fbpx

Bescherm uw woning met een gevelreiniging

Onderwerp: Veiligheid
25 oktober 2021
Langer thuis in huis

Het weer buiten wordt steeds guurder, kouder en regenachtiger. Het is eerder donker en de dagen worden steeds korter. Daarom is het tijd om de buitenverlichting kritisch te bekijken. Maar dat niet alleen. Ook is het nodig om de gevels te reinigen. Waarom dat zo is? U leest het in dit artikel.

 

De buitenmuren van uw woning moeten regelmatig gereinigd worden. Hoe vaak? Dat is afhankelijk van de vervuiling. Wat wel zeker is, is dat vervuiling op de gevel vroeg of laat ontstaat. Een vervuiling kan meerdere oorzaken hebben. Het ontstaat door C02-uitstoot, zout van zeewater, regen, mos of algen. Waar het ook door komt, een reiniging is noodzakelijk.

Waarom is gevelreiniging noodzakelijk?

 

Een vuile gevel raakt naar loop van tijd beschadigd. Tijdens een regenachtige periode ontstaat doorslaand vocht in de gevel. Het gevolg is vorstschade. Als het water bij vriestemperaturen uitzet, ontstaan scheuren in de gevels. Ook wilt u doorslaand vocht voorkomen in verband met lekkages of schimmels aan de binnenzijde van de woning.

 

Noodzakelijk is het dus zeker. Maar een gevelreiniging is een zware klus. U kunt er daarom voor kiezen om dit uit te besteden. Scheelt u weer tijd en moeite!

Hoe werkt een gevelreiniging uitbesteden?

 

Prova Reiniging heeft jarenlange ervaring met het reinigen van gevels. Als u overweegt de reiniging aan hen uit te besteden, werkt dat als volgt. Als eerst komt een professionele reiniger vrijblijvend bij u langs. Het maakt daarbij niet uit waar u in Nederland woont. Of het nu gaat om gevelreiniging Apeldoorn of gevelreiniging Rotterdam; Prova komt graag bij u langs. U ontvangt dan een advies van de reiniger over de juiste reinigingsmethode. Ook geeft hij u een prijsopgave. Na akkoord, kan de reiniging van start gaan.

prova gevelreiniging
Hogedruk reiniging

Wat kost een gevelreiniging?

 

De kosten zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren: hoeveel vuil er op de gevel zit, hoe groot de gevel is, en welke reinigingsmethode er nodig is. Toch kan er een grove indicatie gegeven worden.

 

Zo zijn de kosten voor het reinigen en impregneren van een gemetselde gevel van 50 tot 100 vierkante meter ongeveer €950.

Wat is de juiste reinigingsmethode?

 

De reden dat een reiniger eerst langskomt, is omdat het kiezen van de juiste methode een belangrijke stap is. Soms doet een reiniging namelijk meer kwaad dan goed. Dat is bijvoorbeeld het geval als u een ouder pand heeft. Of als de vervuiling erg zwaar is. Op basis van het pand en het type vervuiling bepaalt een professionele reiniger of hogedrukreiniging, reiniging met zandstralen of een chemische reiniging het beste is. Na de reiniging is het advies altijd om te impregneren.

Waarom de buitenmuren impregneren?

 

Het liefste wilt u uiteraard dat de buitenmuren lang meegaan en er geen beschadigingen plaatsvinden. Zo kunt u zonder schimmels en lekkages veilig en gezellig binnen zitten. Om daarvoor te zorgen, is het goed om de buitenmuren te laten impregneren. Impregneren betekent dat de reiniger na het gevelreinigen een vochtafstotende laag aanbrengt op de buitenmuur. Hierdoor hecht vuil zich minder makkelijk en is de kans op doorslaand vocht nihil. De invloed van weersinvloeden, zoals het weer tijdens de herfst en winter, blijft zo beperkt.

 

Met dank aan Prova Reiniging.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.