Langer thuis blijven wonen en de badkamer verbouwen: wat is een slimme aanpak?

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 13 januari 2022
Langer thuis in huis

Als u van plan bent om langer in uw huis te blijven wonen, is het raadzaam om wellicht te denken aan een verbouwing. Met name in een ruimte zoals de badkamer! Het is immers wel zo prettig als dit een veilige omgeving is én blijft, die met het oog op de toekomst is ingericht. Wat komt er eigenlijk precies kijken bij de verbouwing van de badkamer? We delen graag onze tips.

Plan van aanpak opstellen

 

Om de verbouwing van de badkamer op rolletjes te laten lopen, is een grondig uitgewerkt plan van aanpak een belangrijk startpunt. Noteer hierbij al uw wensen. De wensen hebben natuurlijk te maken met uw persoonlijke smaak en voorkeuren. De badkamer volledig toekomstproof maken? Denk dan aan een inloopdouche, beugels bij de douche of het toilet, en een stoeltje in de douche, om voor extra comfort te zorgen. Denk daarnaast uiteraard na over de gewenste stijl! Om een betere voorstelling van de nieuwe badkamer te kunnen maken, kunt u de badkamer ontwerpen online. Via een slimme 3D-tool kan op die manier een realistische weergave van de badkamer worden gemaakt, die de ruimte al goed in kaart brengt. Dat is bijvoorbeeld tevens handig als u nog twijfelt over bepaalde elementen!

De juiste professionele partij

 

Het is verstandig om bij de badkamerverbouwing de hulp van experts in te schakelen. Zij weten immers precies hoe de verbouwing moet worden uitgevoerd, om alles helemaal naar wens te kunnen inrichten. Om er zelf zo weinig mogelijk werk aan te hebben, kunt u voor een compleet aanbod kiezen. Het werk wordt u uit de handen genomen met een complete badkamer inclusief montage bij Baden+. Het voordeel is dat er naar uw specifieke wensen kan worden geluisterd, met een behulpzame partij die kennis heeft van zaken. Ook als u specifieke wensen heeft, kan dit allemaal worden meegenomen in het ontwerp van de nieuwe badkamer.

Het financiële plaatje

 

Vergeet niet om ook naar het financiële plaatje te kijken van de verbouwing. Of u er nu een klein of een groot budget beschikbaar voor heeft: voor iedere situatie zijn er mogelijkheden voor de verbouwing. Als u vooraf goed berekent wat de kosten zullen zijn, weet u precies waar u aan toe bent. Dit past tevens in het straatje van de voorbereiding rondom de verbouwing in de badkamer!

Voldoende tijd voor de verbouwing

 

Tot slot is het goed om realistisch te blijven over de planning van de verbouwing. Het kan zo zijn dat er toch behoorlijk wat tijd in gaat zitten, met name als u een grondige verbouwing voor ogen hebt. In dat geval is het ook fijn als er voor een tijdelijke oplossing kan worden gezorgd voor de sanitaire voorzieningen. En houd altijd in het achterhoofd: zodra het termijn van de verbouwing erop zit, kunt u weer volop gaan genieten van de vernieuwde badkamer!

 

Met dank aan Baden+.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Langer thuis blijven wonen en de badkamer verbouwen: wat is een slimme aanpak?