De Seniorenvoordeelpas, levert u dat echt veel voordeel op?

Onderwerp: Geldzaken, Bespaartips
Laatst geupdate: 31 augustus 2022
Sacha van Andel

De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord: de Seniorenvoordeelpas (ook vaak seniorenpas genoemd). Het is een initiatief speciaal gericht op 50-plussers. De pas biedt naar eigen zeggen exclusieve kortingen op winkels en webwinkels en zelfs op sommige fitnesscentra.

 

Hartstikke mooi natuurlijk, maar is het wel echt zo voordelig? Er gaan een aantal slechte recensies rond op het internet en lang niet iedereen is er zo tevreden over. Toch zijn er ook  positieve geluiden van leden die er erg blij mee zijn. Hoe zit het nu precies? 

 

Wat is de Seniorenvoordeelpas?

 

De Seniorenvoordeelpas is een pas voor alle 50-plussers. De pas geeft u toegang tot aanbiedingen bij veel (web)winkels, fitnesscentra en zwembaden. U kunt ook korting krijgen op uw nieuwe energieleverancier en nieuwe zorgverzekering.

 

De Seniorenvoordeelpas

Voor wie is de pas?

 

De pas kan door iedere 50-plusser die in Nederland woont aangevraagd worden. Het is een pas voor iedereen die veel van voordeel houdt en er ook graag op zoek naar gaat. Puilt uw portemonnee uit met voordeelpassen die u nooit gebruikt? Dan is de Seniorenvoordeelpas waarschijnlijk niet voor u. Maakt u echter wel graag gebruik hiervan? Dan is het zeker het proberen waard!

 

Kijk goed welke lokale partners bij u in de buurt zijn aangesloten bij de Seniorenvoordeelpas. Dan weet u zeker of de pas wel of niet relevant is voor u.

Welke voordelen krijgt u precies?

 

De Seniorenvoordeelpas is aangesloten bij veel bedrijven. Er komen ieder jaar weer nieuwe partners bij. U vind op de site van Seniorenvoordeelpas een overzicht van alle voordelen.

 

Webwinkels

De pas is geldig bij meer dan 250 webwinkels. Op deze website vindt u een compleet overzicht van de aangesloten winkels.

 

Zo krijgt u krijgt onder andere:

  • 20% korting bij ANWB.nl
  • 3 dagen gratis bij 50plusmatch
  • 8% korting bij Bruna.nl
  • 20% korting bij Denksport.nl

Energieleverancier en zorgverzekeringen

 

Met uw Seniorenvoordeelpas kunt u zich aansluiten bij het energiecollectief. U stapt dan over naar Welkom Energie en krijgt bij de afsluiting van het 1-jarige groene stroom en groen gas contract wel 120 euro korting. Daarnaast krijgt u de aankoopwaarde van de Seniorenvoordeelpas (29,95 euro) terug. De overstap naar Welkom Energie is volledig optioneel. U hoeft hier geen gebruik van te maken. 

 

De Seniorenvoordeelpas biedt ook korting op een nieuwe zorgverzekering. Aan het einde van ieder jaar kondigt Seniorenvoordeelpas nieuwe voordelen aan als u overstapt van zorgverzekering. Zo konden de pashouders van dit jaar overstappen naar Ohra en zo van veel voordelen genieten.

Hoe werken de kortingen van de seniorenpas?

 

De Seniorenvoordeelpas werkt met verschillende kortingen. Ze maken gebruik van kortingscodes, directe links en cashback (geld terug) formulieren. Op deze website kunt u alle voordelen bekijken en filteren. U maakt uw keuze bij de filters en klinkt dan op ‘filter’.

 

Als u gebruik maakt van een kortingscode is het eigenlijk heel simpel. U vraagt de kortingscode op en vult deze in op de bijbehorende website. U kunt de code vaak invullen bij het afrekenen.

 

Met korting via een directe link klikt u via de website van Seniorenvoordeelpas op de juiste link. Deze staat altijd goed aangegeven op de website. Alleen via deze link krijgt u de juiste korting! De korting wordt dan automatisch toegevoegd.

De Seniorenvoordeelpas, levert u dat echt veel voordeel op?

Wat kost de Seniorenvoordeelpas?

 

De Seniorenvoordeelpas kost €3,33 per maand. Dit komt uit op €39,95 per jaar. U sluit eerst een jaar contract af. Deze is daarna per maand opzegbaar. 

 

Hoe kunt u de Seniorenvoordeelpas aanvragen?

 

U kunt de pas via de website bestellen. U krijgt ook vaak een cadeau bij het bestellen van de pas. Zo krijgt u op dit moment de eerste 6 maanden gratis bij een mobiel abonnement naar keuze (ter waarde van €180). Het cadeau bij bestellen wisselt af en toe. In het verleden is het bijvoorbeeld een groot boodschappenpakket geweest.

 

U vult uw gegevens in en krijgt de pas dan binnen een aantal werkdagen thuis gestuurd.

De Seniorenvoordeelpas opzeggen

 

Er zijn veel reviews die aangeven dat het opzeggen niet zo makkelijk is als het zou moeten zijn. De grootste klacht is dat het lidmaatschap pas na een jaar opzegbaar is. U zit er dus een jaar aan vast. Daarna is het gelukkig per maand opzegbaar.

 

De Seniorenvoordeelpas hanteert een opzegtermijn van één maand. Als u uw lidmaatschap wilt opzeggen, moet u dit doen een maand voordat het lidmaatschapsjaar eindigt. Doet u dit niet? Dan wordt uw abonnement voor onbepaalde tijd verlengt. Er wordt nog steeds een maand opzegtermijn gehanteerd. Uw lidmaatschap eindigt bij opzegging een maand later.

 

Het opzeggen van uw lidmaatschap kan per email of telefonisch. 

Mailen kan naar [email protected] of u kunt bellen naar de klantenservice op nummer 085 0700 900 (Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 12:00 uur).

 

Zodra u de pas hebt opgezegd, kunt u nog steeds gebruik maken van de kortingen totdat uw lidmaatschap volledig is afgelopen.

 

Let op: als u gebruik maakt van een opzegservice die de pas opzegt in uw naam, kost dit geld. Het is daarom voordeliger om de pas zelf op te zeggen.

In het kort: de voor- en nadelen van de Seniorenpas

 

Voordelen

  • Er zijn veel verschillende kortingen: fitnesscentra, zwembaden, restaurants, winkels, supermarkten, et cetera. Voor ieder wat wils!
  • De klantenservice van Seniorenpas is actief, goed te bereiken, en helpt u zo goed mogelijk. (Ik heb ze zelf ook aan de telefoon gehad voor informatie voor dit artikel)

 

Nadelen

  • U zit het eerste jaar vast aan een jaarcontract.
  • De cash-back service werkt niet altijd even soepel.
  • Er zijn niet overal in Nederland evenveel lokale partners aangesloten bij de Seniorenvoordeelpas. Kijk daarom goed wat er bij u in de buurt zit voor u de pas aanschaft.

 

Tot slot

 

De Seniorenvoordeelpas heeft niet de beste reputatie en wordt in sommige recensies nog wel eens oplichting genoemd. Naar onze mening is het geen oplichting, echter is het wel belangrijk dat u goed nagaat of u gebruik gaat maken van de voordelen die ze bieden. U zit namelijk wel vast aan een jaarcontract in het eerste jaar. Als u graag van aanbiedingen geniet en op koopjesjacht gaat, dan kan de pas een goede optie zijn voor u. 

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u nu gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen. De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

De Seniorenvoordeelpas, levert u dat echt veel voordeel op?