Gezellig en gezond: een oppashond

Onderwerp: Activiteiten, Eenzaamheid
Laatst geupdate: 26 september 2022
Carmen van Andel

Gezellig en gezond: een oppashond voor 55-plussers. Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een hond maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij!

 

Stichting OOPOEH doet dat. Een prachtig initiatief dat nu al 9 jaar zeer succesvol is.

Nu het lente is, hebben veel mensen weer zin om naar buiten te gaan. En wat is er nu leuker dan een wandelingetje te maken met de hond, of lekker samen op een bankje in het park te zitten? 55-plussers die interesse hebben kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte oppashond in de buurt. Dat is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging en sociale contacten.

Stichting OOPOEH

Stichting OOPOEH

 

Stichting OOPOEH is in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om huisdieren en senioren meer van elkaars gezelschap te laten genieten. Ze begon klein, maar al snel was er veel belangstelling: “senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een eigen hond beginnen maar missen het gezelschap wel, door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten wanneer het hen uitkomt.”

 

De afkorting OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. “Dat betekent niet dat we alleen maar opa’s en oma’s zoeken, zeker niet,” verduidelijkt Sofie. “Maar je wordt oppasopa of oma van het huisdier als je meedoet, zo moet je het zien.”

 

Om alle “OOPOEH’s” te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH elke maand gratis leuke uitjes.

 

Meer informatie over deze stichting en aanmelden vindt u op www.oopoeh.nl of u kunt bellen naar 020-7853745.

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u nu gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen. De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Gezellig en gezond: een oppashond