Een betrouwbare klusjesman vinden: 6 tips

Onderwerp: Hulpmiddelen, Tuin
21 oktober 2019
Sharon Kok

Klusjesman gezocht! Moet uw deur geschilderd worden of loopt het bad niet goed meer door? Dan kunt u hulp zoeken van een klusjesman. Maar hoe vindt u nou een betrouwbare klusjesman?

 

In dit blog geef ik 6 tips om er zeker van te zijn dat u met een echte vakman te maken heeft!

Wat is een klusjesman?

 

Een klusjesman is eigenlijk een ‘manusje-van-alles’. Hij beschikt over verschillende vaardigheden om zo allerlei klussen in en rondom het huis te kunnen doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van een slot, het maken van een lekke kraan of het onderhouden van de tuin.

klusjesman

Een klusjesman kan alle technische klussen in en om uw huis doen.

Hoe vindt u een betrouwbare klusjesman?

Ik heb 6 tips voor u die u helpen om een betrouwbare klusjesman te vinden. Hier komen ze:

 

Tip 1

De meest voor de hand liggende tip: doe navraag bij familie, vrienden, buren en andere bekende. Vraag wie zij weleens in hebben gehuurd en hoe hun ervaringen waren.

 

Tip 2

Bekijk de reviews van de klusser. Deze kunt u vaak vinden op Google, Facebook, of op de eigen website van het bedrijf. Oordeel hier niet te snel over, maar kijk er wel even naar.

 

Wanneer er veel positieve reviews staan hoeft dit niet gelijk te betekenen dat de klusjesman betrouwbaar is en kwaliteit levert. Maar staan er veel negatieve reviews? Dan zou ik het toch niet helemaal vertrouwen.

 

Tip 3

Kijk of de klusser onder een branchevereniging of keurmerk valt. Hierdoor is hij vaak aangesloten bij De Geschillencommissie (hier kunt u uw eventuele klacht over de klusjesman kwijt) en zijn de Algemene Voorwaarden afgestemd met de Consumentenbond.

 

Voorbeelden van branchevereningen:

 

Tip 4

Ga na of de klusjesman een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Het kan zijn dat er schade ontstaat tijdens de klus, en dan is het makkelijker om de klusjesman daarvoor aansprakelijk te stellen.

 

Tip 5

Ga niet gelijk in zee met de eerste klusjesman die u tegenkomt. Zoek er meerdere op en vraag bij minstens drie klussers een offerte aan. Zo kunt u de prijzen vergelijken. Is de prijs bij de een véél hoger dan bij de ander? Dan zit er iets niet helemaal goed….

 

Klusjesman kosten per uur

De kosten per klusjesman verschillen. Het gemiddelde tarief per uur voor een klusjesman is € 20,- tot € 25,- (inclusief BTW). Voor een ervaren klusjesman is dit € 25,- tot € 32,-.Dit heeft niet alleen te maken met ervaring en concurrentie in de regio, maar ook met het risico van de klus (zo zal een klus op het dak duurder zijn).

 

Tip 6

Vraag naar referenties! Het is niet gek om aan een klusjesman referenties te vragen en deze na te trekken. Heeft hij het tuinbankje van de buren geschilderd, en vindt u die er eigenlijk niet zo netjes uitzien? Dan moet u misschien nog even verder op zoek.

klusjesman

Ook het vervangen van een slot kan een klusjesman doen.

Conclusie

 

Dus bent u op zoek naar een klusjesman? Maak dan gebruik van bovenstaande tips en voorkom zo teleurstellingen wat betreft de kosten, kwaliteit of tijdsduur.

 

Bent u op zoek naar andere hulp? Lees dan eens onze blogs over Hoe kies ik een goede wijkverpleging of Hoe kiest u een betrouwbare thuiszorgorganisatie.

 

Heeft u al eens een klusjesman ingehuurd en was u daar tevreden over? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.