Wat is de beste kookplaat voor in uw nieuwe keuken?

Wat is de beste kookplaat voor in uw nieuwe keuken?

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 30 november 2022
Langer thuis in huis

Gaat u binnenkort een nieuwe keuken uitzoeken? Dat is ontzettend leuk nieuws! Het samenstellen van de ideale keuken kan erg plezierig zijn. U kunt kijken naar alle mooie materialen en u verdiepen in de laatste keukentrends. Maar er komen ook veel praktische zaken bij kijken. Zo moet u een geschikte kookplaat uitkiezen. Weet u nog niet welk type kookplaat het beste bij uw wensen aansluit? We helpen u graag goed op weg.

Gaskookplaat

Veel mensen koken al jaren op gas. Het is de meest klassieke manier van koken. Toch moeten steeds meer woningen van het gas af. Dit is namelijk beter voor het milieu. Het is belangrijk om te controleren of uw keuken nog een gasaansluiting heeft. Als dat niet het geval is, zal u een elektrische kookplaat aan moeten schaffen. Twee populaire elektrische kookplaten zijn: de keramische kookplaat en de inductiekookplaat. 

 

Keramische kookplaat

Keramische kookplaten werken door middel van verwarmingselementen. Als de kookplaat opwarmt, krijgt het een rode kleur. Dit opwarmen kan een paar minuten duren. Een keramische kookplaat is erg eenvoudig in gebruik en bovendien veiliger dan een gaskookplaat. Ook is de kookplaat helemaal vlak en dus makkelijk schoon te maken. 

 

Wat is de beste kookplaat voor in uw nieuwe keuken?

 

Inductiekookplaat

Een andere goede optie is een inductiekookplaat. Deze kookplaat werkt door middel van een magnetisch veld. De kookplaat zelf wordt dus niet warm. De warmte wordt direct naar de bodem van de pan gestuurd. Het is daarom belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste pannen. De kookplaat warmt heel snel op en is ook erg snel weer afgekoeld. Hierdoor is het nog veiliger dan een keramische kookplaat. Het is net zo gebruiksvriendelijk en eenvoudig schoon te maken. Let wel op: de magnetische straling kan invloed hebben op een pacemaker of ICD. Als u zelf een pacemaker of ICD hebt, overleg dan eerst met uw cardioloog.

 

Conclusie: wat is de beste kookplaat?

U bepaalt zelf welke kookplaat u het meeste aanspreekt. Toch is het voor de veiligheid en het milieu beter om elektrisch te koken. Een elektrische kookplaat is daarom een verstandige keuze. Inductiekookplaten warmen snel op en koelen snel af. Daarom is het de meeste veilige manier van koken. Een mogelijk nadeel is dat u hiervoor speciale pannen moet aanschaffen. Een keramische kookplaat is daarom ook een goed alternatief voor de traditionele gaskookplaat. Hier kunt u normale pannen voor gebruiken.

 

Laat u altijd informeren en adviseren door een keukenspecialist om de beste keuze te maken. Deze vakmensen weten bijvoorbeeld ook alles over de geschikte aansluiting voor de kookplaat.

 

Met dank aan budgetplan.nl

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Wat is de beste kookplaat voor in uw nieuwe keuken?