Aanvullende verzekeringen, een overzicht van de opties

Aanvullende verzekeringen, een overzicht van de opties

Onderwerp: Geldzaken
Laatst geupdate: 22 april 2021
Langer thuis in huis

Is het nou slim om u aanvullend te verzekeren of niet? Die vraag moet ieder voor zich beantwoorden, maar wij kwamen erachter dat veel mensen niet precies weten welke aanvullende verzekeringen er precies zijn. Daarom hebben we dit handige overzicht gemaakt.

Wat is een aanvullende verzekering?

 

Een aanvullende verzekering kan van alles verzekeren dat niet binnen de basisverzekering valt. Er zijn aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld de zorgverzekering en voor autoverzekeringen. Voor de extra dekking betaalt u een bedrag dat bij de kosten van de basisverzekering wordt opgeteld. 

 

Overzicht van aanvullende verzekeringen

 

Draagt u een bril? Heeft u vaak hoge kosten bij de tandarts? Is fysiotherapie voor u belangrijk? Of wilt u dat alternatieve geneeswijzen ook vergoed worden? Dan kan het slim zijn om naar aanvullende verzekeringen te kijken. De meeste van basisverzekeringen dekken deze kosten namelijk niet.

 

Zorgverzekering

Als het om aanvullende zorgverzekeringen gaat is er veel mogelijk.

 

  • Tandartskosten – let altijd goed op of ook protheses onder de verzekering vallen of dat het gaat om kosten na een ongeval
  • Zorgkosten in het buitenland – vergoedingen voor spoedeisende hulp, mogelijk inclusief repatriëring en reiskosten voor ziekenbezoek, inclusief verblijfkosten
  • Fysiotherapie – let goed op hoeveel behandelingen er worden vergoed
  • Alternatieve geneeswijzen – staat uw gewenste behandeling erbij en tot welk bedrag ontvangt u een vergoeding? Denk bij alternatieve geneeswijzen aan de chiropractor, acupuncturist en de osteopaat.
  • Contactlenzen en brillen – tot welk bedrag wordt er vergoed?

 

De basisverzekering vergoedt 75% van de aankoopprijs van gehoorapparaten voor volwassenen. Het bedrag dat overblijft valt onder uw eigen risico.

 

Autoverzekering

Ook voor automobilisten is er veel te kiezen om aanvullend te verzekeren. Iedereen met een auto, brommer, brommobiel of scooter is wel bekend met de termen WA (Wettelijke Aansprakelijkheid), WA Plus en All-Risk. Maar wist u dat u daarnaast ook nog aanvullende verzekeringen kunt afsluiten? 

 

  • Inzittenden– vergoedt letsel bij ongevallen of schade aan uw bijrijders
  • Rechtsbijstand motorvoertuigen – let goed op welke hulp onder de dekking valt
  • Pechhulp – hierbij is het handig om de regio/land te bepalen (van uw woonplaats tot heel Europa)

 

Tot slot

 

En wat denkt u ervan? Verwacht u (hoge) kosten te maken die onder een van de aanvullende dekkingen vallen?  

Schrijf u hieronder in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

 

Elke vrijdag het beste van Langer Thuis in Huis, direct in uw inbox. Uitschrijven kan altijd in één klik. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Aanvullende verzekeringen, een overzicht van de opties