?

 

Een stoelfiets een compact en makkelijk te gebruiken fitnessapparaat dat overal in huis en op het werk gebruikt kan worden. Een stoelfiets bestaat uit een standaard met een mechaniek en twee trappers eraan. Het apparaat wordt gebruikt in combinatie met een stoel of liggend. 

 

In deze video kunt u zien hoe het werkt: 

 

Hoe werkt een stoelfiets?

 

Een stoelfiets werkt eenvoudig: u zet de stoelfiets op de grond voor een stoel en begint met fietsen. U kunt ook trainen vanuit een liggende positie. Het ideale van een stoelfiets is dat u hem overal in huis kunt gebruiken. Voor de tv, maar ook in de tuin bijvoorbeeld. Vaak zijn stoelfietsen opvouwbaar, waardoor ze niet veel ruimte innemen als ze niet gebruikt worden.

 

Trainen met een stoelfiets

Het handige is dat u kunt instellen hoeveel weerstand de stoelfiets geeft. Als u moet revalideren of uw conditie wilt opbouwen zet u de weerstand laag. Als u meer getraind bent, voert u de weerstand langzaam op. Zo is de kans op blessures klein.

 

Niet voor niets is zitten het nieuwe roken. De hele dag zitten, zonder te bewegen is ontzettend slecht voor het lichaam en het geheugen. Een stoelfiets biedt uitkomst, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de spieren getraind. Zo wordt u niet alleen fitter, maar u verkleint ook de kans op een valpartij. Bijkomend voordeel: als u de stoelfiets op tafel zet, kunt u hem gebruiken om uw armen te trainen!

Positieve effecten van beweging op de hersens

Door beweging wordt een belangrijke stof die een rol speelt bij leren en onthouden aangemaakt. Door de verhoging van die stof in uw hersens bent u beter in staat om beslissingen te nemen in vergelijking tot mensen die de hele dag zitten en weinig bewegen.

Wat is de beste stoelfiets voor ouderen?

 

Er is veel keus in stoelfietsen. Van simpele modellen tot uitgebreide stoelfietsen die zelfs het aantal calorieën aangeven dat u heeft verbrand tijdens uw training.

Aidapt Beentrainer met display

+/- 40 euro

 

stoelfiets voor ouderen

Een stevige en compacte stoelfiets, dat omschrijft de Aidept Beentrainer het beste. Deze trainer bevat een digitale teller die het aantal verbrandde calorieën, tijd en het aantal omwentelingen per minuut meet. Makkelijk op te bergen door lichtgewicht design. Inclusief batterij.

 

plus Plus – Beeldscherm dat voortgang en verbrandde calorieën bijhoudt.
min Min – Lichtgewicht, zorg er dus voor dat hij stevig staat en niet makkelijk kan wegglijden.

 

Dit is de beste prijs voor de Aidept Beentrainer

 

Tunturi Cardio Fit M35 Minibike

+/- 80 euro

 

stoelfiets voor ouderen

Deze bewegingstrainer ziet er luxueus uit. Hij is klein en heeft een monitor die tijd, afstand en verbrandde calorieën aangeeft. Door zijn compacte omvang overal te gebruiken en makkelijk mee te nemen. Ook handig voor op tafel om de armen mee te trainen.

 

plus Plus – Compact en makkelijk mee te nemen.
min Min – Pedalen mogen wat langer zijn.

 

Dit is de beste prijs voor de Tunturi Cardio Fit Minibike

 

Stoelfiets kopen

 

Zin om ook lekker in beweging te komen? Bij onze partner Bol.com zijn de twee besproken stoelfietsen te koop. Bestellen doet u door op een van de producten hieronder te klikken. Op de site van Bol.com wijst de rest zichzelf. Uw stoelfiets wordt vaak al de volgende dag bezorgd. Niet tevreden? Ook retourneren is eenvoudig te regelen.

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!