6 tips voor het inrichten van de hobbykamer

6 tips voor het inrichten van de hobbykamer

Onderwerp: Vermaak
Laatst geupdate: 5 oktober 2021
Langer thuis in huis

Heeft u al een leuke hobby voor de winterperiode? Tijdens de koude dagen is het vaak helemaal niet lekker om lang buiten te zijn. Dan komen hobby’s als schilderen, kleuren, handwerken en knutselen ineens weer goed van pas.

 

Heeft u een kamer over? Maak er dan eens een speciale hobbykamer van! In dit artikel geven wij samen met Kwantum een aantal tips om dat goed aan te pakken.

hobbykamer kwantum

Tip 1: Laat een onderhoudsvriendelijke vloer leggen

Als u een hobbykamer gaat inrichten, is een onderhoudsvriendelijke vloer vaak de beste keuze. Een gladde vloer zoals vinyl is eenvoudig schoon te maken. Het is dus geen probleem als er een keer iets op de grond valt. Bovendien is vinyl verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen. U kunt zelfs kiezen voor een authentieke houtlook voor een warme sfeer.

 

Tip 2: Creëer een aangename werkplek

De uitwerking van een werkplek is helemaal afhankelijk van de hobby. Voor het maken van kaartjes heeft u bijvoorbeeld minder ruimte nodig dan voor het maken van grote schilderijen. Probeer hier dus rekening mee te houden. Meestal is een groot bureau of een ruim werkblad helemaal prima.

 

Tip 3: Koop een comfortabele stoel

Een ander belangrijk onderdeel van een ergonomische werkplek is de stoel. Het is erg belangrijk dat u een comfortabele stoel koopt waar u goed op kunt zitten. Hiermee kunnen nek-, schouder- en rugklachten worden voorkomen.

hobbykamer kwantum

Tip 4: Zorg voor de juiste verlichting

In de hobbykamer moet er natuurlijk ook goede verlichting zijn. Zo kunt u goed zien wat u aan het doen bent. De juiste verlichting zorgt er daarnaast voor dat u minder snel last krijgt van de ogen. Koop daarom niet alleen gezellige sfeerverlichting, maar besteed ook aandacht aan de werkverlichting. Er zijn zelfs handige loeplampen te koop voor op het bureau.

 

Tip 5: Creëer genoeg opbergruimte

De kans is groot dat u veel spullen in huis heeft voor uw hobby. Extra opbergmogelijkheden zijn daarom niet overbodig. Zorg ervoor dat er genoeg kasten, lades en rekken in de hobbykamer komen te staan. Koop eventueel een aantal opbergdozen of manden voor de kleinere benodigdheden.

 

Tip 6: Laat uw persoonlijke stijl spreken

Het is belangrijk dat u zich helemaal thuis voelt in de hobbykamer. Maak daarom gebruik van uw favoriete kleuren en voeg persoonlijke decoratie toe aan het interieur.

hobbykamer kwantum

Tot slot

 

Een hobbykamer is pas echt geslaagd als het praktisch, comfortabel en sfeervol is. U moet er vooral met veel plezier aan uw hobby kunnen werken!

 

In samenwerking met Kwantum

 

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

6 tips voor het inrichten van de hobbykamer