Slimme aanpassingen voor in huis bekijken? Bezoek een demohuis

Onderwerp: Hulpmiddelen
Laatst geupdate: 9 januari 2023
Mareen

Er komen er steeds meer; slimme apparaten die het gemak in huis vergroten. Zeker bij het ouder worden, kan dit heel erg handig zijn. Maar hoe werkt dat nou allemaal? Er zijn steeds meer demohuizen die dit soort apparaten tonen, een zogenaamde smart home. Een geautomatiseerd huis, vol met slimme apparaten die bijna alles zelf doen en allemaal met elkaar samenwerken. U bestuurt het vaak met een druk op de knop of met uw smartphone. Wilt u uw gordijnen openen, maar heeft u geen zin om op te staan? Dan kunt u de gordijnen gewoon openen via uw telefoon of tablet. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld uw lampen, de thermostaat, een speaker of de deurbel.

 

Maar goed, uw eigen huis omtoveren tot een echt huis van de toekomst is nog niet zo makkelijk. Waar moet u beginnen en wat voor opties zijn er allemaal? Om dit allemaal wat makkelijker te maken kunt u kijken in een demowoning.

Wat is een demowoning of comfortwoning?

 

Een demowoning is een woning die eruitziet als een normale woning. Echter heeft deze woning allerlei snufjes en technologieën, die u kunnen helpen bij het langer zelfstandig thuis wonen.

 

Bij sommige comfortwoningen is het mogelijk een aantal producten te lenen en te testen. Zo kunt u goed kijken of dit product bij u past.

 

Wilt u weten waar u een kijkje kunt nemen in een demowoning? Lees dan verder!

Waarom een demowoning?

 

Veel mensen zijn niet helemaal op de hoogte van alle technische mogelijkheden. Anderen zijn wel op de hoogte maar vinden het gebruik van deze apparaten spannend of lastig. Om te leren over de mogelijkheden, of om uit uw comfortzone te stappen kunt u terecht bij een demowoning. Medewerkers zullen u rondleiden en uitleg geven over alle apparaten die er in de woning te vinden zijn.

 

In dit filmpje krijgt u alvast een goede indruk van zo’n demowoning. Deze woning is ‘Het Slimste Huis’ van Espria Ledenvereniging.

 

Locaties comfortwoning

 

Bent u geïnteresseerd in het bezoeken van een demowoning? Dan kunt u terecht op de onderstaande adressen.

 

Comfortwoning Delfshaven

Gijsinglaan 238 

3026 BD Rotterdam

 

Comfortwoning Prins Alexander

Hendrick Staetsweg 17 

3067 VM Rotterdam

 

Comfortwoning IJsselmonde

Grote Hagen 19 

3078 AB Rotterdam

 

Comfortwoning Hoogvliet

Kruisnetlaan 410

3192 KE Hoogvliet

 

Slimste woning van Nederland 

Noord Brabantlaan 1a
5652 LA Eindhoven

 

T-Huiz Den Bosch

Echternachstraat 2
5224 TB
‘s-Hertogenbosch

 

T-Huiz Oss

Kroezel 8
5345 GD
Oss

 

Slimste woning van Espria Ledenvereniging 

Ringers Winkelcentrum 1e verdieping (boven ANWB)
Noorderkade 173

Alkmaar 

 

Het Beleefhuis

Zwarte Watersweg 155

Assen

 

Smart home

 

Hebt u niet de mogelijkheid een comfortwoning te bezoeken, maar bent u wel geïnteresseerd in een smart home? Lees dan ons artikel: het complete overzicht voor een smart home. Misschien kunt u beginnen met het ophangen van een slimme deurbel?

 

💡Vind uw domotica leverancier

 

Bekijk onze leverancierspagina voor een aanbieder van domotica bij u in de buurt.

 

Conclusie

 

Wilt u van uw huis een smart home maken maar weet u niet waar u moet beginnen en / of wat de mogelijkheden zijn? Neem eens een kijkje in een comfortwoning. Hier vindt u alles wat u wilt weten, bijvoorbeeld over een slimme thermostaat. U kunt hier ook terecht voor informatie over de mogelijkheden. Twijfel niet, en ga eens langs!

 

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Slimme aanpassingen voor in huis bekijken? Bezoek een demohuis