fbpx

De allerbeste stoelfietsen voor senioren!

Onderwerp: Bewegen in en om huis, Hulpmiddelen
13 november 2021
Carmen van Andel

Stoelfiets | Bewegen zonder kans op vallen en zonder de deur uit te hoeven: een stoelfiets is ideaal. Heerlijk veilig fietsen vanuit uw stoel. Maar, er is nogal wat keus. Daarom zetten wij de vier beste stoelfietsen voor ouderen op een rij, op basis van prijs en kwaliteit. Met voor- én nadelen.

Wat is een stoelfiets?

 

Een stoelfiets is een compact en makkelijk te gebruiken fitnessapparaat dat overal in huis en op het werk gebruikt kan worden. Een stoelfiets bestaat uit een standaard met een mechaniek en twee trappers eraan.

 

In deze video kunt u zien hoe het werkt: 

 

Hoe werkt een stoelfiets?

 

Met een stoelfiets, ook wel zitfiets genoemd, kunt u zittend fietsen. Het werkt eenvoudig: u zet de stoelfiets op de grond voor een stoel en begint met fietsen. U kunt ook trainen vanuit een liggende positie. Het ideale van een stoelfiets is dat u hem overal in huis kunt gebruiken. Voor de tv, tijdens het werk, of in de tuin bijvoorbeeld. Vaak zijn stoelfietsen opvouwbaar, waardoor ze niet veel ruimte innemen als ze niet gebruikt worden.

 

Trainen met een stoelfiets

Het handige is dat u kunt instellen hoeveel weerstand de stoelfiets geeft. Als u moet revalideren of uw conditie wilt opbouwen, zet u de weerstand laag. Als u meer getraind bent, voert u de weerstand langzaam op. Zo is de kans op blessures klein en kunt u veilig fietsen.

 

In beweging blijven

Niet voor niets is zitten het nieuwe roken. De hele dag zitten, zonder te bewegen, is slecht voor het lichaam en het geheugen. We kunnen er echter niet altijd wat aan doen. Veel mensen hebben zittend werk, een zittende hobby, of zijn slecht ter been. Maar bewegen is oh zo belangrijk!

 

Een stoelfiets biedt uitkomst, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de spieren getraind. Zo wordt u niet alleen fitter, maar u verkleint ook de kans op een valpartij. Bijkomend voordeel: als u hem op tafel zet, kunt u hem gebruiken om uw armen te trainen!

Positieve effecten van beweging op de hersens

Door beweging wordt een belangrijke stof die een rol speelt bij leren en onthouden aangemaakt. Door de verhoging van die stof in uw hersens bent u beter in staat om beslissingen te nemen in vergelijking tot mensen die de hele dag zitten en weinig bewegen.

Wat is de beste stoelfiets?

 

Er is veel keus in stoelfietsen. Van simpele modellen tot uitgebreide modellen die zelfs het aantal calorieën aangeven dat u heeft verbrand tijdens uw training. We hebben de beste stoelfietsen voor u op een rijtje gezet, en zowel goedkopere als duurdere modellen uitgekozen.

Tunturi – Stoelfiets 

+/- 35 euro

 

stoelfiets

Een effectieve en compacte stoelfiets, dat omschrijft deze Tunturi stoelfiets het beste. Deze trainer heeft een knop waardoor u de weerstand van de fiets kunt aanpassen. De fiets is makkelijk op te bergen door lichtgewicht design.

 

plus Goedkoop!
min Glijdt makkelijk weg, u moet hem dus neerzetten op een anti-slip mat of op een badmat.

 

Dit is de beste prijs voor de Tunturi Stoelfiets

 

Strongy ® Complete Stoelfiets

+/- 50 euro

 

Strongy stoelfiets

Dit model beschikt over een antislip mat en klittenband om zo de voeten goed te kunnen laten aansluiten. U hoeft hem niet te monteren want hij wordt in 1 stuk geleverd. De weerstand van de fiets kan gemakkelijk worden bepaald door middel van een aanpasbare knop. 

 

plus Wordt geleverd met een anti-slip mat en klittenband.
min U kunt er niet intensief op trainen. Hij is echter wel geschikt voor revalidatie of minder intensieve inspanning.

 

Dit is de beste prijs voor de Strongy Stoelfiets

 

Tunturi Cardio Fit M35 Minibike

+/- 100 euro

 

Tenturi stoelfiets voor ouderen

Deze bewegingstrainer ziet er luxueus uit. Hij is klein en heeft een monitor die tijd, afstand en verbrandde calorieën aangeeft. Door zijn compacte omvang is hij overal te gebruiken en makkelijk mee te nemen. Ook handig voor op tafel om de armen mee te trainen.

 

plus Compact en makkelijk mee te nemen.
min Pedalen mogen wat langer zijn.

 

Dit is de beste prijs voor de Tunturi Cardio Fit Minibike

 

Fysic FW-18 Mobiliteitstrainer

+/- 160 euro

 

Fysic stoelfiets

Deze mobiliteitstrainer is van alle markten thuis. Hij is wel wat aan de prijs maar heeft hierdoor bijna alle functies. Zo kunt u bijvoorbeeld de verbruikte calorieën aflezen op het scherm en heeft de trainer een timer. Ook is het display afneembaar, zodat u alle informatie ook van dichtbij goed kunt zien.

 

plus Door de elektrische trapondersteuning is er weinig krachtinspanning nodig.
min Prijzig.

 

Dit is de beste prijs voor de Fysic FW-18 Mobiliteitstrainer

Stoelfiets kopen

 

Zin om ook lekker in beweging te komen? U kunt een stoelfiets kopen op verschillende plekken: bij hulpmiddelenwinkels, de Decathlon, fitnesswinkels en bij sommige supermarkten. Zo kunt u bij de Lidl, Action, of Aldi soms goedkope stoelfietsen vinden. Deze zijn echter niet altijd op voorraad.

 

Bij onze partner Bol.com zijn de vier besproken stoelfietsen te koop. U kunt de fietsen bekijken door op de afbeelding of link onder de afbeelding van de desbetreffende fiets te klikken. Op de site van Bol.com wijst de rest zichzelf. Uw stoelfiets wordt vaak al de volgende dag bezorgd. Niet tevreden? Ook retourneren is eenvoudig te regelen.

 

Als u bestelt via onze links, krijgen wij hier een kleine commissie voor. Het kost u niets extra. Dit helpt ons om kwalitatieve artikelen als dit te kunnen blijven schrijven en onderhouden. Bedankt!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.