Toiletverhoger: dit zijn de 3 meest gemaakte fouten bij het kopen ervan

Onderwerp: Badkamer en toilet, Hulpmiddelen
9 juni 2020
Carmen van Andel

Het is natuurlijk wel zo fijn om zelf naar het toilet te kunnen gaan. Even een momentje voor uzelf. Tijd om een kort verhaal te lezen. Of een mop van de scheurkalender zoals mijn opa altijd deed (als het een goede was kon je hem door het hele huis horen lachen).

Door problemen met zijn spijsvertering zat hij elke ochtend nogal lang op de wc. Dan kan die toiletbril behoorlijk hard zijn. Om van opstaan daarna maar niet te spreken.

Met een toiletverhoger van speciaal materiaal zit u zacht en kunt u makkelijk weer opstaan. Ook als u wat last heeft van uw evenwicht.

Maar, er is veel keus en het zou zonde zijn als u net het verkeerde product zou kopen. Met deze 3 tips zou dat voorkomen moeten worden!

Wat is een toiletverhoger?

Een toiletverhoger is een hulpmiddel voor wie moeite heeft met opstaan van de wc. Het wordt op de bestaande toiletpot bevestigd en zorgt ervoor dat de zitting een stuk hoger is, waardoor opstaan makkelijker wordt.

toiletverhoger

Met een toiletverhoger maakt u van uw wc een zetel!

1: Gebruikersgewicht iets te positief ingeschat

Licht of zwaar, voor iedereen is er een perfecte toiletverhoger!

 

Tsja, hoe kunnen sommige onderwerpen nou het best worden aangesneden? Het is hoe dan ook zo dat er verschillen zitten in het maximale gewicht dat een toiletverhoger aan kan. Het varieert tussen de 135 een 225 kilo.

Als u wat forser bent, dan kunt u eens kijken naar een extra brede toiletverhoger. Het inschatten van uw gewicht is niet alleen belangrijk als u overgewicht heeft, maar ook als u slank bent.

Als u bijvoorbeeld erg mager bent dan kan een harde toiletverhoger vervelend zijn om op te zitten. Een zachte verhoger is dan een stuk comfortabeler – en die zijn ook hygiënisch hoor! Als u gevoelig bent voor doorligplekken is een zachte toiletzitting ook aan aanrader.

2: Niet hoog genoeg (of juist te hoog)

Hoe lang bent u eigenlijk en hoe ver kunt u uw knieën buigen?

 

Niet iedereen is even lang, en logischerwijs heeft ook niet iedereen dezelfde verhoging nodig. Toiletverhogers zijn er in allerlei hoogtes. Van 2 cm tot wel 15 cm!

Dus, meet goed op hoe hoog uw toilet is en hoever u uw knieën kunt buigen om lekker te kunnen zitten. Te hoog en u kunt met uw voeten niet meer bij de grond, te laag en u moet nog steeds te veel buigen. Als u twijfelt kunt u altijd de hulp van een ergotherapeut inschakelen of advies vragen aan de wijkverpleging als u die heeft.

toiletverhoger
Meten is weten!

3: Geen armleuningen of wandbeugels

Een goede zetel heeft royale armleuningen

 

Het verhogen van uw toilet is een mooi begin om weer zonder gedoe naar de wc te kunnen. Een handige extra toevoeging zijn armleuningen aan de toiletzitting. Zo kunt u helemaal makkelijk weer opstaan. Bovendien is het ook wel comfortabel om armleuningen bij uw wc te hebben als u er lang op zit. Fijn als u bijvoorbeeld een boek wilt lezen.

De armleuningen zitten aan de toiletverhoger vast. Ze zijn dus niet bedoeld om met uw volledige gewicht op te steunen. Extra stabiel zijn beugels die aan de wand zijn bevestigd, die u kunt vastgrijpen als u opstaat. Let er wel op dat de beugels er niet voor zijn om uzelf aan omhoog te hijsen.

Welke toiletverhoger dan kiezen?

Simpel en snel een toiletverhoger in huis

 

Als u deze 3 meestgemaakte fouten in uw achterhoofd houdt en u bij twijfel laat informeren door een ergotherapeut dan zult u vast de perfecte toiletverhoger regelen. Buiten deze 3 punten zijn er toiletverhogers met en zonder deksel, dat is ook nog iets om over na te denken.

Het handige van toiletverhogers is dat u ze makkelijk online kunt bestellen en niet duur zijn. U kunt toiletverhogers kopen bij de Gamma, hulpmiddelenwinkels en bijvoorbeeld bij bol.com. Wij hebben vast een selectie gemaakt bij onze partner bol.com, daar kunt u makkelijk bestellen en eventueel retourneren.

Maar zoals gezegd, ga vooral uit van uw eigen situatie.

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!