Met deze tips haalt u alles uit het internet

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 1 februari 2022
Langer thuis in huis

De senioren van nu zijn over het algemeen hartstikke goed met het internet. Veel zouden zelfs niet meer zonder kunnen! Bent u zelf nog op ontdekkingstocht? In dit artikel geven we u een aantal toffe tips om meer uit internet te halen.

Kies voor het juiste internetabonnement

Een goed begin is het halve werk en dat begint bij een internet abonnement. Wanneer u alleen af en toe van het internet gebruik maakt, zal een klein abonnement al voldoende zijn. Het is immers zonde om onnodig te veel te betalen. Mocht u dit artikel bij iemand anders lezen en zelf nog geen abonnement hebben, dan kunt u eenvoudig internet abonnement door middel van een postcode check. Vervolgens vindt u alle opties in één overzicht. Uw nieuwe provider voorziet u van installatiegarantie. Vanaf dan kunt u onbeperkt gebruik maken van wifi. Mocht u overigens al een internet abonnement hebben waarop u wilt besparen? Dan loont het financieel gezien om over te stappen, omdat providers vaak welkomstkorting geven in de eerste zes maanden van het abonnement.

 

Zoek oude bekenden via sociale media

Waar we het vroeger vooral moesten hebben van het bewaren van oude telefoonnummers en het onverwachts tegen het lijf lopen van oude bekenden, kunt u tegenwoordig online een check doen. Dit kan bijvoorbeeld via Facebook, maar ook vertelden we u onlangs al over de werking van Instagram. Hoe leuk is het als u weer eens contact kunt leggen met die oude schoolvriend(in)?

 

Videobellen met kinderen en kleinkinderen

Een andere fijne functie van internet is dat u kunt videobellen met kinderen en kleinkinderen, of met vrienden en familie in het buitenland. Ideaal, want zo kunt u uw dierbaren vaker zien. Vooral tijdens de COVID-19 pandemie hebben platformen als Skype en WhatsApp flink aan populariteit gewonnen. Heeft u er nog niet mee geëxperimenteerd, dan vindt u het wellicht leuk om het eens te proberen.

Met deze tips haalt u alles uit het internet

Speel kaartspellen en hersentrainingen online

Hè, heeft u net zin om een potje te kaarten, kunt u op dat moment geen tegenstanders vinden. Online spelen biedt uitkomst. Op het internet vindt u tal van kaartspellen, zoals Hartenjagen en Rikken. En hier heeft u altijd een virtuele tegenstander. Daarnaast zijn er veel hersentrainingen online te vinden, zoals Wordfeud (soort online scrabble). Dit kunt u spelen tegen de computer, vrienden of anderen over heel de wereld. Indien u een smartphone heeft, kunt u een kijkje nemen in de App Store. Hier heeft u duizenden spellen gratis tot uw beschikking.

 

Nieuwe recepten en andere inspiratie zoeken

Heeft u al uw oude receptenboeken al uitgespeeld? Wellicht is het een leuk idee om eens op internet rond te snuffelen. Hier liggen miljoenen recepten binnen handbereik. Typ bijvoorbeeld eens in de zoekmachine: ‘Recept + [favoriete ingrediënt(en)]’. Er verschijnen nu heerlijke (en minder heerlijke) gerechten waarbij de stappen concreet uitgelegd worden. U kunt daarnaast een filmpje op YouTube starten. Deze tip geldt overigens niet alleen voor gerechten, want ook voor ander soort inspiratie kunt u op het internet terecht. Bent u bijvoorbeeld gek op knutselen, breien of schilderen, dan ontdekt u genoeg tips wanneer u rondneust op het web.

 

Nieuws lezen in verschillende kranten

Misschien leest u al jarenlang uw oude vertrouwde krant. Soms is het fijn om verhalen van meerdere kanten te lezen en daarvoor kunt u terecht op het internet. Neem eens een kijkje op Nu.nl, de website van het AD of juist bij een van de regionale kranten. U kunt tevens via Google zoeken naar informatie, door het onderwerp in de zoekbalk in te typen en vervolgens te klikken op ‘Nieuws’. U bent nu direct op de hoogte van de meest recente artikelen.

 

Tot slot

Als laatste tip willen we u meegeven om voor leuke inspiratie regelmatig een kijkje te nemen op onze website Langerthuisinhuis.nl, want we hebben nog veel meer toffe artikelen voor u in petto. Heeft u een e-mailadres? Dan kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. U ontvangt dan elke vrijdag een overzicht met nóg meer inspirerende tips!

 

Met dank aan Providercheck.nl.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Met deze tips haalt u alles uit het internet