De allerbeste stoelfietsen voor senioren!

Onderwerp: Bewegen in en om huis, Hulpmiddelen
23 mei 2020
Carmen van Andel

De beste stoelfiets? Bewegen zonder kans op vallen en zonder de deur uit te hoeven: een stoelfiets is ideaal. Maar, er is nogal wat keus! Daarom zetten wij de vier beste stoelfietsen voor ouderen op een rij, op basis van prijs en kwaliteit. Met voor- én nadelen erbij. Leest u mee?

Wat is een stoelfiets?

 

Een stoelfiets een compact en makkelijk te gebruiken fitnessapparaat dat overal in huis en op het werk gebruikt kan worden. Een stoelfiets bestaat uit een standaard met een mechaniek en twee trappers eraan. Het apparaat wordt gebruikt in combinatie met een stoel of liggend. 

 

In deze video kunt u zien hoe het werkt: 

 

Hoe werkt een stoelfiets?

 

Een stoelfiets werkt eenvoudig: u zet de stoelfiets op de grond voor een stoel en begint met fietsen. U kunt ook trainen vanuit een liggende positie. Het ideale van een stoelfiets is dat u hem overal in huis kunt gebruiken. Voor de tv, maar ook in de tuin bijvoorbeeld. Vaak zijn stoelfietsen opvouwbaar, waardoor ze niet veel ruimte innemen als ze niet gebruikt worden.

 

Trainen met een stoelfiets

Het handige is dat u kunt instellen hoeveel weerstand de stoelfiets geeft. Als u moet revalideren of uw conditie wilt opbouwen zet u de weerstand laag. Als u meer getraind bent, voert u de weerstand langzaam op. Zo is de kans op blessures klein.

 

Niet voor niets is zitten het nieuwe roken. De hele dag zitten, zonder te bewegen is ontzettend slecht voor het lichaam en het geheugen. Een stoelfiets biedt uitkomst, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de spieren getraind. Zo wordt u niet alleen fitter, maar u verkleint ook de kans op een valpartij. Bijkomend voordeel: als u hem op tafel zet, kunt u hem gebruiken om uw armen te trainen!

Positieve effecten van beweging op de hersens

Door beweging wordt een belangrijke stof die een rol speelt bij leren en onthouden aangemaakt. Door de verhoging van die stof in uw hersens bent u beter in staat om beslissingen te nemen in vergelijking tot mensen die de hele dag zitten en weinig bewegen.

Wat is de beste stoelfiets?

 

Er is veel keus in stoelfietsen. Van simpele tot uitgebreide modellen die zelfs het aantal calorieën aangeven dat u heeft verbrand tijdens uw training. We hebben de beste stoelfietsen voor u op een rijtje gezet, en zowel goedkopere als duurdere modellen uitgekozen.

Tunturi – Stoelfiets 

+/- 35 euro

 

stoelfiets

Een effectieve en compacte stoelfiets, dat omschrijft de Tunturi stoelfiets het beste. Deze trainer heeft een knop waardoor je de weerstand van de fiets kan aanpassen. Makkelijk op te bergen door lichtgewicht design. 

 

plus Plus – Goedkoop!
min Min – Glijdt makkelijk weg, je moet hem dus neerzetten op een anti-slip mat of op een badmat.

 

Dit is de beste prijs voor de Tunturi Stoelfiets

 

Strongy ® Complete Stoelfiets

+/- 50 euro

 

Strongy stoelfiets

Dit model beschikt over een antislip mat en klittenband om zo de voeten goed te kunnen laten aansluiten. Je hoeft hem niet meer te monteren want hij wordt in 1 stuk geleverd. De weerstand van de fiets kan gemakkelijk worden bepaald door middel van een aanpasbare knop. 

 

plus Plus – Met een anti-slip mat en klittenband.  
min Min – Je kan er niet intensief op trainen. Hij is echter wel geschikt voor revalidatie of minder intensieve inspanning

 

Dit is de beste prijs voor de Strongy Stoelfiets

 

Tunturi Cardio Fit M35 Minibike

+/- 100 euro

 

Tenturi stoelfiets voor ouderen

Deze bewegingstrainer ziet er luxueus uit. Hij is klein en heeft een monitor die tijd, afstand en verbrandde calorieën aangeeft. Door zijn compacte omvang overal te gebruiken en makkelijk mee te nemen. Ook handig voor op tafel om de armen mee te trainen.

 

plus Plus – Compact en makkelijk mee te nemen.
min Min – Pedalen mogen wat langer zijn.

 

Dit is de beste prijs voor de Tunturi Cardio Fit Minibike

 

Fysic FW-18 Mobiliteitstrainer

+/- 160 euro

 

Fysic stoelfiets

Deze mobiliteitstrainer is van alle markten thuis. Hij is wel wat aan de prijs maar heeft hierdoor wel bijna alle functies. Zo kan je bijvoorbeeld de verbruikte calorieën aflezen op het scherm en heeft de trainer een timer. Ook is het display afneembaar, zodat je alle informatie ook van dichtbij goed kan zien.

 

plus Plus – Door de elektrische trapondersteuning is er weinig krachtinspanning nodig
min Min – Prijzig

 

Dit is de beste prijs voor de Fysic FW-18 Mobiliteitstrainer

Stoelfiets kopen

 

Zin om ook lekker in beweging te komen? Bij onze partner Bol.com zijn de vier besproken stoelfietsen te koop. Bestellen doet u door op een van de producten hieronder te klikken. Op de site van Bol.com wijst de rest zichzelf. Uw stoelfiets wordt vaak al de volgende dag bezorgd. Niet tevreden? Ook retourneren is eenvoudig te regelen.

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.