Wanneer drinkt u teveel alcohol?

Wanneer drinkt u teveel alcohol?

Onderwerp: Samenwerking, Gezondheid, Vitaal
Laatst geupdate: 1 juni 2022
Langer thuis in huis

Een borreltje, biertje of wijntje op z’n tijd is fijn. Daar is weinig mis mee. Helaas is het echter wel zo dat alcohol verslavend kan werken en kan leiden tot alcoholisme. Alcoholisme kan verschillende vervelende gevolgen met zich meebrengen. Het is niet goed voor uw hersenen en uw lichaam, kan voor sociale problemen zorgen en vergroot de kans dat u zichzelf en anderen verwond door verminderde controle. Vanwege deze gevolgen is het verstandig om hulp bij alcoholisme te zoeken. Dat kan bij Trubendorffer ook van huis uit. Zo wordt de drempel lager om daadwerkelijk de stap te nemen.

Heeft u een alcoholverslaving?

Wanneer spreken we eigenlijk van een alcoholverslaving? De grens hiervoor ligt niet zo hoog als u wellicht denkt. In feite drinkt u al te veel als u meer dan één à twee glazen per dag drinkt en minder dan twee dagen in de week géén alcohol consumeert. Hoewel het wat al te dramatisch is om dan meteen van alcoholisme te spreken, kunt u wel bij uzelf te rade zin waarom u relatief veel drinkt. Kunt u er zo mee stoppen of voelt u een bepaalde drang om te drinken? Drinkt u vaak meer dan u van plan was? In dat geval heeft u wel degelijk met een alcoholverslaving te maken.

 

Hulp vanuit thuis

Hoewel het mogelijk is om behandeling met opname te krijgen, werkt men vaak ook met zelfhulpgroepen. Het is echter denkbaar dat u niet zo goed in staat bent om bijeenkomsten buitenshuis te bezoeken. Daarom is het bij Trubendorffer mogelijk online hulp bij alcoholisme te krijgen. Dit houdt in dat u wekelijks contact heeft met uw behandelaar via beeldbeelden. Daarnaast ontvangt u opdrachten, filmpjes en educatie die u kunnen helpen om thuis aan uw alcoholverslaving te werken. Deze online therapie is even effectief als ambulante behandelingen. Uiteindelijk betekent afkicken van alcohol immers ook dat u zelf een inspanning moet maken om succesvol van uw verslaving af te komen.

 

Wanneer drinkt u teveel alcohol?

 

Drinkt u volgens anderen of uzelf relatief veel? Ga de patronen dan eens bij uzelf na. Drinkt u elke dag, en ook vaak overdag en alleen? Heeft u het gevoel dat u niet kunt stoppen met drinken? Heeft het effect op uw functioneren en uw gezondheid? Kunt u op meerdere vragen met ‘ja’ antwoorden, dan is het verstandig om hulp te zoeken. Een alcoholverslaving erkennen en er iets aan willen doen is een flinke stap om te nemen, maar ook een hele belangrijke stap.

 

Met dank aan Trubendorffer.

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Wanneer drinkt u teveel alcohol?