Met deze tips kunt u altijd printen (bijvoorbeeld kleurplaten!)

Onderwerp: Levensloopbestendige woning
Laatst geupdate: 19 december 2022
Langer thuis in huis

Haast iedereen heeft wel een computer, een laptop of een tablet. Digitaal is echter lang niet altijd prettig. Wat als u bijvoorbeeld liever een tekst op papier leest? Of als u leuke kleurplaten voor uw kleinkinderen zoekt? Dan is een printer praktisch. Met onderstaande tips zorgt u ervoor dat u altijd kunt printen. 

Een draadloze printer

 

Tegenwoordig zijn veel printers draadloos in te stellen. Dat is ideaal als u wilt printen vanaf verschillende apparaten. Een printer met snoer kan alleen printen vanaf het apparaat dat aan het snoer vast zit. Wilt u printen vanaf een laptop, tablet of telefoon? Dan kiest u liever een draadloze printer. Die kunt u (laten) koppelen aan al uw apparaten, zodat u overal vandaan kunt printen. U kunt meerdere apparaten tegelijk koppelen. Ideaal. 

Met deze tips kunt u altijd printen (bijvoorbeeld kleurplaten!)
Een printer voor thuis.

Cartridges bestellen

 

Om te kunnen printen, is er natuurlijk inkt nodig. Bij een printer worden meestal de eerste cartridges met inkt meegeleverd. Daarna moeten ze vervangen worden als ze leeg raken. Dit kunt u zelf, want in de handleiding staat hoe het moet. Het is het handigst om de cartridges online te bestellen, want in de winkel zijn ze duurder. U kunt kiezen voor originele cartridges van hetzelfde merk als de printer, maar het is ook mogelijk dat u passende cartridges van het huismerk bestelt. Bestelt u online, dan krijgt u de inktcartridges thuis afgeleverd. Wel zo gemakkelijk!

Het juiste printpapier

 

Misschien denkt u dat al het printpapier hetzelfde is. Dat is echter niet zo. Er is eigenlijk best veel verschil in kwaliteit. Daarbij hoeft u niet te letten op het merk of de afkomst van het papier. Het gaat vooral om het gewicht. Dit wordt gewogen in gr/m2. Welk papier u kiest hangt af van uw bedoeling met de print. Dit is een handig lijstje:

 

  • Gewone prints, tekst: 80 grams papier
  • Kleurplaten of tekeningen: 90-100 grams papier
  • Knutselpapier: 120 grams of zwaarder

 

De reden waarom kleurplaten vaak op dikker papier worden afgedrukt, is om te voorkomen dat viltstiften er te snel doorheen drukken. Ook als u zelf gaat kleuren voor volwassenen is het fijn als dat op dikker papier kan. Voor knutselwerkjes geldt een nog dikkere papiersoort omdat het dan steviger blijft en gemakkelijker te gebruiken is om mee te knutselen. Let op dat u liever geen papier neemt van minder dan 80 gram, want dan is de kwaliteit een stuk minder goed.

Tot slot

 

Een eigen printer in huis heeft diverse voordelen. Het is mogelijk om digitale tekst, afbeeldingen of andere zaken op papier te zetten. Vaak leest dat een stuk prettiger. Bovendien biedt een printer ook de mogelijkheid om leuke knutselwerkjes of kleurplaten uit te printen voor uzelf, uw kleinkinderen of voor kinderen in de buurt. Met een eigen printer hoeft u niet meer van huis en kunt u altijd precies printen wat u nodig hebt!

 

Klaar? Printen maar. 

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Met deze tips kunt u altijd printen (bijvoorbeeld kleurplaten!)