Trilwekker kopen? Dit zijn de beste opties en hier moet u op letten

Onderwerp: Hulpmiddelen, Slaapkamer
Laatst geupdate: 1 maart 2023
Sacha van Andel

Kent u de trilwekker al? Wie zeer vast slaapt of slechthorend tot doof is, is het vast weleens gebeurt: door de wekker heen slapen. Geen fijn begin van de dag. Gelukkig is de trilwekker een handige oplossing om dit te voorkomen. We zetten de verschillende opties op een rij.

 

Wat is een trilwekker precies?

 

Een trilwekker is een wekker die voorzien is van een trilplaatje. Dit plaatst u onder uw kussen. Als de wekker afgaat, komt er geen geluid uit, maar gaat het trilplaatje vibreren waardoor u gewekt wordt.

 

   Wat is een trilwekker

De voordelen van een trilwekker

 

  • Nooit meer verslapen doordat u de wekker niet hoort
    Een trilwekker is ideaal als u met een geluidswekker niet (goed) gewekt wordt. Of dit nu komt doordat u slechthorend of doof bent, oordoppen in heeft, of zo vast slaapt dat u niet wakker wordt van geluid; de trilwekker biedt in veel situaties een fijne uitkomst.

 

  • Nooit meer schikken van een harde geluidswekker
    Door de trillingen van de trilwekker wordt u rustig wakker. Zo kan u de dag goed beginnen!

 

  • U maakt alleen uzelf wakker
    Omdat de trilwekker zo stil is, worden anderen er niet wakker van. Een fijne bijkomstigheid als u uw slaapkamer deelt.

Wekker voor doven en slechthorenden

 

Voor doven en slechthorenden zijn er genoeg opties om ’s ochtends gewekt te worden. Er zijn wekkers die fel licht, combineren met hard geluid en trillen. Voor sommigen werkt dit ideaal, maar als u met uw partner slaapt kan dit felle licht in combinatie met het harde geluid vervelend zijn. De keuze is enorm; u kunt voor uzelf bepalen wat voor soort wekker u fijn vindt.

Wekker zonder geluid

 

Een trilwekker kan, zoals hierboven gezegd, een wekker zijn die trilt in combinatie met fel licht en hard geluid. Maar er zijn ook trilwekkers die enkel een vibrerende functie hebben. Zo wordt bijvoorbeeld uw partner niet wakker van uw wekker. Bent u dus opzoek naar een wekker zonder geluid? Dan is een trilwekker ideaal.

4 belangrijke dingen om op te letten wanneer u een trilwekker koopt

 

1. Bediening
De bediening is misschien nog wel het belangrijkste waar u op moet letten bij de aanschaf van een trilwekker. Net als andere wekkers hebben ze soms een ingewikkelde bediening. Als u ’s avonds klaar bent om te gaan slapen en nog even snel de wekker aan wilt zetten, is het handig als dit met een paar simpele handelingen  zetten, moet deze wel meewerken. Wanneer u een trilwekker koopt in een winkel, vraag dan aan de winkelmedewerker hoe deze werkt. Indien mogelijk, probeer zelf ook de wekker te zetten en de tijd aan te passen. Dan weet u meteen of het goed zit. Als u de wekker online wilt bestellen, lees dan eerst goed de reviews van andere klanten.

 

2. Display
Als u slechtziend bent of gewoon graag in één oogopslag wilt zien hoe laat het is, kunt u het beste kiezen voor een trilwekker met een grote display. Daarop zijn de cijfers goed te zien.

Trilwekker met groot display

Trilwekker met groot display

 

3. Combinatie met lichtwekker
De trilwekker is soms gecombineerd met een lichtwekker. Dit houdt in dat de lamp in de wekker aan gaat vóór uw wekker afgaat, en steeds een beetje feller wordt. Net alsof de zon opkomt. Zo wordt u, als uw wekker eenmaal afgaat, ontspannen wakker. Deze wekkers worden ook wel een wake-up light genoemd.

 

Trilwekker met lichtflits

Trilwekker met lichtflits

 

4. Reisformaat
De meeste trilwekkers zijn te groot of te kwetsbaar om mee te nemen op reis. Als u dit wel graag zou willen, is een trilwekker op reisformaat misschien iets voor u. Deze zijn compact en daarom ideaal om ook mee te nemen op vakantie.

 

Trilwekker in reisformaat

Trilwekker in reisformaat

Trilwekker kopen

 

Een trilwekker is eenvoudig en snel online te bestellen of te vinden bij een audicien bij u in de buurt. Met onze partner bol.com hebben wij alvast onze favoriete trilwekkers voor u geselecteerd. Als u op één van de afbeeldingen klikt, komt u meteen op de website van bol.com terecht. Daar kunt u meer productinformatie vinden en de wekker bestellen als u dat wilt. Uw nieuwe wekker wordt dan binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bij bol.com kunt u achteraf betalen en makkelijk retourneren.

 

Conclusie

 

U weet nu wat een trilwekker is en waarvoor deze gebruikt kan worden. Door goed te letten op (de grootte van) het display en de bediening, maakt u hopelijk de juiste keuze. Heeft u er al één op het oog? 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Trilwekker kopen? Dit zijn de beste opties en hier moet u op letten