Ourtime Dating, brengt dat echt uw nieuwe liefde als 65-plusser?

Ourtime is een fijne datingwebsite voor 65-plussers, waar online en offline gecombineerd worden. Want als u behoefte heeft aan een nieuwe liefde dan kan online daten een uitkomst bieden, zeker in het huidige tijdperk.

 

Dus kruip achter de computer en ga op een zoektocht naar liefde en avontuur. Misschien komt u wel in contact met iemand die u anders nooit had aangesproken. Niemand is te oud om te daten!

Wat is Ourtime Dating?

 

Ourtime Dating is een datingplatform voor singles boven de 50. Via de website, mobiele app of tijdens een van de georganiseerde activiteiten kunt u op een luchtige manier andere singles ontmoeten.

 

Op basis van de voorkeuren die u zelf heeft aangegeven, toont Ourtime u profielen van anderen. U kunt van hen de foto’s, interesses en gegevens zoals leeftijd etc. bekijken. U heeft ook de mogelijkheid om zelf op profielen te zoeken, door te filteren op allerlei criteria. Zo kunt u bijvoorbeeld alle 70-plussers, of alle singles uit Nijmegen bekijken.

 

U kunt contact opnemen met andere profielen en chatten met elkaar. Als u minstens vier berichten met een single heeft uitgewisseld, kunnen jullie ook samen videobellen. Zo kunnen jullie elkaar al even zien en gezellig kletsen, zonder elkaar gelijk in het echt te hoeven ontmoeten.

 

Wilt u wél mensen in het echt ontmoeten? Dan kunt u uzelf aanmelden voor een van de leuke activiteiten die Ourtime organiseert. Van een pub quiz tot een city bike tour en van een kookworkshop tot een strandwandeling. Want hoewel internet inmiddels een volwaardige ontmoetingsplaats is, kan er immers niets op tegen een moment dat je écht samen beleeft.

 

Voordelen Ourtime

 • Veel leden, singles boven de 50
 • Elkaar ontmoeten tijdens de Ourtime activiteiten
 • Veilige website met gecontroleerde profielen
 • Ondersteuning en advies van het Ourtime team

 

Nadelen Ourtime
Het grootste nadeel is dat het gebruik van Ourtime niet kosteloos is. U kunt zich wel gratis inschrijven om een profiel aan te maken en even rond te kijken, maar u dient een lidmaatschap aan te schaffen om daadwerkelijk contact te leggen met andere en onbeperkt gebruik te maken van alles functies.

 

Zo kunnen leden die niet betaald lid zijn, geen berichten lezen en beantwoorden. Het zou dus kunnen zijn dat u geen antwoord van iemand ontvangt, omdat diegene uw bericht niet kan lezen. Het nadeel is dat u niet kunt zie wie betaald en onbetaald lid is en dus niet weet of het desinteresse is, of slechts een kwestie van niet kúnnen reageren…

 

Daarnaast is het niet direct duidelijk dat Ourtime een onderdeel is van de datingwebsite Lexa. De profielen van 50-plussers op Lexa, worden ook weergeven op Ourtime. Het heeft dus geen nut om een profiel aan te maken op beiden websites.

Wanneer Ourtime gebruiken?

 

Er zijn tegenwoordig tientallen datingwebsites, waarom zou u dan voor Ourtime gaan? Op het eerste gezicht lijkt Ourtime dating misschien ook niet anders dan andere platformen. U krijgt speciaal voor u geselecteerde profielen te zien, kunt zoeken op allerlei filters en gezellig met elkaar chatten. Het verschil is echter dat Ourtime een specifieke doelgroep heeft: 50-plussers.

 

Naarmate u ouder wordt, veranderen uw voorkeuren die u zoekt in een eventuele partner. Misschien heeft u wel behoefte aan een lat relatie of zoekt u enkel iemand om gezellige uitjes mee te ondernemen. Misschien wilt u gewoon nieuwe vrienden
maken. Deze veranderende behoeftes zijn vaak de reden dat 50-plussers zich niet altijd meer thuis voelen op algemene datingwebsites en daarom is Ourtime opgericht. Op Ourtime Dating vindt u enkel leden van uw eigen leeftijd en mensen
met dezelfde intenties en verwachtingen.

 

Bent u ouder dan 50, single en op zoek naar iemand om samen mee van het leven te genieten? Dan is Ourtime een geschikte datingwebsite voor u.

Hoe werkt Ourtime?

 

Ik neem u stap voor stap mee in Ourtime.

 

 • 1. Inschrijven bij Ourtime
  Het inschrijven is eenvoudig. Ourtime vraagt u eerst om een aantal gegevens. Bijvoorbeeld of u naar een man of een vrouw op zoekt bent, maar ook wat uw geboortedatum en woonplaats is.

 

 • 2. Meer informatie over uzelf
  Dan komt er een uitgebreide vragenlijst. U krijgt steeds 1 vraag in beeld om te beantwoorden en ziet aan de zijkant een voortgangsbalkje lopen om aan te geven hoeveel u nog in moet vullen. U kunt ook altijd terug naar de vorige vraag om deze
  anders te beantwoorden.

 

De vragen worden duidelijk gesteld en de antwoordopties spreken ook voor zich. U heeft ook altijd de optie ‘Dat houd ik voor mijzelf’, dan hoeft u de vraag niet te beantwoorden. U kunt hierbij denken aan vragen zoals wat is uw opleidingsniveau, heeft u kinderen en wat is uw lengte? Maar ook de vraag of u rookt.

 

Na deze vragen kunt u ook een foto van uzelf inzenden.

 

 • 3. Geef uw voorkeuren aan
  Tenslotte komen een aantal vragen terug, maar dan in een andere vorm. U dient ze te beantwoorden over uw ideale partner. Wat zijn uw voorkeuren? Bijvoorbeeld tussen welke leeftijden zit uw ideale partner en heeft u liever een rokende of niet
  rokende partner?

 

Tenslotte kunt u nog een stukje tekst over uzelf schrijven.

   • 4. (eventueel) Lidmaatschap aanschaffen
    U krijgt dan de mogelijkheid om een betaald lidmaatschap aan te schaffen. Dit is echter nog niet direct nodig, u kunt dit ook altijd later nog doen. Meer informatie over de Ourtime kosten vindt u verderop in dit artikel.

    

   • 5. Tijd om Ourtime écht te gaan gebruiken
    Nu is uw profiel ingesteld en kunt u echt aan de slag. Bovenaan ziet u het menu. 

    

   Ontdekken: dit is de homepagina met een overzicht. Hier ziet u bijvoorbeeld nieuwe profielen en activiteiten.

    

   Zoeken: hier kunt u zelf filteren tussen andere leden. Als u rechts op ‘Meer criteria’ klikt, kunt u allerlei voorkeuren invullen. Druk dan op ‘Vind singles’ en Ourtime toont de profielen met uw voorkeuren.

    

   Carrousel: hier verschijnen de profielen die Ourtime bij u vindt passen. U ziet de naam, foto en andere gegevens. Klik op ‘nee’ als u geen interesse heeft en klik op ‘ja’ als u dat wel heeft. Als jullie beiden voor ‘ja’ hebben gekozen, vormen jullie een match en kunnen jullie chatten.

    

   Activiteiten: hier kunt u zich aanmelden voor de activiteiten die Ourtime op dat moment organiseert.

    

   Bezoeken: hier staan alle leden die uw profiel hebben bekeken.

    

   Likes: hier staan alle leden die uw profiel hebben geliked en de leden waarvan u hun profiel heeft geliked.

    

   Berichten: hier kunt u chatten.

    

   Als u helemaal rechts op uw eigen foto klikt, kunt u uw profiel met uw foto en
   gegevens aanpassen.

   Ourtime Dating, brengt dat echt uw nieuwe liefde als 65-plusser?

   Ourtime kosten

    

   Inschrijven voor Ourtime is kosteloos. Iedereen ouder dan 50 jaar kan zich aanmelden. U kunt dan een profiel aanmaken, foto’s toevoegen en de profielen van anderen bekijken. Helaas kunt u anderen geen berichten versturen en uw eigen ontvangen berichten niet lezen. Contact leggen en daten is alleen mogelijk met een ‘Full membership’ en niet met een gratis profiel.

    

   Het kosteloos aanmelden is dus een fijne manier om eerst eens rustig rond te kijken op de website. Vind u het gebruiksvriendelijk, spreken de singles u aan en ziet u de mogelijkheden? Dan kunt u het betaalde lidmaatschap aanschaffen en kan het echte
   daten beginnen.

    

   Het lidmaatschap van Ourtime heet Full membership. Voor een vast bedrag per maand kunt u volledig gebruik maken van Ourtime. Zo kunt u:

    

   • Contact leggen: berichten versturen en lezen
   • Ongelimiteerd gebruik maken van zoekopdrachten
   • Alle foto’s van andere leden bekijken
   • Onbeperkt profielen bekijken

    

   Hoe langer uw lidmaatschap, hoe goedkoper de prijs per maand is. Wij hebben de Ourtime kosten voor u op een rijtje gezet:

    

   Looptijd lidmaatschap Prijs per maand Totale kosten
   6 maanden €14,99 €89,94
   3 maanden €21,99 €65,97
   1 maand €29,99 €29,99

   Ourtime ervaringen

    

   Er zijn meerdere succesvolle ervaringsverhalen over Ourtime te vinden. Zo werd Harmen vijf jaar na het overlijden van zijn vrouw lid, omdat hij behoefte had aan een lieve levensgezellin. Hij kreeg een match met Roos. Na elkaar eerst een tijdje te schrijven, kwamen ze meer over elkaar te weten en voelde zij een klik. Zij besloten elkaar te ontmoeten en inmiddels hebben Harmen en Roos een lat relatie. Ze hebben veel gemeenschappelijke interesses en gaan graag samen wandelen, fietsen, reizen en naar het theater.

    

   Veel gebruikers van Ourtime zijn met name tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de website. Het is makkelijk om je in te schrijven en je krijgt een duidelijke uitleg over de werking.

    

   Echter zijn er ook negatieve Ourtime ervaringen. Zo geven een aantal mensen aan dat je erg veel e-mails ontvangt van Ourtime, waarin ze je vragen om een betaald lidmaatschap aan te schaffen. Je krijgt ook allerlei opties. Wilt u bijvoorbeeld beter gevonden worden op de site? Dan dient u extra te betalen. Leden geven daarnaast aan dat uw abonnement stilzwijgend doorloopt en dat het uitschrijven niet heel gemakkelijk en duidelijk is. U dient dus goed op te letten.

    

   Veiligheid Ourtime

   Tenslotte zijn er een aantal negatieve verhalen rondom onbetrouwbare leden. Er zouden nepprofielen rondgaan waarbij ze u om geld of andere gegevens vragen. Ook zijn er leden die niet voor de liefde op Ourtime zitten, maar enkel om huidhonger te stillen 😉 Dit zijn echter dingen die u op elk online datingplatform tegen zou kunnen komen. Dit is niet te voorkomen en ligt niet aan Ourtime. Wel is het belangrijk om altijd voorzichtig te zijn.

   Ourtime veilig gebruiken

    

   Een aantal tips om Ourtime veilig te gebruiken:

    

   • Let op de echtheid van een profiel. Spreekt de persoon gebrekkig Nederlands? Wil hij of zij geen andere foto’s van zichzelf sturen? Vertelt hij of zij tegenstrijdige verhalen? Dit zijn signalen van een nepprofiel. Ook als u iemand u al heel snel de liefde verklaart, moet u voorzichtig zijn. Dit is een tactiek die oplichters vaak gebruiken.

    

   • Geef nooit zomaar uw gegevens of andere gevoelige informatie. Geef bijvoorbeeld niet uw adres en telefoonnummer, maar ook niet de naam van uw werkgever. En deel al helemaal geen financiële gegevens!

    

   • Gaat u op date? Spreek de eerste paar keren met een persoon nooit thuis af, maar altijd op een openbare plek. Zoals de ijssalon in het dorp of een druk park.

    

   • Breng ook altijd een bekende op de hoogte van uw date. Vertel bijvoorbeeld uw buurvrouw met wie u hoe laat en waar op date gaat. Bent u na een tijdje nog steeds niet thuis? Dan kan zij contact met u opnemen of bijvoorbeeld uw live locatie middels Whatsapp bekijken.

    

   Wilt u meer tips over datingfraude lezen? Dan kan bij de fraudehelpdesk.

   Tot slot

    

   Online daten voor vijftigplussers kan dus gemakkelijk via Ourtime. U weet nu wat dit platform precies is, hoe het werkt en wat de kosten zijn. Echter bent u ook op de hoogte van de negatieve ervaringen die sommige gebruikers met Ourtime hebben.

    

   Gaat u het zelf proberen? Houd dan in uw achterhoofd dat u altijd voorzichtig moet zijn als u online gaat daten. Maar wie weet kunnen wij u over een tijdje ook wel vinden tussen de succesverhalen van Ourtime!

   Wekelijks dit soort artikelen in uw inbox ontvangen? 

   Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

   Uitschijven kan altijd weer met 1 druk op de knop.

    

   Nu te bestellen: De Langer Thuis in Huis Gids!

    

   Een papieren gids met alle info over langer thuis wonen (100+ pagina’s)

    

   • Hoe maak ik mijn woning levensloopbestendig?

   • Welke handige hulpmiddelen zijn er?

   • Heb ik recht op vergoedingen?

   • Hoe kan ik woningaanpassingen financieren?

    

   Nu in de verkoop voor € 9,95!

    

   Meer info

   Ourtime Dating, brengt dat echt uw nieuwe liefde als 65-plusser?
   >

   Cookiemelding


   Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Meer informatie over ons gebruik van cookies kunt u vinden in ons privacybeleid. Door op akkoord te klikken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op onze website.

   Akkoord