4 dingen om op te letten bij het kopen van een trilwekker

Onderwerp: Hulpmiddelen, Slaapkamer
26 september 2019
Sacha van Andel

Trilwekker—Wie zeer vast slaapt of slechthorend tot doof is, is het vast weleens gebeurt: door de wekker heen slapen. Mij was het afgelopen week nog overkomen. Een slecht begin van de dag! Gelukkig is een trilwekker een handige oplossing. In dit blog zullen wij u laten zien wat een trilwekker is, wat de voordelen zijn, en waar u op moet letten als u er één aanschaft.

Wat is een trilwekker?

Een trilwekker is een wekker die voorzien is met een trilplaatje. Deze plaats u onder uw kussen. Als de wekker afgaat, komt er geen geluid maar gaat het trilplaatje sterk vibreren waardoor u gewekt wordt.

[vc_single_image image=”4815″ img_size=”550×357″ add_caption=”yes” alignment=”center”][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1569490493224{margin-bottom: 0px !important;}”]

De voordelen van een trilwekker

  • Nooit meer verslapen doordat u de wekker niet hoort.
    Een trilwekker is ideaal als u met een geluidswekker niet meer gewekt wordt. Of dit nou komt omdat u slechthorend of doof bent, oordoppen in heeft, of zo vast slaapt dat u niet wakker wordt van geluid; de trilwekker biedt uitkomst.

 

  • Nooit meer schikken van een harde geluidswekker.
    Door de trillingen van de trilwekker wordt u rustig wakker. Zo kan de dag goed beginnen!

 

  • U maakt alleen uzelf wakker.
    Omdat de trilwekker zo stil is, worden anderen er niet wakker van. Toch wel zo fijn als u uw slaapkamer deelt.

[vc_single_image image=”4809″ img_size=”large” add_caption=”yes” alignment=”center”][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1569488217603{margin-bottom: 0px !important;}”]

4 belangrijke dingen om op te letten als u een trilwekker koopt

 

1. Bediening
De bediening is misschien nog wel het belangrijkste waar u op moet letten bij de aanschaf van een trilwekker. Net als andere wekkers hebben ze soms een ingewikkelde bediening. Dit is niet heel handig. Als u ’s avonds nog even snel de wekker wilt zetten, moet deze wel meewerken. Wanneer u een trilwekker koopt in een winkel, vraag dan aan de winkelmedewerker hoe deze werkt. Indien mogelijk, probeer zelf ook de wekker te zetten en de tijd aan te passen. Dan weet u meteen of het goed zit. Als u de wekker online besteld, lees dan goed de reviews van andere klanten.

 

2. Display
Als u slechtziend bent of gewoon graag in één oogopslag wilt zien hoe laat het is, kunt u het beste kiezen voor een trilwekker met een grote display. Daarop zijn de cijfers goed te zien.

 

3. Combinatie met lichtwekker
De trilwekker is soms gecombineerd met een lichtwekker. Dit houdt in dat de lamp in de wekker aan gaat vóór uw wekker afgaat, en steeds een beetje feller wordt. Net alsof de zon opkomt. Zo wordt u, als uw wekker eenmaal afgaat, ontspannen wakker. Deze wekkers worden ook wel een wake-up light genoemd.

 

4. Reisformaat
De meeste trilwekkers zijn te groot of te kwetsbaar om mee te nemen op reis. Als u dit wel graag zou willen, is een trilwekker op reisformaat misschien iets voor u. Deze zijn compact en daarom ideaal om mee te nemen op vakantie.

Trilwekker kopen

Een trilwekker is eenvoudig en snel online te bestellen of te vinden bij een audicien bij u in de buurt. Met onze partner bol.com hebben wij alvast onze favoriete trilwekkers voor u geselecteerd. Als u op één van de afbeeldingen klikt, komt u meteen op de website van bol.com terecht. Daar kunt u meer productinformatie vinden en de wekker bestellen als u dat wilt. Uw nieuwe wekker wordt dan binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bij bol.com kunt u achteraf betalen en makkelijk retourneren.

 

[vc_column_text css=”.vc_custom_1570614732857{margin-bottom: 0px !important;}”][/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1569490374953{margin-bottom: 0px !important;}”]

Conclusie

Wij hopen u goed te hebben geïnformeerd over de trilwekker en de vele opties. Door goed te letten op de display en de bediening, maakt u hopelijk de juiste keuze voor u.

Heeft u er al één op het oog? Wellicht een trilwekker en lichtwekker combinatie? Of een trilwekker op reisformaat? Laat het ons weten op onze facebookpagina!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.