De rustigste hondenrassen om in huis te nemen

Onderwerp: Vitaal, Activiteiten
Laatst geupdate: 7 januari 2022
Mareen

Rustige hondenrassen | Honden zijn heerlijk om in huis te hebben. Er is altijd iemand thuis die op u wacht, u heeft iemand om mee te wandelen, en vaak houden ze veel van knuffelen. Maar een hond kan ook veel werk zijn. Sommige honden zijn nu eenmaal drukker dan anderen. Daarom hebben wij dit overzicht gemaakt met rustige hondenrassen.

Rustige kleine hondenrassen

 

Overweegt u een hond te nemen maar wilt u niet een te grote? Dan is een rustig en klein hondenras iets voor u. Wij hebben een paar kleine hondenrassen en hun eigenschappen voor u op een rijtje gezet.

 

Ras

Eigenschapen

Mopshond

Mopshonden zijn heel volgzaam. Ze zitten graag op schoot om lekker te knuffelen. Daarnaast zijn het intelligente honden.

Schotse terriër

De Schotse terriër houdt van rustige wandelingen en niet zo van rennen. Ideaal als u wat minder goed ter been bent.

Toy poedel

Toy poedels hebben een beschermend karakter. Ook zijn ze erg speels en vrolijk.

Lhasa Apso

Dit hondenras is aanhankelijk en biedt goed gezelschap. Deze honden worden over het algemeen oud.

Shih tzu

Deze kleine hond heeft weinig beweging nodig en houdt van knuffelen. Wel heeft de vacht veel verzorging nodig.

De rustigste hondenrassen om in huis te nemen
De toy poodle lijkt een beetje op een teddybeer

Rustige kindvriendelijke hondenrassen

 

Het is belangrijk dat een hond goed overweg kan met zowel jong als oud. Daarom hebben wij voor u uitgezocht welke honden kindvriendelijk zijn. Natuurlijk zijn er nog veel meer kindvriendelijke honden, maar dit zijn de meest voorkomende:

 

 • Franse bulldog
 • Golden retriever
 • Labrador

 

Wilt u meer weten over kindvriendelijke hondenrassen? Neem hier dan eens een kijkje.

De rustigste hondenrassen om in huis te nemen
De grote oren van de Franse bulldog maken hem erg schattig

Voordelen van een hond

Wist u dat het hebben van een hond vele voordelen heeft? Mocht u nog niet zeker zijn, misschien kunnen deze voordelen u overtuigen.

 

  Gevoel van veiligheid

  Een hond kan een gevoel van veiligheid met zich meebrengen. Houdt u er bijvoorbeeld niet van om alleen thuis te zijn of bent u bang in het donker? Een hond kan helpen dit gevoel te verminderen. Met een hond in de buurt bent u namelijk nooit alleen.

   

  Minder eenzaamheidsgevoel

  Naast dat een hond een gevoel van veiligheid met zich meebrengt omdat u niet alleen bent, geldt dit ook voor eenzaamheid. Met een hond bent u nooit alleen. U kunt praten tegen de hond en u komt tijdens het uitlaten andere baasjes tegen. Hier kunt u een gezellig praatje mee maken.

   

  Vrolijkheid

  Ik spreek uit eigen ervaring dat het hebben van een hond heel gezellig is. Als ik thuiskom is er altijd iemand blij mij te zien. Mijn hond rent enthousiast op mij af en dit geeft mij een blij gevoel. De meeste honden zijn vaak blij u te zien, en dit enthousiasme wordt automatisch op u overgebracht.

   

  Knuffelen

  Niet alle honden zijn er gek op maar veel wel: knuffelen. Wat is er nou lekkerder dan samen op de bank onder een kleedje zitten? Ook helpt het knuffelen met een hond goed tegen eenzaamheid. Wilt u meer tips tegen eenzaamheid? Lees ons andere artikel.

   

  Actievere levensstijl

  Een hond heeft natuurlijk beweging nodig. Hiermee vangt u twee vliegen in één klap: de hond kan zijn of haar behoefte doen, en u bent ook lekker in beweging. Wilt u uw beweging bijhouden? Download dan een handige stappenteller app.

  De rustigste hondenrassen om in huis te nemen
  Gaat u een rondje lopen met deze shih tzu?

  Reden om geen hond te nemen?

  Er zijn meerdere redenen waarom u geen hond kan nemen, al wilt u dat misschien wel heel graag. Bijvoorbeeld:

   

  • U kunt niet goed voor een hond zorgen
  • Een hond geeft rommel

   

  U kunt niet goed voor een hond zorgen – opgelost!

  Het kan zo zijn dat u niet de volledige zorg voor een hond kunt dragen. Hier is een oplossing voor, namelijk: Dierenbuddy’s. Dit houdt in dat er vrijwilligers bij u langskomen die u komen helpen met de verzorging van uw hond. Zo kunt u toch van een hond genieten zonder alle zorg alleen te dragen.

   

  Een hond geeft rommel – opgelost!

  Haar, kwijl, vieze poten en vies speelgoed zijn allemaal redenen om geen huisdier te nemen. Toch is ook hier wat aan te doen! Er zijn namelijk hele goede robotstofzuigers met dweilfunctie te verkrijgen. Daarnaast is het belangrijk de vacht van uw hond regelmatig te borstelen. Dit scheelt u een hoop schoonmaken.

   

  Toch geen eigen hond? Kijk eens naar een oppashond

  Kunt u zelf echt niet meer de volledige zorg voor een hond dragen vanwege uw gezondheid, of heeft u simpelweg te weinig tijd? Daar is een oplossing voor, namelijk een oppashond.

   

  Wat is een oppashond precies? Een oppashond is een hond waar u een vaste dag, of zo nu en dan eens op past. Zo kunnen u en de hond genieten van elkaars gezelschap. Wilt u graag een oppashond? Lees ons artikel over hoe u oppas kunt worden.

   

   

  Bronnen

  Eigenschappen Mopshond

  Eigenschappen toy poedel

  Eigenschappen lhasa apso

  Kleine hondenrassen

  Kindvriendelijke hondenrassen

  Rustige honden

  Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

   

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

   

  Daarnaast ontvangt u nu gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen. De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

   

  De rustigste hondenrassen om in huis te nemen