fbpx

Met deze vloeren zit u altijd goed!

Onderwerp: Bewegen in en om huis, Woonkamer
9 november 2021
Langer thuis in huis

Een nieuwe vloer is erg bepalend voor de uitstraling van uw levensloopbestendige woning. Maar een vloer kan ook het gemak in huis bepalen. Sommige vloeren hebben nu eenmaal meer onderhoud nodig dan andere. Velen kiezen tegenwoordig voor een onderhoudsvriendelijke vloer. Een vloer waar u weinig onderhoud aan heeft en die makkelijk is schoon te houden. Heel handig als u bijvoorbeeld huisdieren heeft.

Waar let u op bij het kiezen van een nieuwe vloer?

 

Het belangrijkste is dat u een vloer kiest die u mooi vindt en die past bij de rest van uw interieur. Daarnaast is het belangrijk om een afweging te maken of u de vloer zelf gaat leggen of dit laat doen. Als u zelf de handen uit de mouwen steekt, is het fijn als u een relatief makkelijke vloer kiest. Als u de vloer laat leggen, hoeft u daar geen rekening mee te houden.

 

Natuurlijk houdt u ook rekening met het budget. In iedere prijsklasse zijn prachtige vloeren te vinden. Het verschil zit hem vaak in de duurzaamheid en belastbaarheid. Een goedkopere vloer zal sneller onderhoud nodig hebben of slijten. Een duurzame vloer heeft u weinig omkijken naar.

Uit welke vloeren kunt u kiezen?

 

Laminaat is een bekende vloer en heeft weinig onderhoud nodig. Als u de juiste ondervloer heeft gekozen, is het niet heel moeilijk om laminaat te leggen. Toch zit er vaak meer werk in dan er van te voren gedacht wordt. En met laminaat is het erg belangrijk dat er niet teveel water op komt. De randen van het laminaat gaan dan omhoog staan en dat is zonde. Dat gaat ook niet meer terug. Laminaatvloeren zijn in talloze varianten te verkrijgen.

 

Marmoleum is een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer. Het gaat heel lang mee en heeft weinig onderhoud nodig. Marmoleum geeft een gemarmerd effect en veel mensen vinden dat mooi, maar het is ook te verkrijgen in een egale tint of betonlook. Met marmoleum kunt u alle kanten op. Het is te verkrijgen op rol of in een click variant. De vloer is geluiddempend en u kunt het gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

 

PVC vloeren zijn erg populair op dit moment. Met een PVC vloer gaat u voor een vloer waar u weinig omkijken meer naar heeft. Ook deze vloer is geluiddempend en is minder krasgevoelig dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. PVC vloeren zijn in veel verschillende soorten te verkrijgen.

 

Tapijtvloeren worden ook nog steeds gebruikt. Een voordeel is dat het een warme uitstraling heeft en geluiddempend is. Verder is het een stuk warmer aan uw voeten dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Maar, als u een keer uw koffie omstoot, is een tapijtvloer een stuk minder praktisch dan een harde vloer.

Tot slot

 

Zo ziet u dat er een ruimte keuze is in vloeren. Van laminaat tot tapijt, van marmoleum tot PVC. Kies vooral voor een vloer die het beste bij u en uw woning past. Zo geniet u het langst van uw nieuwe vloer.

 

Met dank aan Thuis in mooi wonen.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen.