fbpx

Hoe vind ik een betrouwbare hulp voor de huishouding?

Onderwerp: Zorg, Zorg aan huis
31 augustus 2020
Langer thuis in huis

Op het internet wordt er veel gezocht naar ‘betrouwbare hulp in huishouding’. Dit laat zien dat veel mensen op zoek zijn naar een schoonmaakhulp die zij kunnen vertrouwen met hun waardevolle spullen en daarbij niet bang te hoeven te zijn dat er plotseling iets verdwijnt.

 

Misschien herkent u dit gevoel ook wel – u heeft eigenlijk hulp nodig bij het huishouden, maar u weet niet zo goed waar u iemand kunt vinden die betrouwbaar is en daarnaast het werk goed uitvoert. In dit blog gaan wij daarom aan de hand van verschillende vragen laten zien hoe u een betrouwbaar iemand kunt vinden en waar u op moet letten bij aannemen van een huishoudelijke hulp.

Waar kan ik een betrouwbare huishoudelijke hulp vinden?

 

Allereerst is uw eigen netwerk de beste plek om te beginnen met zoeken. Misschien hebben uw broer, zus of vrienden wel een huishoudelijke hulp die daar al jarenlang werkt. Of misschien werkt een van uw kennissen als schoonmaker of schoonmaakster. Daarom is het goed om zoveel mogelijk mensen in uw omgeving te vragen of zij een betrouwbaar iemand weten die bij u zou kunnen helpen. Vaak is dit ook de goedkoopste optie, aangezien een persoonlijke connectie toch vaak leidt tot de meest voordelige prijzen.

 

Als het niet mogelijk is om iemand te vinden via uw netwerk, is er ook mogelijkheid om een hulp te vinden via een gecertificeerd bedrijf dat ervoor zorgt dat alleen ervaren en betrouwbare hulp ingehuurd kan worden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende bedrijven in Nederland die alleen ervaren personen inhuren met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Zo bent u ervan verzekerd dat u iemand inhuurt met een goede staat van dienst. Informeer daarom altijd naar deze optie als u in gesprek bent met een bedrijf.

Helpling

 

Een andere optie is dat u zelf de personen kunt kiezen die bij uw thuis schoonmaken. Met de website en app van Helpling kunt u bijvoorbeeld zelf kiezen bij wie u komt schoonmaken. U kunt het profiel van de schoonmaker bekijken en de recensies lezen van mensen waarbij deze persoon heeft schoongemaakt. Zo weet u precies wie u in huis haalt.

 

Ga naar de website van helpling

Waar moet ik op letten bij het vinden van een betrouwbare huishoudelijke hulp?

 

Bij het vinden van een betrouwbaar en kundig persoon voor de huishouding is het belangrijk om te kijken naar de kennis van schoonmaken, naar de sociale vaardigheden en de betrouwbaarheid. Voor dat u inhuurt kunt u bijvoorbeeld eerst een gesprekje voeren om te kijken of iemand bij u past en of uw goed uw wensen kunt doorgeven aan iemand. Daarnaast is het ook belangrijk om te informeren of iemand ook bereid is om uw medicijnen op te halen of boodschappen te doen. Daarbij moet u natuurlijk zelf bepalen wat u belangrijk vindt aan hulp, en welke taken u van de hulp verwacht.

 

Heeft u een gesprek met een bedrijf over het inhuren van een schoonmaker? Bespreek daarbij ook gerust de zorgen of twijfels die u heeft over het inhuren van uw schoonmaker. Het bedrijf zal u ongetwijfeld aan iemand koppelen die een goede staat van dienst is en bovenal het werk goed zal doen.

 

Succes met de zoektocht!

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!