Meer dan 30 gratis uitjes en activiteiten voor volwassenen

Meer dan 30 gratis uitjes en activiteiten voor volwassenen

Onderwerp: Vrije tijd, Activiteiten
Laatst geupdate: 19 april 2023
Mareen

Gratis dagje uit

 

1. Kaas- en klompenboerderij Simonehoeve 

Bij kaas- en klompenboerderij Simonehoeve bent u 365 dagen per jaar van harte welkom voor een rondleiding, demonstratie en proeverij. Dit alles, inclusief parkeren, is helemaal gratis.

 

2. Yakult fabriek

Een flesje Yakult, wie kent het niet? In de fabriek kunt u tijdens de rondleiding alle onderdelen van het productieproces zien. Natuurlijk kunt u ook Yakult proeven en u verlaat de fabriek niet met lege handen. Dit alles is helemaal gratis!

 

3. Beeldentuin 

Van 1 mei t/m eind september kunt u in Hattem terecht bij Beeldentuin en galerie De Schoppert. Hier vindt u een oase van rust met o.a. vijvers en bloemperken. Er is een theehuis waar u koffie en thee kunt krijgen. Ook worden er kleine beelden van steen, keramiek, brons en hout tentoongesteld. Het bezoek aan de tuin is gratis. Natuurlijk is dit niet de enige beeldentuin in Nederland. Is deze tuin te ver voor u? Bij u in de buurt zijn er vast nog meer!

 

Meer dan 30 gratis uitjes en activiteiten voor volwassenen

Gratis activiteiten

 

1. Open water zwemmen

Een leuke gratis activiteit is zwemmen. Dit kan op verschillende plekken in Nederland in daarvoor bedoelde meren en plassen. Op de website van zwemwater kunt u een veilige plek zoeken waar u mag zwemmen.

 

2. Picknicken

Gezellig en ook nog eens lekker: picknicken. Het enige wat u nodig heeft zijn een kleedje en uw lievelingshapjes. Zoek een mooie plek op waar u kunt zitten en genieten maar!

 

3. Bordspelletjes

Bordspelletjes kunnen een investering zijn maar dit hoeft niet. Bij de kringloop kunt u goedkoop spelletjes vinden maar nog veel leuker is om de kast in te duiken en te kijken welke spelletjes u nog heeft. Zo kunt u een leuke middag met vrienden of familie hebben zonder dat het u veel geld hoeft te kosten.

 

4. Fietsen

Fietsen klinkt als iets wat u misschien dagelijks doet, maar heeft u er al eens over nagedacht dit op een andere manier te doen? Pak een kaart, of google maps, bij de hand en kijk wat er in de omgeving te zien is. Of stap juist op de fiets zonder doel. Zo ontdekt u nieuwe plekjes. Wie weet wat u tegenkomt?

 

5. Boswandeling

Maak een mooie boswandeling. Maar niet zoals u hem altijd maakt. Ga naar een bos toe dat u nog niet kent of sla een keer een nieuw pad in. Zo ziet u weer nieuwe dingen en ontdekt u mooie nieuwe plekken!

 

Meer dan 30 gratis uitjes en activiteiten voor volwassenen

 

6. Wildplukken 

Zelf iets plukken en lekker opeten? Dat kan! Via de wildplukwijzer kunt u precies zien waar in Nederland u wat kan plukken. Houdt u van oesters? Dan kunt het beste naar Zeeland toe gaan!

 

7. Fotograferen

Tegenwoordig heeft iedereen wel een fotocamera of een telefoon. Wat is er nou leuker dan lekker op pad gaan en mooie foto’s maken? Blijft u liever dichter bij huis? Fotografeer uw huisdier, die mooie bloemetjes in uw tuin of op uw balkon, of de vogels die voorbij vliegen. Veel plezier!

 

8. Origami

Origami is het vouwen van een papier naar een mooi voorwerp. Het enige wat u dus nodig heeft is papier. Geen idee waar u moet beginnen? Bezoek dan deze website. Hier vindt u een lijst met leuke dingen die u kunt maken. Wilt u andere dingen vouwen? Dan kunt u bijvoorbeeld op Youtube kijken.

 

origami

 

9. Yoga 

Wilt u even heerlijk tot rust komen? Dan is yoga misschien wel wat voor u! En dat hoeft niet per se buitenshuis in een groepje. Doe het gewoon lekker thuis. Deze video helpt u alvast op weg! 

 

10. Kaarten maken

Is binnenkort een goede vriend of vriendin jarig, of wilt u zomaar even een kaartje door de bus doen bij uw buren? Zoek alle knutselspullen die u nog in huis heeft bij elkaar en knutselen maar! 

 

11. Online spelletjes spelen

Heeft u een laptop, tablet of telefoon? Dan zijn er honderden spelletjes die u online gratis kunt spelen. Zo kunt u bijvoorbeeld schaken of candy crushen. Weet u niet meer hoe u een app moet installeren? Lees het in ons andere artikel.

 

12. IJsjes maken

Een super makkelijke, maar leuke activiteit is ijsjes maken. Waarschijnlijk heeft u hiervoor alle producten al in huis, want het is super simpel. In ons artikel over gezonde ijsjes geven wij u lekkere recepten. U kunt natuurlijk ook uw eigen versie bedenken. Eetsmakelijk!

 

13. Seizoensgebonden knutselen

De zomer is bijna afgelopen en dat betekend dat de herfst er weer aankomt. Wat is er nou leuker dan uw huis alvast in de juiste sfeer te brengen? Ga buiten opzoek naar bijvoorbeeld dennenappels of kastanjes. Deze kunt u vervolgens schilderen of ter decoratie in een leuke vaas stoppen. Hoe creatief bent u?

Meer dan 30 gratis uitjes en activiteiten voor volwassenen

14. Festival

Bezoek één van de vele gratis festivals. Op veel feestdagen, denk aan Koningsdag, zijn er gratis feesten die u kunt bezoeken. Een ander mooi festival is de GayPride. U zult hier uw ogen uitkijken.

 

15. GASSAN Diamands

In Amsterdam kunt u bij de GASSAN Diamonds diamantslijperij terecht voor een gratis rondleiding. Tijdens de Diamand Experience Tour leert u alles over diamanten, slijpvormen en de unieke GASSAN 121. Ook kunt u hier gratis parkeren.

 

16. Uitkijktoren Fochteloërveen 

Bent u in de buurt van Assen? Dan is het de moeite naar ‘De Zeven’ te rijden. De toren is volgens de architect in de vorm van een 7 gebouwd om hoogtevrees tegen te gaan. De uitkijktoren is 18 meter hoog en te bewandelen met de trap. Eenmaal boven heeft u een mooi uitzicht. Ook kunt u hier gratis parkeren. Is Assen te ver voor u? Deze uitkijktoren is niet de enige in Nederland!

 

Meer dan 30 gratis uitjes en activiteiten voor volwassenen

 

17. Motor en Brommer museum Schoonoord 

Bent u helemaal gek van motoren en brommers? Dan moet u eens naar Het Motor en Brommer museum in Schoonoord toegaan. U kunt hier alleen op afspraak terecht maar dit is zeker de moeite waard. Veel racehelden zijn u al voorgegaan en in de collectie vindt u meer da 50 verschillende merken.

 

18. Theepottenmuseum 

Bent u in Limburg? Dan is het de moeite naar Swartbroek te rijden. Hier vindt u Het Theepottenmuseum Swartbroek. Een ‘normale’ theepot is hier niet te vinden. Van fotocamera, tot dieren, tot muziekinstrumenten, u vindt hier de meest bijzondere theepotten.

 

19. Zaanse Schans 

De Zaanse Schans is een uniek dorp vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Ook zijn er verschillende musea en restaurants. Niet alle attracties zijn elke dag geopend maar de meeste wel. Ook zijn de meeste attracties gratis. U kunt zich hier prima een dag vermaken! Toegang tot de Zaanse Schans is gratis. De auto kunt u gratis parkeren voor de brug in Zaandijk.

Meer dan 30 gratis uitjes en activiteiten voor volwassenen

20. Pyramide van Austerlitz 

De Pyramide van Austerlitz is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Rondom de Pyramide kunt u heerlijk wandelen in de bosrijke omgeving. De entree is helemaal gratis.

 

21. Gratis online escape rooms

Een escape room is uitdagend, spannend, en u bent er makkelijk een dag of avond zoet mee. Speel de escape room met anderen of alleen, lekker vanuit uw eigen huis. In ons artikel vindt u de 10 leukste en gratis online escape rooms!

 

Meer dan 30 gratis uitjes en activiteiten voor volwassenen

Goedkope uitjes

 

1. Volkssterrenwacht Bussloo 

Bij Volkssterrenwacht Bussloo kunt u iedere vrijdagavond een publieksvoorlichting over sterrenkunde en ruimtevaart bijwonen.  Bij helder weer kan er voorafgaand, tijdens en na de presentatie met de telescoop naar de sterrenhemel gekeken worden. De entree is €5,- voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 14 jaar.

 

2. Klassieke & jazz concerten 

Elke dinsdagmiddag om 12.30 vindt er een gratis concert tijdens de lunch plaats in het Nationale Opera en Ballet. Neem eens een kijkje op de website.

 

3. Autopuzzeltocht 

Beschikt u of iemand in uw omgeving over een auto? Dan is het leuk een auto puzzeltocht te gaan doen. U kunt op meerdere sites, bijvoorbeeld hier, een puzzeltocht boeken. Zo kunt u ondanks de coronatijd toch veilig op pad!

 

4. Pluktuin 

Heeft u een kleine tuin, een balkon, of misschien helemaal geen tuin maar houdt u wel van mooie bloemen? Dan is het leuk om eens naar een pluktuin toe te gaan. Hier kunt u een uniek boeket creëren precies zoals u het mooi vindt. Via deze website over pluktuinen kunt u een pluktuin bij u in de buurt zoeken!

 

 

5. Bowlen

Wilt u wat meer in beweging zijn tijden een uitje? Dan is bowlen een leuke activiteit. Er is altijd wel een bowlingcentrum bij u in de buurt en qua hapjes en drankjes kunt u het zo duur maken als u zelf wilt. Gooit u een strike?

Meer dan 30 gratis uitjes en activiteiten voor volwassenen

6. Glowgolf/midgetgolf

Een ander leuk uitje waarbij u lekker in beweging blijft is glowgolf of midgetgolf. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn maar u bent toch lekker bezig. Ook deze activiteit kunt u op heel veel verschillende plekken in Nederland vinden.

 

7. Workshops 

U bent nooit te oud om te leren. Dus altijd al eens willen schilderen, tassen maken, houtbranden, handletteren of iets anders leuks willen doen? Dan is een workshop iets voor u. Via deze website kunt u workshops bij u in de buurt vinden.

 

8. Zwemmen 

Voelt u zich helemaal als een vis in het water in een zwembad? Dan is een dagje zwemmen of misschien zelfs een abonnement wel iets voor u. Heerlijk baantjes trekken, of stiekem nog een keer van de glijbaan, het kan allemaal. Hier vindt u gemakkelijk een zwembad bij u in de buurt. Helemaal gratis zwemmen? Kijk dan bij de tip ‘open water zwemmen’. 

Uitje zoeken

 

Zijn de uitjes die wij voor u op een rijtje hebben gezet niks voor u? Hieronder vindt u een lijst van websites die goedkope uitjes aanbieden, of waarbij u zelf op uitjes kunt bieden!

 

Actie van de dag

Social Deal

Groupon

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Meer dan 30 gratis uitjes en activiteiten voor volwassenen