Bepaal de huidige waarde van uw woning in vier stappen

Bepaal de huidige waarde van uw woning in vier stappen

Onderwerp: Geldzaken
Laatst geupdate: 4 januari 2023
Jan-Peter Boer

De waarde van uw huis is afhankelijk van veel factoren. Enkele hiervan zijn de staat van het huis, de buurt waarin u woont en de woonoppervlakte. Ook de trends op de woningmarkt spelen een grote rol. Bent u benieuwd wat de waarde van uw huis is? Volg dan de volgende vier stappen voor een betrouwbare indicatie.

 

Stap 1: Zoek een betrouwbare makelaar bij u in de buurt

 

Het bepalen van de woningwaarde is geen eenvoudige klus. Hiervoor hebt u een echte professional nodig. Schakel daarom een betrouwbare makelaar bij u in de buurt in. De makelaar neemt alle factoren mee in de waardebepaling en geeft daardoor een betrouwbare inschatting van de woningwaarde.

 

Stap 2: Plan een taxatie in

 

Heeft u een betrouwbare makelaar gevonden? Dan is het tijd om een taxatie in te plannen. Schakel hiervoor altijd een objectieve taxateur in. De makelaars van Thoma Post makelaars Amsterdam staan ingeschreven bij het NWWI. Bij hen ben je aan het juiste adres voor een betrouwbare taxatie.

 

Stap 3: Zorg dat uw woning er netjes uit ziet

 

Help de taxateur een handje en ruim uw huis van tevoren op. Zonder rommeltjes op tafel en op de grond kan de taxateur de ruimte beter beoordelen. Creëer ruimte door meer daglicht. Een taxateur zal de waarde van een ruim ogend huis hoger inschatten. Dus gooi die gordijnen open en ruim de prullaria op.

 

Tijdens een taxatie let de makelaar op:

  • de afwerking van vloeren, wanden en het plafond;
  • het schilderwerk;
  • buitenonderhoud;
  • de uitrusting van de keuken en badkamer.

 

Natuurlijk kijkt een taxateur ook naar de oppervlakte en de omgeving van de woning. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar bestemmingsplannen van de gemeente. Ook het energielabel van uw huis speelt een grote rol.

 

Stap 4: Het taxatierapport bepaalt uw woningwaarde

 

Van de makelaar ontvangt u binnen korte tijd het taxatierapport. Hierin staan alle bevindingen, de gegevens van uw woning en natuurlijk de woningwaarde. Wilt u het huis verkopen? Dan heeft u hiermee alvast een idee van de prijs die u kunt vragen. Maar ook voor het verzekeren van uw huis is het taxatierapport erg handig.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Bepaal de huidige waarde van uw woning in vier stappen