fbpx

De Seniorenvoordeelpas, levert u dat echt veel voordeel op?

Onderwerp: Bespaartips, Geldzaken
27 september 2021
Sacha van Andel

De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord: de Seniorenvoordeelpas. Het is een initiatief speciaal gericht op 50-plussers. De pas biedt naar eigen zeggen exclusieve kortingen op winkels en webwinkels en zelfs op sommige fitnesscentra.

 

Hartstikke mooi natuurlijk, maar is het wel echt zo voordelig? Er gaan een aantal slechte recensies rond op het internet en lang niet iedereen is er zo tevreden over. Toch zijn er ook veel positieve geluiden van leden die er erg blij mee zijn. Hoe zit het dan? Is het echt oplichterij? 

 

Wij hebben uitgezocht hoe het zit. Zo kijken we in dit artikel onder andere naar hoe de kortingen werken, hoe u de pas aanvraagt, en of u hem daarna nog gemakkelijk kunt opzeggen. Benieuwd naar onze conclusie? Lees gauw verder!

Inhoudsopgave

 • Wat is de Seniorenvoordeelpas?
 • Voor wie is de pas?
 • Welke voordelen krijgt u precies?
 • Hoe werken de kortingen?
 • Wat kost de Seniorenvoordeelpas?
 • Hoe kunt u de Seniorenvoordeelpas aanvragen?
 • De Seniorenvoordeelpas opzeggen
 • De voor- en nadelen van de Seniorenvoordeelpas

Wat is de Seniorenvoordeelpas?

 

De Seniorenvoordeelpas is een pas voor alle 50-plussers. De pas geeft u toegang tot aanbiedingen bij veel (web)winkels, fitnesscentra en zwembaden. U kunt ook korting krijgen op uw nieuwe energieleverancier en nieuwe zorgverzekering.

Voor wie is de pas?

 

De pas kan door iedere 50-plusser die in Nederland woont aangevraagd worden. Het is een pas voor iedereen die veel van voordeel houdt en er ook graag op zoek naar gaat. Puilt uw portemonnee uit met voordeelpassen die u nooit gebruikt? Dan is de Seniorenvoordeelpas waarschijnlijk niet voor u. Maakt u echter wel graag gebruik hiervan? Dan is het zeker het proberen waard!

 

Kijk goed welke lokale partners bij u in de buurt zijn aangesloten bij de Seniorenvoordeelpas. Dan weet u zeker of de pas wel of niet relevant is voor u.

Welke voordelen krijgt u precies?

 

De Seniorenvoordeelpas is aangesloten bij veel bedrijven. Er komen ieder jaar weer nieuwe partners bij. Houdt daarom de site van Seniorenvoordeelpas goed in de gaten.

 

Webwinkels

De pas is geldig bij meer dan 250 webwinkels. Op deze website vindt u een compleet overzicht van de aangesloten winkels.

 

U krijgt onder andere:

 

 • 20% korting bij ANWB.nl
 • 3 dagen gratis bij 50plusmatch
 • 8% korting bij Bruna.nl
 • 20% korting bij Denksport.nl
 • En nog veel meer!

Lokale partners

 

Naast webwinkels is de Seniorenvoordeelpas ook aangesloten bij meer dan duizend fysieke winkels en bedrijven door heel Nederland. (Zelfs in Friesland, Zeeland en Limburg!) Op deze website kunt u alle aangesloten lokale partners zien op een kaart van Nederland. Deze partners kunnen winkels, fitnesscentra, restaurants of zelfs reisorganisaties zijn. Bekijk op de kaart welke lokale partners er bij u in de buurt zitten.

 

 Zo heeft u bijvoorbeeld recht op:

 

 • 10% korting bij geselecteerde merken bij alle Van Haren winkels
 • 20% korting bij alle Fit For Free sportscholen
 • Een keuken ter waarde van €3500,- bij de aankoop van een seniorenwoning namens Finhome
 • Enzovoorts!

Energieleverancier en zorgverzekeringen

 

Met uw Seniorenvoordeelpas kunt u zich aansluiten bij het energiecollectief. U stapt dan over naar Welkom Energie en krijgt bij de afsluiting van het 1-jarige groene stroom en groen gas contract wel 120 euro korting. Daarnaast krijgt u de aankoopwaarde van de Seniorenvoordeelpas (29,95 euro) terug. De overstap naar Welkom Energie is volledig optioneel. U hoeft hier geen gebruik van te maken. 

 

De Seniorenvoordeelpas biedt ook korting op een nieuwe zorgverzekering. Aan het einde van ieder jaar kondigt Seniorenvoordeelpas nieuwe voordelen aan als u overstapt van zorgverzekering. Zo konden de pashouders van dit jaar overstappen naar Ohra en zo van veel voordelen genieten.

Hoe werken de kortingen?

 

De Seniorenvoordeelpas werkt met verschillende kortingen. Ze maken gebruik van kortingscodes, directe links en cashback (geld terug) formulieren. Op deze website kunt u alle voordelen bekijken en filteren. U maakt uw keuze bij de filters en klinkt dan op ‘filter’.

 

Als u gebruik maakt van een kortingscode is het eigenlijk heel simpel. U vraagt de kortingscode op en vult deze in op de bijbehorende website. U kunt de code vaak invullen bij het afrekenen.

 

Met korting via een directe link klikt u via de website van Seniorenvoordeelpas op de juiste link. Deze staat altijd goed aangegeven op de website. Alleen via deze link krijgt u de juiste korting! De korting wordt dan automatisch toegevoegd.

 

Bij cashback kortingen betaalt u in eerste instantie de volle prijs. Doe dit wel altijd via de link op seniorenvoordeelpas.nl. Nadat u betaald heeft, vult u een cashback formulier in, die vindt u op deze pagina. Zorg ervoor dat u alles correct invult. Daarna krijgt u vanzelf de korting teruggestort op uw rekening.

Wat kost de Seniorenvoordeelpas?

 

De Seniorenvoordeelpas kost €3,33 per maand. Dit komt uit op €39,95 per jaar. U sluit eerst een jaar contract af. Deze is daarna per maand opzegbaar. 

 

Hoe kunt u de Seniorenvoordeelpas aanvragen?

 

U kunt de pas gemakkelijk via deze website bestellen. U krijgt ook vaak een cadeau bij het bestellen van de pas. Zo krijgt u op dit moment de eerste 6 maanden gratis bij een mobiel abonnement naar keuze (ter waarde van €180). Het cadeau bij bestellen wisselt af en toe. In het verleden is het bijvoorbeeld een groot boodschappenpakket geweest.

 

U vult uw gegevens in en krijgt de pas dan binnen een aantal werkdagen thuis gestuurd.

De Seniorenvoordeelpas opzeggen

 

Er zijn veel reviews die aangeven dat het opzeggen niet zo makkelijk is als het zou moeten zijn. De grootste klacht is dat het lidmaatschap pas na een jaar opzegbaar is. U zit er dus een jaar aan vast. Daarna is het gelukkig per maand opzegbaar.

 

De Seniorenvoordeelpas hanteert een opzegtermijn van één maand. Als u uw lidmaatschap wilt opzeggen, moet u dit doen een maand voordat het lidmaatschapsjaar eindigt. Doet u dit niet? Dan wordt uw abonnement voor onbepaalde tijd verlengt. Er wordt nog steeds een maand opzegtermijn gehanteerd. Uw lidmaatschap eindigt bij opzegging een maand later.

 

Het opzeggen van uw lidmaatschap is altijd gratis en kan op drie manieren. U kunt het formulier invullen onderaan deze pagina. Of u kunt een e-mail sturen naar [email protected]. Of u kunt bellen naar de klantenservice op nummer 085 0700 900.

 

Zodra u de pas hebt opgezegd, kunt u nog steeds gebruik maken van de kortingen totdat uw lidmaatschap volledig is afgelopen.

 

Let op: als u gebruik maakt van een opzegservice die de pas opzegt in uw naam, kost dit geld. Het is daarom voordeliger om de pas zelf op te zeggen.

In het kort: de voor- en nadelen van de Seniorenpas

 

Voordelen

 • De pas is niet duur. Voor maar €3,33 per maand kunt u genieten van vele kortingen waardoor u het bedrag snel heeft terugverdiend. 
 • Er zijn veel verschillende kortingen: fitnesscentra, zwembaden, restaurants, winkels, supermarkten, et cetera. Voor ieder wat wils!
 • De klantenservice van Seniorenpas is actief, goed te bereiken, en helpt u zo goed mogelijk. (Ik heb ze zelf ook aan de telefoon gehad voor informatie voor dit artikel!)

 

Nadelen

 • U zit het eerste jaar vast aan een jaarcontract.
 • De cash-back service werkt niet altijd even soepel.
 • Er zijn niet overal in Nederland evenveel lokale partners aangesloten bij de Seniorenvoordeelpas. Kijk daarom goed wat er bij u in de buurt zit voor u de pas aanschaft.

 

Tot slot

 

De Seniorenvoordeelpas heeft niet de beste reputatie en wordt in sommige recensies nog wel eens oplichting genoemd. Dit is gelukkig niet waar! De Seniorenvoordeelpas is betrouwbaar en kan u een hoop geld besparen. Het is echter niet voor iedereen en u zit wel vast aan een jaarcontract. Als u graag van aanbiedingen geniet en op koopjesjacht gaat, dan is de pas een goede optie voor u. Bevalt het toch niet? Dan kunt u de pas gemakkelijk na een jaar weer opzeggen.

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.