Vind snel een betrouwbare klusjesman met deze zes tips

Onderwerp: Hulpmiddelen, Tuin
Laatst geupdate: 3 augustus 2022
Sharon Kok

Moet uw deur geschilderd worden of loopt het bad niet goed meer door? Dan kunt u hulp zoeken van een klusjesman. Maar hoe vindt u nou een betrouwbare klusjesman? In dit artikel geven we 6 tips om er zeker van te zijn dat u wel met een vakman te maken heeft die u daarnaast ook kunt vertrouwen. Want dat is misschien nog wel het allerbelangrijkst. 

Wat doet een klusjesman?

 

Een klusjesman is eigenlijk een ‘manusje-van-alles’. Hij beschikt over verschillende vaardigheden om zo allerlei klussen in en rondom het huis te kunnen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van een slot, het maken van een lekke kraan of het onderhouden van de tuin. Meestal voert hij geen grote klussen uit, zoals een complete badkamer verbouwing of het plaatsen van een dakkapel. 

Hoe vindt u een betrouwbare klusjesman?

 

Een klusjesman loopt rond in en om uw huis en voert allerhande werkzaamheden uit. Dan is het wel zo prettig als u deze persoon volledig vertrouwd en u niet het idee heeft dat u alles in de gaten moet houden. We hebben 6 tips voor u die u helpen om een betrouwbare klusjesman te vinden. Hier komen ze:

 

Tip 1

De meest voor de hand liggende tip: doe navraag bij familie, vrienden, buren en andere bekende. Vraag wie zij weleens in hebben gehuurd en hoe hun ervaringen waren.

 

Tip 2

Gebruik Google. Misschien voor de hand liggen maar wel een hele goede manier. Tegenwoordig toont google direct lokale resultaten van klusjesmannen in uw buurt. Daar vind u dan ook direct reviews van de klusser. Deze reviews zijn over het algemeen het betrouwbaarst omdat iedere klant zelf de mogelijkheid heeft om een review te plaatsen. 

 

Wanneer er veel positieve reviews staan is dat geen 100% garantie dat de klusjesman betrouwbaar is en kwaliteit levert, maar . Maar staan er veel negatieve reviews? Dan zou ik het toch niet helemaal vertrouwen.

 

google reviews van klusjesmannen

Tip 3

Kijk of de klusser is aangesloten bij een branchevereniging of over een keurmerk beschikt. Hierdoor is hij vaak aangesloten bij De Geschillencommissie (hier kunt u uw eventuele klacht over de klusjesman kwijt) en zijn de Algemene Voorwaarden afgestemd met de Consumentenbond.

 

Voorbeelden van branchevereningen:

 

Tip 4

Ga na of de klusjesman een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Het kan zijn dat er schade ontstaat tijdens de klus, en dan is het makkelijker om de klusjesman daarvoor aansprakelijk te stellen.

 

Tip 5

Ga niet gelijk in zee met de eerste klusjesman die u tegenkomt. Zoek er meerdere op en vraag bij minstens drie klussers een offerte aan. Zo kunt u de prijzen vergelijken. Is de prijs bij de een véél hoger dan bij de ander? Dan zit er iets niet helemaal goed….

 

Klusjesman kosten per uur

De kosten per klusjesman verschillen. Het gemiddelde tarief per uur voor een klusjesman is € 20,- tot € 25,- (inclusief BTW). Voor een ervaren klusjesman is dit € 25,- tot € 32,-.Dit heeft niet alleen te maken met ervaring en concurrentie in de regio, maar ook met het risico van de klus (zo zal een klus op het dak duurder zijn).

 

Tip 6

Vraag naar referenties! Het is niet gek om aan een klusjesman referenties te vragen en deze na te trekken. Heeft hij het tuinbankje van de buren geschilderd, en vindt u die er eigenlijk niet zo netjes uitzien? Dan moet u misschien nog even verder op zoek.

Conclusie

 

Dus bent u op zoek naar een klusjesman? Maak dan gebruik van bovenstaande tips en voorkom zo teleurstellingen wat betreft de kosten, kwaliteit of tijdsduur.

 

Bent u op zoek naar andere hulp? Lees dan eens onze blogs over Hoe kies ik een goede wijkverpleging of Hoe kiest u een betrouwbare thuiszorgorganisatie.

 

Heeft u al eens een klusjesman ingehuurd en was u daar tevreden over? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Vind snel een betrouwbare klusjesman met deze zes tips