fbpx

De leukste herfstige fietsroutes (ook voor rolstoelfietsen en duofietsen)

Onderwerp: Activiteiten, Gezondheid, Vitaal
6 oktober 2020
Sharon Kok

Erop uit met de rolstoelfiets of duofiets? Geniet op een zonnige najaarsdag samen van een fietstocht tussen de gekleurde bomen! In dit artikel vindt u de leukste fietsroutes voor deze herfst. Deze routes zijn allemaal geschikt voor een rolstoel- en duofiets.

Door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug

 

Deze prachtige route is 15 kilometer lang en loopt langs verschillende rust- en eetgelegenheden en aangepaste toiletten. U start bij theehuis ’t Hooge Erf. Bordjes geven de route aan en u kunt deze ook gemakkelijk inkorten of een ander startpunt kiezen. Deze speciale scootmobielroute bestaat uit een aangepast fietspad en is dus zeer goed begaanbaar.

 

U komt langs de mooiste plekken van De Vuursche, zo kunt u tussen paaltje 13 en 15 bijvoorbeeld Kasteel Groenenveld bewonderen.

 

>> Klik hier om de volledige route te bekijken

Met de duofiets door Noord-Brabant

 

Deze knooppuntenroute gaat door de landelijke omgeving van Boekel, Noord-Brabant. Deze tocht heeft een afstand van 33,7 km en is perfect voor duofietsers. Het startadres is Rutger van Herpenstraat 2C, 5427 AE Boekel (knooppunt 63). U volgt vervolgens de knooppunten: 50, 30, 28, 27, 04, 05, 06, 88, 84, 07, 87, 86, 61 en dan eindigt u weer bij 62.

 

>> Klik hier om de volledige route te bekijken

Ontdek Delft

 

Vanuit duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft kunt u verschillende routes volgen door de regio Delft. Hier zijn meerdere parkjes en natuurgebieden die goed begaanbaar zijn voor mensen met een lichamelijke beperking.

 

Tip! Bij woonzorgcentrum Die Buytenweye kunt u duofietsen en elektrische rolstoelfietsen huren. Voor bewoners zijn deze kosteloos te leen, voor niet bewoners zijn ze te leen tegen een kleine bijdrage en een borgsom.

De wijde omgeving van Leiden

 

De Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp hebben een lijstje opgesteld van hun favoriete routes. Het lijstje bestaat uit wel 30 routes! Als u op de kaart (naast de foto) klikt dan ziet u de gehele route en kunt u deze eventueel ook uitprinten. Houdt hierbij rekening dat de tijd niet helemaal klopt: bij de tijd in Google Maps gaan ze uit van 20 km/u, maar bij een duofiets is dit ongeveer 15 km/u.

 

Onze favorieten:

 

>> Bekijk de hele lijst

Meer routes?

 

Zoekt u meer fietsroutes? Natuurmonumenten heeft heel veel routes en een handige filteroptie. Rechts bovenin klikt u op ‘verfijn’ en vervolgens op ‘geschikt voor rolstoel’. Klik daarna op de rode ‘toepassen’ knop en dan verschijnen de routes. Bij elke route staat veel handige informatie: zijn honden toegestaan, hoeveel kilometer is de route en hoe kom ik met het openbaar vervoer bij de vertrekplaats?

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.