3 redenen waarom een bedtafel ideaal is

Onderwerp: Hulpmiddelen, Slaapkamer
4 juni 2019
Carmen van Andel

Vanuit bed surfen op internet, lekker eten, een boek lezen: het wordt allemaal handiger met een bedtafel. Ideaal als u langer in bed ligt. Eigenlijk zou iedereen een bedtafel moeten hebben, er zijn drie belangrijke redenen waarom!

Reden 1: een bedtafel is de ideale laptophouder

 

Vanuit bed een film kijken, heerlijk! Het kan natuurlijk dat u een tv op uw kamer heeft, maar de kans bestaat ook dat dat niet het geval is. Een laptop of tablet natuurlijk een goede vervanger. Maar iedereen die wel eens een laptop lang op zijn schoot gehad heeft weet dat die dingen heet worden. Niet handig dus als u lange tijd niet uit bed kan komen en naast een film kijken ook wat belangrijke mail wilt lezen, een spelletje wilt spelen of even op Facebook wilt rondneuzen. Een bedtafel biedt uitkomst: door het gladde tafeloppervlak kan het koelsysteem aan de onderkant van de laptop zijn werk goed doen en u hoeft die warmte niet direct op uw lijf te voelen. Ideaal!

bedtafel

Geen oververhitte laptop meer met een bedtafel.

Reden 2: Eindelijk dat dikke boek lezen zonder dat uw armen moe worden

 

Vreselijk, in bed boeken lezen die te dik zijn om makkelijk vast te houden. Van die prachtige lange verhalen die je keer op keer opnieuw kunt lezen zoals mijn persoonlijke favorieten In de ban van de Ring van J.R. Tolkien,  Al wat schittert van Eleanor Catton of Anna Karenina van Lev Tolstoj. Die zijn juist geschikt om lange tijd in onder te duiken en u naar een andere wereld in een andere tijd te laten brengen. Maar ja, 1000 pagina’s schoon aan de haak is niet niets. Een goede tips is om het boek tegen een tweede (hoofd)kussen laten leunen. Dat is echter niet handig als u niet op uw zij kunt liggen. In dat geval biedt de bedtafel weer een slimme oplossing. In veel gevallen kan het tafelblad namelijk worden gekanteld zodat het boek er op kan liggen zonder eraf te glijden en u het makkelijk u kunt lezen.

bedtafel

Een bedtafel is perfect als boekensteun in bed.

Reden 3: Ontbijt op bed zonder te knoeien

 

Ontbijt op bed, het wordt altijd afgedaan als een toppunt van romantiek. Dat het vreselijk onhandig is, de kans op knoeien oneindig groot en dat er sowieso vervelende kruimels in uw bed belanden, wordt vaak voor het gemak vergeten. Bovendien, als u om medische redenen bedrust moet houden, moet u misschien alle maaltijden vanuit bed eten. Dan is de lol er ook al gauw vanaf. Een bedtafel maakt het niet leuker, maar wel makkelijker: uw bord, bestek en glas kunnen stabiel staan in plaats van de wiebelen op uw schoot. De kans op morsen is zo een stuk kleiner! Dat is in elk geval mooi meegenomen, toch?

bedtafel

Geen geknoei met eten meer in bed.

EEN BEDTAFEL KOPEN

 

Bedtafels zijn verkrijgbaar met en zonder wieltjes, de meesten zijn instelbaar en in diverse kleuren beschikbaar. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een tafeltje dat u over uw schoot zet om bijvoorbeeld te ontbijten of om uw drinken op te zetten. Net wat u handig vindt. Een bedtafel is eenvoudig en snel online te bestellen. Daarvoor zijn we een samenwerking aangegaan met bol.com. Hieronder ziet u de selectie die wij hebben gemaakt op basis van kwaliteit en prijs. Als u op een van de afbeeldingen klikt, komt u meteen op de website van bol.com terecht. Daar kunt u meer productinformatie vinden en het bestellen als u dat wilt. Uw bedtafel wordt dan binnen enkele dagen thuisbezorgd. Niet helemaal tevreden? Retourneren is makkelijk te regelen.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.