Waarom een trilwekker de beste wekker is

Onderwerp: Hulpmiddelen, Slaapkamer
26 september 2019
Sacha van Andel

Een paar dagen terug was ik volledig door mijn wekker heen geslapen. Een slechte combinatie van te laat naar bed gaan en te vroeg op moeten staan. Hierdoor kwam ik zeker een half uur te laat op mijn werk. Een slecht begin van de dag!

Als u een zeer vaste slaper bent of slechthorend tot doof, gebeurt u dit misschien ook wel eens. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: de trilwekker! In dit blog zullen wij u laten zien wat een trilwekker is en waarom het volgens ons de beste wekker is. (Sinds ik er een heb ben ik er in elk geval nog niet een keer doorheen geslapen). 

Wat is een trilwekker?

Een trilwekker is een wekker die voorzien is met een trilplaatje. Deze plaats u onder uw kussen. Als de wekker afgaat komt er geen geluid maar gaat het trilplaatje sterk vibreren waardoor u gewekt wordt.

Een trilwekker is het ideale hulpmiddel als u ’s ochtends de wekker niet meer hoort. De wekkers zijn voorzien van een trilplaatje aan een lang snoer, deze plaatst u bijvoorbeeld onder uw hoofdkussen.

Er zijn een aantal verschillende modellen. Ze zijn er bijvoorbeeld met extra grote displays zodat u de tijd goed kunt aflezen. Ook handig: wekkers die langzaam steeds meer licht geven zodat u niet alleen door de trillingen, maar ook door het licht ontspannen wakker wordt. Gaat u vaak op reis? Daarvoor zijn er ook trilwekkers op reisformaat. Ideaal!

Maar er zijn nog meer redenen waarom wij fan zijn!

trilwekker
Trilwekker met licht. Merk: Amplicomms. Foto via bol.com.

1 – Nooit meer verslapen doordat u de wekker niet hoort

En ‘s ochtend altijd op tijd!

Een trilwekker is ideaal als u met een geluidswekker niet meer gewekt wordt. Of dit nou komt omdat u slechthorend of doof bent, oordoppen in heeft, of gewoon zo vast slaapt dat u niet wakker wordt van geluid; de trilwekker biedt uitkomst!

2 – Rustig wakker worden

Nooit meer schrikken van een harde wekker

Ook als u goed kan horen, kunnen geluidswekkers vervelend zijn. Iedere ochtend wakker schrikken van een luide wekker geeft meteen een slecht humeur (vind ik dan). Als u dit herkenbaar vindt, is een trilwekker misschien iets voor u. Van de vibraties van de trilwekker zult u een stuk minder snel wakker schrikken.

Sommige trilwekkers kunnen worden gekoppeld aan een lichtwekker. Lichtwekkers worden geleidelijk aan lichter naarmate het tijdstip van uw wekker nadert. Als de trilwekker eenmaal af gaat, zult u rustig en natuurlijk wakker worden. Zo kan de dag goed beginnen!

trilwekker
Geluidwekkers kunnen behoorlijk irritant zijn.

3 – Een stille wekker

Fijn voor u en anderen!

Als u een kamer deelt en de geluidswekker gaat af, dan is vaak meteen de hele kamer wakker. Met een trilwekker is dit niet het geval.

Conclusie

Wat vindt u, is een trilwekker de beste wekker?

  1. Dé oplossing als u niet wakker wordt door een geluidswekker
  2. U wordt ontspannen wakker
  3. U maakt andere niet wakker met uw wekker

Laat het ons weten op onze facebookpagina!

Trilwekker kopen

Een trilwekker is eenvoudig en snel online te bestellen of te vinden bij een audicien bij u in de buurt. Met onze partner bol.com hebben wij alvast onze favoriete trilwekkers voor u geselecteerd. Als u op een van de afbeeldingen klikt, komt u meteen op de website van bol.com terecht. Daar kunt u meer productinformatie vinden en de wekker bestellen als u dat wilt. Uw nieuwe wekker wordt dan binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bij bol.com kunt u achteraf betalen en makkelijk retourneren.

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!