Boodschappentrolley: De Complete Keuzegids

Onderwerp: Hulpmiddelen, Mobiliteit
5 januari 2020
Carmen van Andel

Slepen met zware boodschappentassen, ik ken niemand die er blij van wordt.

Natuurlijk kan je boodschappen bestellen en laten bezorgen, maar ik vind het altijd fijn om zelf uit te kiezen welke appels ik koop bijvoorbeeld. Even voelen, even ruiken.

Maar ja, die zware tassen… Een boodschappentrolley biedt dan een uitkomst. De boodschappen gaan er in en u trekt ze zo achter u aan, tillen is niet meer nodig. Ideaal toch?

Toegegeven, de boodschappentrolley heeft een bepaalde uitstraling. Aan de andere kant, we laten ons natuurlijk niet beïnvloedden door wat andere mensen van ons denken! Bovendien zijn boodschappentrolleys er tegenwoordig in allerlei hippe, vrolijke kleuren en verschillende prints. Ook zijn er meer “technische” boodschappentrolleys die u bijvoorbeeld makkelijk de trap op kunt rollen of die u achter uw fiets kunt hangen.

Kortom, niet meer zeulen met van die onhandige boodschappentassen met een vrolijke trolley. Klinkt als een goed idee!

Wat is een boodschappentrolley?

Een boodschappentrolley is een tas met wielen, die u met een handig handvat achter u aan trekt. Boodschappentrolleys zijn er in hippe prints en er bestaan ook boodschappentrolleys die opvouwbaar zijn.

boodschappentrolley-carlett
Een hippe boodschappentrolley van Carlett. Op dit model kunt u ook zitten. Foto via Bol.com

Verschillende soorten boodschappentrolleys

Bij het kopen van een boodschappentrolley merkt u ongetwijfeld dat er een ruime keuze is. Allerlei verschillende soorten en maten, kleuren en designs. Twee, drie of vier grote of kleine wielen. Sommige boodschappentrolleys hebben wielen op luchtbanden, maar ook rubberen wielen komen veel voor. Sommige boodschappentrolleys bevestigt u eenvoudig achter uw fiets. Ook handig: een boodschappentrolley met een zitje. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden én is zijn grote verschillen in prijzen. Dit zijn in elk geval de belangrijkste punten om op te letten als u een trolley aanschaft:

 • Aantal wielen: 2, 3 of 4
 • Formaat van de wielen: groot is makkelijker bij ongelijk terrein
 • Maximale capaciteit: 40 liter, 35 liter, 25 liter
 • Stof: is de stof waterdicht en wasbaar?
 • Vorm van het handvat
 • Met of zonder zitje
 • De prijs, een leuke boodschappentrolley heeft u al vanaf ca. € 20,-, luxe uitvoeringen kunnen oplopen tot ca. € 280,-
 • En tot slot: het design!
hippe-boodschappentrolley
Een boodschappentrolley kan net zo hip zijn als deze dame!

Waar op letten bij het kopen van een boodschappentrolley?

Het is natuurlijk verleidelijk om te kiezen voor een boodschappentrolley die er leuk uitziet, maar let bij het kopen van een trolley of boodschappenwagen vooral op het draagvermogen en het aantal en de grootte van de wielen. Ook is het handig als een boodschappentrolley inklapbaar is, zeker wanneer u thuis niet zoveel opbergruimte heeft of de trolley ook in uw auto of het OV meeneemt. Moet hij thuis de trap op? Dat is ook iets om rekening mee te houden. Het laadvermogen van de meeste trolleys is voldoende voor de dagelijkse boodschappen. Houd minimaal 25 tot 35 kilo aan. Een aluminium frame zorgt ervoor dat de boodschappentrolley lekker licht en goed te tillen is. Een afneembare tas is handig, want dan kunt u hem wassen. Handig als een potje ongeklopte slagroom is opengebarsten bijvoorbeeld…

Checklist boodschappentrolley kopen

Vraag Soort boodschappentrolley
Hoeveel boodschappen doet u per keer? Let op het laadvermogen. Een gemiddelde boodschappentrolley heeft een inhoud van 25-35 liter. Maar er zijn er ook met een inhoud van meer dan 40 liter.
Wilt u uw boodschappentrolley in de auto vervoeren? Een opvouwbare trolley is makkelijk mee te nemen. De inhoud is dan vaak wel wat kleiner.
Neemt u uw trolley mee in het OV? Een lichtgewicht frame van aluminium zorgt ervoor dat u de trolley makkelijker de bus in krijgt.
Moet u met de boodschappentrolley de trap op? Kies dan een trolley met wielen die speciaal gemaakt zijn om makkelijk de trap op te rijden, zoals deze roze boodschappentrolley met traploopfunctie.
Bent u snel moe tijdens het lopen of boodschappen doen? Een trolley met vier wielen en een zitting bovenop kunt u gebruiken om tussen het winkelen door even uit te rusten. Bovendien kan deze trolley niet snel omvallen dus u heeft er ook nog wat steun aan.
Gaat u vaak met de fiets? Er zijn trolleys die u achterop uw fiets kunt bevestigen, zoals deze boodschappentrolley voor achter de fiets.

Bekende merken boodschappentrolleys zijn:

 • Andersen
 • Reisenthel
 • SECC
 • CarryOn
 • Beagles
 • Carlett

Onze selectie boodschappentrolleys

We hebben zelf ook eens kritisch rondgekeken en kiezen voor deze trolleys!

Reisenthel Shopping Trolley M
Kleur: artists stripes
€ 69,95

Allerlei hippe prints, mooi model, rolt makkelijk en heeft een royale inhoud van 43 liter. Bovendien is deze trolley waterdicht.

boodschappentrolley-reisenthel
Beagles Boodschappentrolley
Kleur: panter
€ 69,95

Praktisch model met een inhoud van 42 liter, in een beestachtige print en mooie stof. Handig: bevat een klein vakje met rits waar sleutels en portemonnee in opgeborgen kunnen worden.

boodschappentrolley in panterprint
Reisenthel Carrycruiser
Kleur: dots, zwart multikleur
€ 97,-

Mooi en handig, in diverse kleuren verkrijgbaar, maar ik ga voor deze vrolijke stippen! Door de vorm blijven de boodschappen overeind staan. Inhoud 40 liter.

boodschappentrolley-hip-reisenthel
Carlett Lett700 Boodschappentrolley
Kleur: rood
€ 278,75

Met een trolley in deze mooie tint rood, gaat u chique over straat. Het ideale van deze trolley is dat hij lekker stabiel staat op zijn vier geremde wielen en dat u er op kunt zitten. U heeft zelfs een rugsteuntje! 29 liter.

Goedkope boodschappentrolley

De trolleys uit onze selectie zijn wat aan de prijzige kant. Wilt u een goedkopere trolley aanschaffen, misschien om eerst eens te proberen hoe het is en of het u bevalt? Dan kunt u terecht bij deze bedrijven. Ook hier kunt u allerlei hippe printjes en modellen vinden.

U kunt goedkope boodschappentrolleys vinden bij deze winkels:

 • Lidl
 • Hema
 • Ikea
 • Kruidvat
 • Bol.com

Boodschappentrolley kopen?

Heeft u er ook genoeg van om maar te sleuren met die zware boodschappentassen? Bij onze partner Bol.com zijn de besproken boodschappentrolleys te koop. Bestellen doet u door op een van de producten hieronder te klikken. Op de site van Bol.com wijst de rest zichzelf. Uw trolley wordt vaak al de volgende dag bezorgd. Niet tevreden? Ook retourneren is eenvoudig te regelen. U krijgt dan ook makkelijk uw geld terug.