Een videobericht sturen: zo werkt het

Onderwerp: In contact blijven, Vrije tijd
Laatst geupdate: 14 december 2022
Langer thuis in huis

Door de coronamaatregelen is het lastiger om bij elkaar op bezoek te gaan. Een originele en persoonlijke manier om toch in contact te blijven met uw familie en vrienden, is het versturen van een videobericht. Klinkt misschien ingewikkeld, maar het is helemaal niet moeilijk. Het kan met verschillende programma’s en apps. In dit artikel leggen we uit hoe u een videobericht verstuurt via Skype en WhatsApp. (We gaan er hierbij vanuit dat u al een account heeft).

 

Een videobericht sturen, basis benodigdheden

 

Dit heeft u nodig om een videobericht te sturen:

 

  • Een goed werkende internetverbinding;
  • Een computer, tablet of mobiele telefoon waar je mee op internet kunt;
  • Een camera en microfoon (deze is vaak ingebouwd in het apparaat).

Videoboodschap verzenden via WhatsApp

 

Waarschijnlijk gebruikt u WhatsApp al. Hiermee kunt u snel en gemakkelijk korte berichtjes versturen naar uw contacten. U heeft hiervoor alleen hun telefoonnummer nodig. Degene die u wilt bereiken, moet net zoals u wel WhatsApp hebben geïnstalleerd op zijn of haar telefoon.

 

Stap 1

Open WhatsApp en zoek de persoon naar wie u een videobericht wil sturen. Vervolgens drukt u op het camera icoontje rechtsonderin.

 

videobooschap whatsapp 1 Een videobericht sturen: zo werkt het

 

Stap 2

Als het goed is wordt nu de camera geopend. Soms moet u deze nog even omdraaien door op het camera icoontje te klikken. U wilt natuurlijk zelf in beeld zijn voor de videoboodschap!

 

Als u het rondje onderaan in het midden ingedrukt houdt,  dan wordt er een video opgenomen. De knop wordt rood als de opname start. Als je de knop loslaat, stopt de opname meteen.

 

videobooschap whatsapp 3 Een videobericht sturen: zo werkt het

Stap 3

Bent u klaar met uw videobericht? Dan ziet u een pijl in het midden van het scherm. Zo kun je de video zelf bekijken voor u hem verstuurt. Tevreden? U verzendt de video door op de blauwe pijl rechtsonder te drukken. Eventueel kunt u er in het balkje nog een berichtje bij typen. 

 

Niet tevreden? Dan klikt u links bovenin op het pijltje dat naar links wijst (let op: bij sommige telefoons is het geen pijltje maar een kruisje) en u kunt opnieuw een video opnemen.  De video die u niet goed vond, wordt niet opgeslagen. 

 

videobooschap whatsapp 5

Videobericht versturen via Skype

 

Skype is een programma dat veel wordt gebruikt voor videobellen. Daarnaast kunt u er ook videoberichten mee opnemen en versturen. We leggen uit hoe u dit doet.

 

Stap 1

Open Skype en log in. Aan de linkerkant gaat u bij uw contacten op zoek naar de persoon die u een videobericht wilt sturen. U klikt de persoon aan en ziet vervolgens dit scherm:

 

videobericht via skype

Stap 2

Klik vervolgens op het icoontje met de drie puntjes rechtsonder. Er verschijnen dan verschillende opties. Kies voor ‘Videobericht’.

Uw webcam gaat nu vanzelf aan en u verschijnt zelf in beeld.

 

videobericht via skype 2

Stap 3

Klik op de rode knop om de opname te starten. Als je weer op dezelfde knop klikt, wordt de opname beëindigd. U hoeft de knop nu dus niet ingedrukt te houden.

 

videobericht via skype 3

Net als bij WhatsApp kunt u uw video nog terugkijken voor u hem verstuurt. Dit doet u door op de witte pijl in het midden te klikken.

 

Bent u tevreden over uw filmpje? Dan verzendt u hem door op de blauwe pijl te klikken. Wilt u de video verwijderen of een nieuwe opnemen? Klik dan op het kruisje linksboven. 

 

Bevalt dit digitale leven u wel? Of ben je benieuwd wat je allemaal nog meer online kunt regelen? Bekijk alle artikelen en blijf digitaal actief!

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Een videobericht sturen: zo werkt het