Column: Scootmobiel

Onderwerp: Column
4 december 2019
Betty

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1575463052982{margin-bottom: 0px !important;}”][post_category]

Ontmoet Betty (63), deze kranige Almeerse heeft enkele beroertes gehad. Daardoor maakt zij gebruik van hulpmiddelen en mantelzorg. Met veel plezier en dankbaarheid! Ze schrijft maandelijks over haar ervaringen met Wmo, mantelzorg en wat al niet meer. Haar eerste column gaat over de scootmobiel. Lees snel verder!  [/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1575463656950{margin-bottom: 0px !important;}”]

Scootmobiel

Aan mijn beroerte in 2017 heb ik een behoorlijke afwijking op links overgehouden. Na 5 minuten lopen ben ik bekaf en mijn linkerhand en -arm kunnen niet meer goed richten. En toch voel ik mij een gezegend mens.

Dankzij een doortastende maatschappelijk werkster van Merem en de gemeente Almere heb ik na twee ‘keukentafelgesprekken’ een Wmo-indicatie gekregen. Daardoor krijg ik nu de hulp die ik nodig heb.

Vanmiddag kwam mijn begeleider zorg weer op bezoek. We hebben de mogelijkheden voor sport en andere dagbesteding besproken en hij gaat er voortvarend mee aan de slag. De huishoudelijke hulp is aangevraagd, maar er is nog niets over bekend. Afwachten maar. Het zou fijn zijn, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn lieve zoon die als mantelzorger optreedt.

En toen was er ineens dat telefoontje van de leverancier. Mijn scootmobiel was onderweg!

Afgelopen maandag werd hij dan bezorgd. Er werd nog even aan gesleuteld door twee mannen, zodat hij precies goed op mijn postuur was afgesteld. En toen was ‘ie van mij. Wat een weelde om weer mobiel te zijn!

Ik ging meteen op pad.

Het was nog even een gedoetje met het parkeren. Maar uiteindelijk blijkt het geheim dat je heel rustig een stukje naar voren en dan ook weer een stukje naar achteren moet manoeuvreren. Net zo lang tot je met je neus de goede kant op staat. Het duurt even, maar dan lukt het. We raken steeds beter op elkaar ingespeeld!

Morgen ga ik weer. Lekker winkelen en boodschappen doen. En vanaf vandaag ga ik weer altijd zelf de boodschappen doen. Heerlijk! Ik verheug me ook al op de komst van mijn oudste met zijn hond. Want ik kan weer mee de hond uitlaten!

Ik heb gezien wat zo’n ding kost en vraag mij oprecht af: waar heb ik dit prachtige cadeau aan verdiend?[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][vc_column_text css=”.vc_custom_1575463008854{margin-bottom: 0px !important;padding-top: 15px !important;padding-left: 15px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}”]

Reageren?

We lezen graag uw reactie op onze Facebookpagina![/vc_column_text][ultimate_spacer height=”30″ height_on_tabs=”10″ height_on_tabs_portrait=”10″ height_on_mob_landscape=”10″ height_on_mob=”10″][/vc_column][/vc_row]

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.