Met deze tips blijft u lang en veilig met uw huisdieren thuis wonen

Met deze tips blijft u lang en veilig met uw huisdieren thuis wonen

Onderwerp: Eenzaamheid, Vermaak
Laatst geupdate: 2 november 2021
Sacha van Andel

Heeft u huisdieren en wilt u ervoor zorgen dat ze lang en veilig bij u thuis kunnen wonen? Dan bent u hier op de juiste plek om dit te ontdekken. We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet, zodat u al de mogelijkheden in een oogopslag ziet. Lees dus snel verder!

Juiste voeding

 

Goede voeding is natuurlijk essentieel voor de gezondheid van uw huisdier. Of u nou een hond, kat of konijn hebt, ze hebben allemaal het juiste voedsel nodig. Zorg daarom altijd dat u dit genoeg in huis heeft. Het is verstandig om even op te zoeken wat de meest geschikte voeding is voor uw huisdier of het even na te vragen bij een specialist. Let ook op de leeftijd waar het voedsel voor bedoeld is. Zo heeft u bijvoorbeeld kittenvoer dat uiterst geschikt is voor, zoals de naam al zegt, uw kitten! Lees op de verpakking van het voer voor welke leeftijdscategorie de voeding bedoeld is en laat uw kitten ervan genieten.

Veilige omgeving

 

Bied uw huisdier een veilige omgeving. Bekijk of dit zowel binnen als buiten uw woning kan. Geeft u uw hond of kat de mogelijkheid om via een luikje naar de tuin te gaan wanneer ze zelf willen? Of heeft u een balkon en laat u uw huisdier daarom alleen binnen leven? Sommige katten kunnen ook buiten de tuin op avontuur gaan. Meestal is dit geen probleem, maar als u naast een drukke weg of het water woont, is het verstandig om te zorgen dat uw kat niet kan ontsnappen uit de tuin. Als u een knaagdier heeft, overweeg dan om deze afwisselend buiten en binnen te laten zijn. U kunt het knaagdier bijvoorbeeld buiten in een kooi zetten als het lekker weer is en binnen als het wat kouder is.

Genoeg beweging

 

Net zoals mensen hebben dieren beweging nodig. Huisdieren die niet spelen, hebben daarom de ruimte nodig om lekker te bewegen, zoals vissen en reptielen. Koop daarom niet een te kleine vijver/vissenkom/reptielenbak. Als u andere huisdieren heeft, waaronder katten en/of honden, schaf dan speeltjes aan voor ze. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld een krabton voor je kat. Zo kan uw kat zijn energie kwijt en is er een kleinere kans dat hij uw gordijnen gebruikt als krabmateriaal. Als uw huisdier niet genoeg de mogelijkheid krijgt om te spelen, kan hij zich gaan vervelen en dit leidt tot stress. Bij langdurige stress gaat het reactievermogen achteruit. Zorg daarom voor genoeg speelmogelijkheden.

 

Nu u dit weet, kunt u de tips toepassen, zodat u en uw huisdier(en) lang en veilig samenwonen. Veel plezier samen!

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Met deze tips blijft u lang en veilig met uw huisdieren thuis wonen