3 Tips om te besparen op uw verzekeringen

3 Tips om te besparen op uw verzekeringen

Onderwerp: Bespaartips
Laatst geupdate: 21 september 2022
Jan-Peter Boer

Veel vaste lasten staan minder vast dan u wellicht denkt. Neem bijvoorbeeld verzekeringen. U doet ze natuurlijk niet zomaar de deur uit, maar u kunt er wel op besparen. Hoe pakt u dat het beste aan? We helpen u op weg met 3 tips om te besparen op verzekeringen.

 

1. Welke verzekeringen heeft u? En zijn ze echt nog nodig?

Besparen begint bij overzicht. Zet voor uzelf op een rij welke verzekeringen u heeft, wat u ervoor betaalt en kijk vervolgens per verzekering of het wellicht goedkoper kan. We geven drie voorbeelden:

1. Is uw auto al wat ouder en heeft u nog een dure Allrisk verzekering? Dan bent u zeer waarschijnlijk goedkoper uit met een WA casco verzekering.
2. Bent u onlangs verhuisd? Het postcodegebied waar u woont, nemen verzekeraars mee in het berekenen van de premie. Misschien bent u nu wel goedkoper uit.
3. Een doorlopende reisverzekering kunt u waarschijnlijk opzeggen als u weinig reist.

 

En zo zijn er per verzekering nog veel meer voorbeelden. Het kost vaak even wat tijd om alle verzekeringen door te nemen, maar het kan u veel geld schelen.

 

2. Vergelijk verzekeringen om te besparen

Vergelijk de premies van uw verzekeringen met die van andere verzekeraars. Dat kan bijvoorbeeld met de Poliswijzer. De onderlinge prijsverschillen zijn op verzekeringsgebied behoorlijk groot. Verzekeraars passen bovendien de premies meestal jaarlijks aan. Het kan dus best zo zijn dat u bij een andere verzekeraar veel minder kwijt bent. Veel mensen denken dat overstappen veel gedoe is, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Overstappen kan u van enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen.

 

3. Besparen op uw verzekeringen door het verhogen van het eigen risico

Een derde tip om te besparen op uw verzekeringen is het eigen risico verhogen. Dat kan bijvoorbeeld bij de zorgverzekering. Maakt u nauwelijks gebruik van zorg en verwacht u dat ook op korte termijn niet nodig te hebben? Overweeg dan om uw eigen risico te verhogen. Dit levert u een premiekorting op.
U loopt daarbij wel het risico dat wanneer er onverwacht iets gebeurt waardoor u zorg nodig heeft, u meer geld kwijt bent door het verhoogde eigen risico. Zorg daarom dat u dit risico afdekt: zet een bedrag apart, zodat u daarmee het hogere eigen risico kunt betalen als het nodig is. Gebeurt er niets, dan houdt u het geld in uw zak en heeft u minder premie betaald dan met een lager eigen risico.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

3 Tips om te besparen op uw verzekeringen