Hoeveel geld kunt u besparen op uw zorgverzekering?

Onderwerp: Bespaartips, Geldzaken
11 december 2019
Sharon Kok

U zit misschien al járen bij dezelfde zorgverzekeraar, maar wist u dat overstappen vaak loont? Het kan u veel geld besparen. Feit: 9,8 miljoen verzekerden zouden goedkoper uit kunnen zijn (AD, 2019).

 

In dit blog zullen wij u 3 redenen geven waarom het verstandig is om over te stappen en hoe u dit moet doen. Dus wilt u geld besparen met uw zorgverzekering voor 2020? Lees dan verder!

Waarom zou ik overstappen?

 

Het afgelopen jaar bleef 93% van de Nederlanders bij hun zorgverzekeraar van 2018. Dit terwijl overstappen vaak een stuk gunstiger is en veel mensen niet eens weten waarvoor ze wel en niet zijn verzekerend (AD, 2019). Misschien krijgt u dus wel niet de beste zorg tegen de beste prijs. En dat is natuurlijk wel belangrijk, want zorg moet bij je passen.

 

De beste zorgverzekering is afhankelijk van de prijs en de voorwaarden. Verzekeringen mogen jaarlijks hun voorwaarden en prijzen aanpassen. Er is een grote kans dat u inmiddels bij een andere verzekeraar betere opties voor een lagere premie kunt krijgen. Zo zitten er bijvoorbeeld al premieverschillen in de basisverzekering en kunt u al gauw € 250,- per jaar besparen! Dat is een behoorlijk geldbedrag, dus het is zeker de moeite waard om eens een blik te werpen op uw huidige zorgverzekering.

3 redenen om over te stappen:

 

checkmark  Vrije zorgkeuze

Let op de voorwaarden. Soms mag u bijvoorbeeld alleen maar naar bepaalde ziekenhuizen en heeft u geen vrije zorgkeuze. Dit kan vervelend zijn, vooral als u wat minder mobiel bent. Mogelijk moet u dan langer reizen. Dit kost u niet alleen meer geld en tijd maar u bent daardoor misschien ook afhankelijk van anderen.

 

checkmark  De prijs

Een andere belangrijke reden is natuurlijk de prijs van de polis. Misschien bent u nu wel veel te duur uit en kunt u dezelfde (of zelfs betere) zorg krijgen bij een andere verzekeraar. De prijs van de polis heeft natuurlijk wel weer te maken met de voorwaarden. Dus wilt u vrije zorgkeuze? Dan betaalt u hier wel voor.

 

checkmark  Aanvullende opties

Kijk goed naar welke zorg u nodig heeft. Heeft u weleens gekeken naar de inhoud van de aanvullende verzekeringen? Bedenk welke zorg heeft u nodig heeft (zoals fysiotherapie of tandheelkundige zorg) en kijk waar u deze voor de beste prijs en voorwaarden kunt krijgen.

Bekijk ook eens welke aanvullende verzekeringen u nu heeft, zijn die wel noodzakelijk in uw huidige situatie?

Overstappen is niet moeilijk!

 

Overstappen van zorgverzekering is niet zo moeilijk als u misschien denkt. Wanneer u zich aanmeldt bij een nieuwe verzekeraar, zeggen zij uw oude verzekering automatisch op (als u dit voor 1 januari doet). U hoeft hier dus zelf niks meer voor te doen en het is gratis. Overstappen.nl is een fijne website die u hierbij kan helpen. Ook wel zo makkelijk: u kunt hier ook alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijken en direct zien hoeveel geld u kunt besparen. Hier kunt u uw huidige zorgverzekering checken en eventueel een zorgverzekering kiezen.

Conclusie

 

Bij elke verzekeraar verschillen de voorwaarden, mogelijkheden en prijzen. Het is van belang om te weten waar u nu eigenlijk voor betaalt en welke verzekeraar het beste bij u past. Overstappen loont!

 

Heeft u weleens kritisch gekeken naar uw huidige zorgverzekering?

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Overstappen.nl

 

Wilt u meer van dit soort handige tips ontvangen?

 

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!

Bron

Algemeen Dagblad, speciale uitgave over de zorgverzekering (2019)

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.