Gezellig en gezond: een oppashond

Onderwerp: Activiteiten, Eenzaamheid
Laatst geupdate: 9 januari 2023
Berdien Boer-Boone

Gezellig en gezond: een oppashond voor 55-plussers. Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een hond maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij!

 

Nu hebben we goed nieuws: er bestaat een stichting die hierin vraag en aanbod bij elkaar brengt! Stichting OOPOEH is de naam. ‘OOPOEH?’ hoor ik u al denken.. het staat voor: Opa’s en Oma’s Passen Op Een Hond. Een prachtig initiatief dat nu al ruim negen jaar zeer succesvol is.

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Wanneer u wat ouder wordt misschien nog wel meer! En wat is er nu leuker dan een wandelingetje te maken met de hond, of lekker samen op een bankje in het park te zitten? 55-plussers die interesse hebben kunnen zich vrijblijvend en kosteloos aanmelden bij Stichting OOPOEH om samen op zoek te gaan naar een geschikte oppashond in de buurt. Dat is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging en sociale contacten.

Stichting OOPOEH

 

Stichting OOPOEH is in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om huisdieren en senioren meer van elkaars gezelschap te laten genieten. Ze begon klein, maar al snel was er veel belangstelling: “senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een eigen hond beginnen maar missen het gezelschap wel, door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten wanneer het hen uitkomt.”

 

Zoals al vermeld staat de afkorting OOPOEH voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. “Dat betekent niet dat we alleen maar opa’s en oma’s zoeken, zeker niet,” verduidelijkt Sofie. “Maar je wordt oppas-opa of oppas-oma van het huisdier als je meedoet, zo moet je het zien.”

 

Om alle “OOPOEH’s” te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH elke maand gratis leuke uitjes.

 

 

Benieuwd geworden naar meer informatie over deze stichting en eventueel aanmelden? Kijkt u op www.oopoeh.nl of bel naar 020-7853745.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Gezellig en gezond: een oppashond