Douche wc kopen? Leest deze onafhankelijke keuzehulp

Wat is de beste douche wc? Lees onze keuzehulp

Onderwerp: Badkamer en toilet, Keuzehulp
Laatst geupdate: 1 mei 2023
Sharon Kok

Fijne hulpmiddelen om langer zelfstandig en veilig thuis te wonen worden steeds populairder. De top 3 woonoplossingen bestaat momenteel uit de traplift, de inloopdouche én de douche wc.

 

De douche wc: een hygiënisch en comfortabel toilet die met één druk op de knop te bedienen is. Wilt u er een kopen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? In dit artikel leest u welke soorten en functionaliteiten er precies zijn. Daarnaast zochten wij uit waar u rekening mee dient te houden én vindt u antwoord op de vraag of u een vergoeding kunt ontvangen voor een wc met douche.

 

Wat is een douche wc?

 

Een douche wc, ook wel wc douche, is een toilet waarbij uw onderlichaam met een waterstraal wordt gereinigd. Het is dus eigenlijk een toilet en bidet in één. Een douche wc heeft daarnaast vaak nog vele extra functionaliteiten, zoals een warme luchtföhn of een verwarmde toiletbril.

 

douche wc kopen

Voordelen van een douche wc

 

 • Hygiënische reiniging
 • Milieuvriendelijk
 • Handloos reinigen waardoor u uw handen vrij heeft om u aan eventuele beugels vast te houden
 • Besparing op toiletpapier
 • Luxe wellnessbeleving
 • Helpt bij gezondheidsproblemen
 • Minder toiletverstoppingen

 

Een douche wc biedt meer voordelen dan een traditioneel toilet. Een douche wc is het toilet van de toekomst en past goed in een levensloopbestendige woning.

 

Wassen met water is niet alleen hygiënischer dan alleen afvegen met papier, het is ook nog eens comfortabel. Daarnaast biedt een wc met sproeier vaak nog andere functionaliteiten die van een toiletbezoek een ware wellnessbeleving maken. Denk aan een verwarmde toiletbril, een ladydouche of luchtzuivering. U kunt het zo luxe en comfortabel maken als u wilt.

 

Kortom: wilt u zelfstandig en zonder moeite van het toilet gebruik kunnen maken? En na het toiletbezoek een ultiem fris gevoel overhouden? Dan is het een goed moment om over een douche wc na te denken.

Waarop kunt u letten als u een douche wc gaat kopen?

 

Als u een douche toilet gaat aanschaffen, zijn er een aantal dingen waar u over na moet denken. Laten we eens kijken naar de verschillende opties. Er zijn twee soorten van de douche wc:

 

 • Een compleet toilet

Verkrijgbaar als staand model en als wandcloset, in verschillende kleuren en types. Het voordeel van een compleet toilet is dat er vaak veel functies op zitten en dat alle leidingen netjes verborgen zijn.

 

 • Een opzetbril

Kan eenvoudig op uw bestaande toilet gemonteerd worden. U koopt een losse toiletbril met een douchefunctie. De meeste modellen zijn universeel en passen dus op elk bestaand toilet, maar ook in dit geval is meten weten. Het voordeel van een opzetbril is dat deze meestal goed betaalbaar zijn en u uw eigen toilet kunt houden.

   

  Vervolgens heeft u nog een belangrijke keuze om te maken:

   

  • Een stroomloze douche wc

  Wordt aangesloten op een koude waterleiding. Die werkt op de waterdruk van de waterleiding en wordt bediend met een hendel die ook de waterdruk bepaalt. Reinigen met koud water is natuurlijk niet altijd prettig en het is minder hygiënisch dan warm water. Daarnaast zijn er minder functionaliteiten mogelijk. Het voordeel van een stroomloze douche wc is dat er geen apart elektrapunt nodig is. Dat scheelt niet alleen in de aanschaf, maar ook in aanleg- en stroomkosten.

   

  • Een elektrische douche wc

  Heeft een stroompunt nodig en is vaak duurder in aanschaf. Het voordeel van de elektrische douche wc is dat hij hygiënischer is en vaak aanzienlijk meer functionaliteiten heeft. Denk aan een toilet met een douche-föhn installatie, geurzuivering en verlichting. Comfortabel, hygiënisch en veilig.

   

  Wat is de beste douche wc? Lees onze keuzehulp

   Vaak vergeten zaken

    

   Een douche toilet is veelal meer dan een toilet met sproeier. Er zijn allerlei extra functies waar u voor kunt kiezen. Deze functies bieden nóg meer praktische gemakken en zorgen voor een ultieme comfortabele beleving.

    

   Extra functies douche wc:

    

   • Luchtzuivering – Deze functie zuigt onaangename geurtjes direct weg. Het resultaat is altijd een frisse geur in en rondom het toilet.
   • Verwarmde toiletbril – Hoe heerlijk is dat? Nooit meer last van een koude toiletbril. Met behulp van een naderingsensor wordt de zitting voor u verwarmd.
   • Oriëntatieverlichting – Gaat u vaak ’s nachts naar de wc? Dan is dit een prettige optie. Subtiele verlichting gaat automatisch aan zodra u het toilet nadert. Zo kunt u gemakkelijk uw weg vinden. De gedempte verlichting helpt om weer makkelijker in slaap te vallen en anderen worden niet wakker.
   • Warme luchtföhn – Droogt u mild na het toiletbezoek door met een aparte douchearm een warme lucht te blazen.
   • Ladydouche – Geeft een verfijnde douchestraal voor de vrouwelijke zones.
   • Automatische wc deksel – Helemaal luxe! Een wc deksel die automatisch opent en sluit.
   • Afstandsbediening – Maakt het gebruiken van uw luxueuze douche wc nog makkelijker.

    

   Naast al deze opties kunt u kijken naar de instelbaarheid van de wc. Zo zijn er douche wc’s waarbij u de waterstraalsterkte, de watertemperatuur en de stand van de douchearm zelf kunt bepalen. Er zijn ook douche toiletten met programmeerbare gebruikersprofielen, zodat elke gebruiker zijn eigen instellingen heeft.

    

   Een mooi voorbeeld van een luxe toilet met douche is deze van Grohe:

    

   Kosten douche wc

    

   De prijzen van een douche wc lopen flink uiteen. Dit komt omdat de functionaliteiten en de techniek die de douche wc heeft ook behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Daarnaast maakt een losse opzetbril of een compleet toilet een belangrijk verschil. Gaat u voor een opzetbril? Dan kunt u rekening houden met een gemiddelde prijs van €350,-. Een compleet toilet kost gemiddeld tussen de € 800,- en de € 4000,-.

    

   Vergoeding douche wc

    

   U kunt een WMO vergoeding krijgen voor aanpassingen in uw badkamer. Onder deze aanpassingen valt een douche wc maar ook bijvoorbeeld een wandbeugel. Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie of u een vergoeding krijgt voor het douche toilet. U moet het aangepaste sanitair namelijk daadwerkelijk nodig hebben. Het WMO loket beslist hierover. Daarom kunt u het beste contact opnemen met het WMO loket van uw eigen gemeente.

    

   Toiletdouche kopen

    

   U kunt voor een douche wc onder andere terecht bij de volgende merken:

    

   • Geberit
   • Grohe
   • Duravit
   • Vita V-care
   • Maro D’Italia

    

   De beste douche wc’s vergelijken

    

   We hebben een aantal douche wc’s voor u geselecteerd van onze partner bol.com. U vindt deze hieronder.

    

   Deze douche wc heeft een geïntrigeerde bidetkraan. De Bien Harmony wandcloset met bidet heeft een nano antibacteriële coating. Dit is gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch.

    

    

   Deze douche wc bril heeft een instelbare watertemperatuur en regelbare waterdruk. Ook heeft de wc een verwarmde zitting en een soft close zitting en bril.

    

   Deze douche wc bril heeft een extra intensieve waterstraal. Ook heeft de wc een verwarmde zitting en extra grote knoppen voor bediening.

    

    

   Dan hebben we nog deze topkwaliteit Geberit wc met douche. Hij is flink aan de prijs maar dit is dus een compleet toilet die is voorzien van een douche en ladydouche en daarnaast ook warme luchtdroging. Gaat u voor de allerbeste kwaliteit? Dan is dit de uitstekende keuze. 

   Tot slot

    

   Het ultieme voordeel: de gewoonste zaak van de wereld is voortaan heel bijzonder dankzij het heerlijke schone gevoel dat u heeft na het gebruik van een douche wc. Met deze keuzehulp helpen wij u graag om de keuze wat gemakkelijker te maken!

    

   Wat is de beste douche wc? Lees onze keuzehulp

   Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

    

   Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

    

   Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

    

   Wat is de beste douche wc? Lees onze keuzehulp