Fietsen vanuit uw luie stoelfiets!

Onderwerp: Bewegen in en om huis, Hulpmiddelen
23 mei 2020
Carmen van Andel

Bewegen is goed voor de mens, dat hoef ik u niet te vertellen. Maar wat als u lekker in beweging kunt blijven, terwijl u ontspannen voor de tv zit of een boek leest? Dat kan namelijk met een stoelfiets. Dat is een mechaniek met twee trappers eraan die u gewoon op de grond neerzet, voor uw favoriete stoel bijvoorbeeld. Er is veel keus in stoelfietsen voor ouderen. Dit zijn aanraders qua prijs en kwaliteit.

Hoe werkt een stoelfiets?

Een stoelfiets voor ouderen is zoals gezegd een mechaniek met twee trappers eraan. U zet de stoelfiets op de grond voor een stoel en begint met fietsen. Het handige is dat u kunt instellen hoeveel weerstand de stoelfiets geeft. Als u moet revalideren of uw conditie wilt opbouwen zet u de weerstand laag. Als u meer getraind bent, voert u de weerstand langzaam op. Zo is de kans op blessures klein. U kunt ook trainen vanuit een liggende positie. Het ideale van een stoelfiets is dat het eigenlijk een compact fitnessapparaat is dat u overal in huis kunt gebruiken. Voor de tv, maar ook in de tuin bijvoorbeeld. Vaak zijn stoelfietsen opvouwbaar, waardoor ze niet veel ruimte innemen als ze niet gebruikt worden.

Niet voor niets is zitten het nieuwe roken. De hele dag zitten, zonder te bewegen is ontzettend slecht voor het lichaam en het geheugen. Een stoelfiets biedt uitkomst, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en de spieren getraind. Zo wordt u niet alleen fitter, maar u verkleint ook de kans op een valpartij. Bijkomend voordeel: als u de stoelfiets op tafel zet, kunt u hem gebruiken om uw armen te trainen!

Positieve effecten van beweging op de hersens

Door beweging wordt een belangrijke stof die een rol speelt bij leren en onthouden aangemaakt. Door de verhoging van die stof in uw hersens bent u beter in staat om beslissingen te nemen in vergelijking tot mensen die de hele dag zitten en weinig bewegen.

Wat is de beste stoelfiets voor ouderen?

Er is veel keus in stoelfietsen. Van simpele modellen tot uitgebreide stoelfietsen die zelfs het aantal calorieën aangeven dat u heeft verbrand tijdens uw training.

Aidapt beentrainer met display

+/- 40 euro

Een stevige en compacte stoelfiets, dat omschrijft de Aidept beentrainer het beste. Deze trainer bevat een digitale teller die het aantal verbrandde calorieen, tijd en het aantal omwentelingen per minuut meet. Makkelijk op te bergen door lichtgewicht design. Inclusief batterij.

1486137450_07_plus  PLUS – Beeldscherm dat voortgang, calorieën bijhoudt.
1486137460_07_minus  MIN –  Lichtgewicht, zorg er dus voor dat hij stevig staat.

aidapt-beentrainer-stoelfiets-voor-ouderen

Tunturi Cardio Fit M30 Minibike

+/- 50 euro

Deze bewegingstrainer ziet er luxueus uit. Hij is klein en heeft een monitor die tijd, afstand en verbrandde calorieen aangeeft. Door zijn compacte omvang overal te gebruiken en makkelijk mee te nemen. Ook handig voor op tafel om de armen mee te trainen.

1486137450_07_plus  PLUS – Compact en makkelijk mee te nemen.
1486137460_07_minus  MIN –  Pedalen mochten wat langer zijn.

tunturi-minibike-stoelfiets-voor-ouderen

Stoelfiets kopen

Zin om ook lekker in beweging te komen? Bij onze partner Bol.com zijn de twee besproken stoelfietsen te koop. Bestellen doet u door op een van de producten hieronder te klikken. Op de site van Bol.com wijst de rest zichzelf. Uw stoelfiets wordt vaak al de volgende dag bezorgd. Niet tevreden? Ook retourneren is eenvoudig te regelen.

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!