Wilt u een Seniorenbed kopen? Lees eerst de tips in onze koopgids

Een goed en comfortabel bed is voor iedereen belangrijk, maar iemand van twintig heeft een ander bed nodig dan iemand van zeventig. Onder andere vanwege het in- en uitstappen. Dan is een speciaal seniorenbed praktisch en comfortabel, zeker als het ook nog eens elektrisch verstelbaar is. Maar waar moet u verder allemaal op letten bij het kopen van een seniorebed? En waar u kunt u deze bedden kopen? In dit artikel helpen we u op weg.

 

Wat is een seniorenbed?

 

Een seniorenbed, ook wel comfortbed genoemd, is zo gemaakt dat in- en uitstappen makkelijk gaat. Het hele bed is (elektrisch) verstelbaar en verplaatsbaar door wieltjes onder het bed. Bijkomend voordeel: opmaken en schoonmaken onder het bed is een fluitje van een cent. Een seniorenbed help u zo om verantwoord langer thuis te wonen.

 

seniorenbed kopen

Voorbeeld van een seniorenbed

Wat is het verschil met een hoog laag bed?

Is een seniorenbed hetzelfde als een hoog laag bed? Nee, je kunt een hoog laag bed namelijk wel een seniorenbed noemen, maar niet andersom. Een seniorenbed is een vast bed met een aangepaste in- en uitstaphoogte. De bedbodem is dus niet in zijn geheel verstelbaar. Wel zijn vaak het hoofd- en voeteneinde (elektrisch) verstelbaar. Bij een hoog laag bed gaat de héle bodem omhoog en omlaag.

 

Zowel een seniorenbed als een hoog laag bed bieden dus veel comfort en gemak, maar niet elk seniorenbed heeft een hoog laag functie.

Wanneer een seniorenbed kopen?

 

Wij zijn van mening dat iedereen gebaat is bij een goed bed. En dat de extra opties van een seniorenbed eigenlijk helemaal niet alleen voor senioren fijn zijn! Dus wat ons betreft is élk moment een goed moment om zo’n luxe comfortbed te kopen.

 

Wat zijn de voordelen van een verstelbaar seniorenbed?

 • Hoge instap, dus makkelijk in- en uitstappen (een fijne vorm van valpreventie)
 • Veilig en comfortabel
 • Elektrisch verstelbaar
 • Makkelijk op te maken
 • Mooi om te zien

Bent u nog niet toe aan een seniorenbed maar bent u wel toe aan een nieuw matras? Dan is onderstaan artikel wellicht interessant voor u.

Opties seniorenbedden

 

Er is nogal wat te kiezen in beddenland! We geven een overzicht van de belangrijkste opties.

 

Instaphoogte seniorenbed

Hoe hoog is een seniorenbed? Het gaat erom dat u goed in en uit het bed kunt stappen ook als u minder goed ter been bent. Hiervoor is de instaphoogte van een seniorenbed heel belangrijk. En dat heeft alles te maken met de hoogte waarop uw matras komt te liggen.

 

De meest comfortabele hoogte is geen vast getal, want de instaphoogte is heel persoonlijk. Het is afhankelijk van de lengte van uw onderbeen. Lange mensen hebben dus een hoger bed nodig dan kleine mensen. De hoogtebepaling is vrij eenvoudig: ga zonder schoenen op een stoel zitten. Meet dan de afstand van de grond tot de bovenkant van uw knie.

 

Bij deze maat telt u 5 cm op. Dat is de ideale hoogte. Als u op een matras gaat zitten, zal dat iets inzakken. De 5 cm zijn bedoeld om dit te compenseren. Stel dat u uitkomt op 55 cm, dan is dat de afstand tussen de vloer en de bovenkant van het matras.

 

Seniorenbed elektrisch of handmatig bediend

 

Wat de bedbodem betreft, kunt u kiezen uit een vaste lattenbodem of een verstelbare lattenbodem. De vaste bodem heeft een vlakke constructie met veerlatten. Met een verstelbare versie kunt u de rugleuning en het voeteneinde in elke gewenste stand zetten. Dat kan met handbediening maar ook met elektrische. Heeft u niet zoveel kracht meer in uw armen en wilt u meer comfort? Dan is een elektrisch verstelbaar seniorenbed de beste keuze.

 

Seniorenbed elektrisch

 

Gewoon seniorenbed of boxspring

 

In de bed ombouw kunt u uw eigen matras leggen, maar In de meeste gevallen wordt een boxspring als ondergrond geadviseerd. In combinatie met een goed, verend matras biedt dat veel voordelen. Een seniorenbed met boxspring:

 • Is hoger dan een gewoon bed
 • Biedt veel comfort en optimale ondersteuning
 • Voelt heerlijk zacht
 • Geeft goede ventilatie
 • Is duurzaam en slijt minder
 • Is helemaal aan te passen aan uw stijl
 • Straalt luxe uit
 • Is verkrijgbaar met elektrisch verstelbaar hoofd- en voeteneinde
 • Is leverbaar met wielen achter de poten

 

Een belangrijk voordeel is de goede ventilatie. Slapende mensen zweten namelijk nogal veel. Vochtafvoer en ventilatie zijn daarom heel belangrijk in een goed seniorenbed. De open ruimtes van een boxspring zorgen voor goede ventilatie, waardoor de matrassen fris en schoon blijven.

 

Een boxspring gaat zo’n twintig jaar mee. Na een jaar of tien kan het nodig zijn het matras te vervangen.

 

Verstelbaar hoofdeinde

Als u graag leest of tv kijkt in bed dan is een verstelbaar hoofdeinde erg fijn. Sommige mensen slapen zelfs beter als het hoofdeinde iets hoger staat. Door te “spelen” met de hoogte van hoofd en voeten creëert u de ideale slaaphouding. De draadloze afstandsbediening maakt dit allemaal erg makkelijk.

 

Formaat

Seniorenbedden zijn er in diverse formaten voor zowel 1 als 2 personen. We hebben de verschillende opties voor u op een rij gezet. Voor langere senioren zijn er ook bedden te krijgen met een lengte van 210 of zelfs 220 cm. Standaard is de lengte echter 200cm.

 

1-persoons seniorenbedden

 • Seniorenbed 80×200
 • Seniorenbed 90×200
 • Seniorenbed 100×200
 • Seniorenbed 120×200

 

2 persoons seniorenbed

 • Seniorenbed 140×200
 • Seniorenbed 160×200
 • Seniorenbed 180×200

 

Deelbaar Seniorenbed

Een tweepersoonsbed bestaat vaak uit twee losse bedbodems en twee matrassen. De bodems worden aan elkaar gekoppeld, zodat ze niet verschuiven. Het seniorenbed is wel deelbaar, zodat u de twee helften uit elkaar kunt schuiven, mocht dat nodig zijn.  Zo kunnen u en uw partner kiezen voor verschillende bedbodems en toch naast elkaar slapen. En wanneer één van beiden dan een bedlift nodig heeft, is dit ook te realiseren. 

 

Andere extra’s

Met seniorenbedden kunt u het zo gek maken als u zelf wilt! Om een seniorenbed zo comfortabel mogelijk te maken zijn er veel extra’s. Zoals wielen achter de bedpoten. Deze zorgen ervoor dat u het bed gemakkelijk verplaatst, bijvoorbeeld als u eronder wilt stofzuigen. Ook een bedlift is mogelijk, evenals uitstapverlichting en een uitstaphulp.

Wilt u een Seniorenbed kopen? Lees eerst de tips in onze koopgids

Seniorenbed keuzehulp

 

We helpen u graag met uw keuze. In deze tabel ziet u wat wij aanraden in welke situatie.

 

Situatie

Uitkomst

Wilt u makkelijk in en uit bed kunnen stappen?

Kies voor een bed met een papegaai. Zo komt u makkelijk in en uit bed

Wilt u een bed dat makkelijk te verschonen is?

Kies voor een bed die in hoogte te verstellen is. Zo kunt u het bed gemakkelijk verschonen.

Wilt u een bed waar u makkelijk onder kan schoonmaken?

Kies voor een bed met wielen. U kunt het bed gemakkelijk verschonen door het te verplaatsen.

Wilt u gemakkelijk een boek kunnen lezen in bed? Of televisie kunnen kijken?

Kies voor een bed met een elektrische bedbodem.

 

Wat kost een seniorenbed?

 

Een eenvoudig seniorenbed is in 1-persoonsuitvoering verkrijgbaar vanaf ca. € 300,-. Prijzen van een 2-persoons bed beginnen bij €500. Maar wilt u meer opties, zoals elektrisch verstelbaar of een boxspring model dan gaan de prijzen al snel over de €1000 heen tot wel € 10.000. Dat zijn dan wel bedden die precies op maat worden gemaakt voor u. Een hele mooie oplossing, maar daar hangt dus wel een prijskaartje aan. Omdat het een investering is voor vele jaren, en u gemiddeld 7 uur per dag op bed ligt, kan het wel het overwegen waard zijn. Het is een waardevolle toevoeging aan een levensloopbestendige woning.

 

Houd er wel rekening mee dat de matrassen vaak nog niet bij de prijs van een seniorenbed inbegrepen zitten.

Seniorenbed compleet

In veel gevallen wordt een seniorenbed compleet besteld met een nieuw (elektrische) lattenbodem en matras. In veel gevallen wordt een goed hoofdkussen vergeten. U doet er goed aan om 1 x in de 3 jaar de hoofdkussens te vervangen. Dit is enerzijds goed voor de hygiëne en anderzijds voor de juiste steun voor uw hoofd.

 

Het is vervolgens een logische keuze om uw bed te completeren met een passende deken, dekbedovertrek en kussenovertrek.

 

Seniorenbed tweedehands

Thuiszorgwinkels bieden soms tweedehands seniorenbedden aan, vaak via Marktplaats. Dan betaalt u de helft van de nieuwprijs en soms nog minder. De prijs is natuurlijk ook afhankelijk van de extra’s die u erbij kunt nemen en de staat van het bed. Let er bij tweedehands goed op dat alles goed onderhouden en hygiënisch is.

Waar kunt u een seniorenbed kopen?

 

Grote beddenzaken als Beterbed verkopen vaak speciale seniorenbedden. Bekijk de seniorenbedden van Beter Bed.

Er wordt ook veel gezocht naar een seniorenbed van Ikea. Zij hebben echter geen speciaal seniorenbed maar wel elektrisch verstelbare bedden.

 

Speciaalzaken

Er zijn ook diverse speciaalzaken die zich gespecialiseerd hebben in de verkoop van seniorenbedden. We hebben er een aantal voor u op een rij gezet:

 

Well Fair – Nunspeet

Aldenhuijsen – Rotterdam | Uden 

De Suite – Moordrecht

Bedder – Oldemarkt

Laat u goed informeren en vergelijk

Overweegt u een seniorenbed aan te schaffen, dan is het belangrijk dat u zich goed informeert. Een goed begin is het aanvragen van brochures en prijslijsten van verschillende aanbieders. Als u hieronder uw gegevens invult, zorgen wij ervoor dat onze partners contact met u opnemen om u te informeren over de mogelijkheden. 

 

✔️ Gemak: met 1 aanvraag komt u in contact met de door ons geselecteerde partners

✔️ Betrouwbaar: onze partners zijn zorgvuldig getoetst op service, kwaliteit en garantie 

✔️ Kijk & vergelijk: vergelijk het aanbod en de prijzen, zo maakt u de juiste keuze

 

Nu te bestellen: De Langer Thuis in Huis Gids!

 

Een papieren gids met alle info over langer thuis wonen (100+ pagina’s)

 

 • Hoe maak ik mijn woning levensloopbestendig?

 • Welke handige hulpmiddelen zijn er?

 • Heb ik recht op vergoedingen?

 • Hoe kan ik woningaanpassingen financieren?

 

Nu in de verkoop voor € 9,95!

 

Meer info

Wilt u een Seniorenbed kopen? Lees eerst de tips in onze koopgids

Vergelijk & bespaar

 

Wilt u graag prijzen vergelijken van seniorenbedden? Vul dan hieronder uw gegevens in.

 

Gemak: met 1 aanvraag komt u in contact met max. 3 geselecteerde partners

Betrouwbaar: onze partners zijn zorgvuldig getoetst op service, kwaliteit en garantie 

Kijk & vergelijk: vergelijk het aanbod en de prijzen, zo maakt u de juiste keuze

 

>

Cookiemelding


Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Meer informatie over ons gebruik van cookies kunt u vinden in ons privacybeleid. Door op akkoord te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op onze website.

Akkoord