fbpx

Met Luna heeft u grip op uw dagelijkse leven

Onderwerp: Hulpmiddelen, Langer thuis wonen, Woonkamer
28 april 2021
Langer thuis in huis

Het begint vaak met onschuldige dingen. U vergeet bijvoorbeeld dat de thuiszorg langskomt, of dat uw zoon of dochter op de koffie komt. Dat kan heel beangstigend zijn. 

 

Nou zijn deze voorbeelden nog onschuldig. Maar wat als u vergeet uw medicijnen in te nemen? Gelukkig is hier een oplossing voor. Luna fungeert als uw persoonlijke assistent die u door uw dag helpt.

Wat is Luna?

 

Luna is een slimme kalender voor iedereen met beginnende dementie. Wanneer u niet volledig meer op uw geheugen kunt vertrouwen, heeft dat grote gevolgen voor uw zelfvertrouwen en geniet u minder van het dagelijkse leven. 

 

Luna geeft u overzicht over het verloop van uw dag. U wordt automatisch herinnerd aan alle belangrijke momenten. Van het maken van ontbijt, tot het innemen van uw medicijnen. 

 

U hoeft niet meer bang te zijn om iets te vergeten. Met de Luna weet u altijd precies wat er staat te gebeuren. Een vast dagritme zorgt voor rust en vertrouwen.

 

 

Hoe bedien ik de Luna?

 

De Luna is zo simpel mogelijk gemaakt en is vrij van ingewikkelde knoppen. De Luna wordt gekoppeld aan het systeem van de thuiszorg (Caren). Zij zorgen ervoor dat uw agenda altijd klopt. 

 

Uw naaste familie heeft ook toegang tot uw planning. Komen uw kinderen op de koffie? Dan zetten ze dat gemakkelijk zelf in uw agenda. Daar heeft u dus geen omkijken meer naar. 

 

Past in elk interieur

 

Ook de vormgeving is simpel gehouden. De Luna lijkt op een fotolijst en heeft een strakke, onopvallende vormgeving. Daardoor past de Luna in elk interieur. Het scherm lijkt op dat van een e-reader en is bijzonder goed leesbaar.

 

Rust voor uzelf en uw omgeving

 

Zelf profiteert u het meeste van Luna. U heeft weer rust en zekerheid over uw dagelijkse leven. Maar ook hulpverleners en naasten zijn hierbij gebaat. De thuiszorg of buurtzorg kan zich focussen op het leveren van de juist zorg en ook voor uw naasten kan het rust bieden.

 

Hoe kom ik aan de Luna?

 

Op dit moment wordt de Luna alleen aangeboden aan zorginstellingen die werken met Nedap Ons, zoals thuiszorginstellingen of dagbesteding. Denkt u dat Luna een oplossing is voor uzelf of voor een naaste? Neem dan contact op met de zorginstelling om de mogelijkheden te bespreken. 

Meer van dit soort nuttige informatie ontvangen?

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.