Waarom zou u een uitvaartverzekering afsluiten?

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 17 oktober 2022
Langer thuis in huis

Ook al wilt u er nog helemaal niet mee bezig zijn, toch kan het verstandig zijn om na te denken over uw afscheid. Wat zijn uw wensen, wat gaat dit kosten, en vooral; hoe gaat dit bekostigd worden? Een uitvaart is niet goedkoop, en zeker wanneer u speciale wensen heeft lopen de kosten al gauw op. Heeft u er daarom wel eens over nagedacht om een uitvaartverzekering af te sluiten? Wij leggen u precies uit wat dit inhoudt en waarom het zo waardevol is. 

Wanneer u ervoor kiest een uitvaartverzekering af te sluiten, heeft u de zekerheid dat er voldoende geld is voor een begrafenis of crematie wanneer u komt te overlijden. Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan dus erg verstandig zijn wanneer u weinig of geen spaargeld heeft. Maar ook als u wel voldoende spaargeld heeft, kan het verstandig zijn een uitvaartverzekering af te sluiten. Als u dit doet bent u er namelijk van verzekerd dat uw nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart komen te zitten. Een uitvaartverzekering neemt een hoop zorgen weg, zowel bij u als bij uw nabestaanden.

 

De kosten van uw uitvaart hangen sterk af van uw wensen. Wat voor soort kist wilt u en wenst u begraven of gecremeerd te worden? Dit zijn goede vragen om over na te denken wanneer u een uitvaartverzekering afsluit. U moet ervan uitgaan dat een uitvaart al snel ongeveer tussen de €7.000 en €11.500,- kost.

 

Alhoewel het in Nederland niet verplicht is om een uitvaartverzekering af te sluiten, is het toch verstandig om hier goed over na te denken. Heeft u er ook al eens over nagedacht om een testament op te stellen? Ook dit kan heel fijn zijn, zowel voor u als voor uw nabestaanden. Lees er alles over in ons artikel: een testament opstellen, hoe werkt dat en wat kost het?.

 

Wilt u weten wat u nog meer kunt regelen voor uw begrafenis of crematie? Neem dan een kijkje op de site van de overheid.

 

Net als bij alle andere verzekeringen zijn er ook verschillende soorten uitvaartverzekeringen.

De volgende drie verzekeringen zijn de meest voorkomende uitvaartverzekeringen: 

  • Natura uitvaartverzekering
  • Kapitaal uitvaartverzekering
  • Combinatie uitvaartverzekering

 

Natura uitvaartverzekering

 

Wanneer u kiest voor een natura uitvaartverzekering kunnen uw nabestaanden, wanneer u bent overleden, kiezen uit een aantal opties van de verzekeraar om zo de uitvaart te organiseren. 

 

Kapitaal uitvaartverzekering

 

Wanneer u kiest voor een kapitaal uitvaartverzekering hebben uw nabestaanden meer keuzevrijheden. Op deze manier is het makkelijker om de uitvaart persoonlijker te maken, en om aan uw wensen te voldoen. 

 

Combinatie uitvaartverzekering

 

Een combinatie uitvaartverzekering bestaat uit zowel een natura- als een kapitaalgedeelte. 

 

Wanneer u heeft besloten een uitvaartverzekering af te willen sluiten, is het verstandig dit niet te lang uit te stellen. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering geldt namelijk: hoe eerder (jonger) u deze afsluit, hoe lager de premie is. 

 

Wanneer u kiest voor een uitvaartverzekering bij Monuta, heeft u een vrij te besteden bedrag. Zo is de uitvaart naar eigen wens in te vullen.

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden van een uitvaartverzekering, de premie, en alle andere overige informatie? Neem dan een kijkje op de site van Monuta.

 

Met dank aan Monuta.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Waarom zou u een uitvaartverzekering afsluiten?