Maak uw woonkamer nog gezelliger met verlichting

Onderwerp: Samenwerking
Laatst geupdate: 23 december 2021
Langer thuis in huis

Zou u de woonkamer nog wat knusser en gezelliger willen maken? Besteed dan wat extra aandacht aan de verlichting in huis. Verlichting is namelijk niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar ook belangrijk voor de totale sfeer. In dit artikel leest u een aantal handige tips over geschikte verlichting voor in de woonkamer.

 

Warme lichttemperatuur

 

Maak in de woonkamer vooral gebruik van lampen met een warme lichttemperatuur. Deze verlichting neigt meer naar een gele/oranje kleur dan naar blauw. De warme tint zorgt ervoor dat de zithoek direct veel gezelliger oogt. Bijna iedere vorm van verlichting is wel verkrijgbaar in een warme lichtkleur. Zelfs moderne en energiezuinige LED verlichting! U kunt de verschillende opties bekijken op de website van Directlampen. Hier kunt u de lampen ook direct bestellen en thuis laten bezorgen.

 

Sfeervolle lampenkappen

 

Ook mooie lampenkappen maken de zithoek heel sfeervol. Kies een lampenkap die mooi aansluit bij de rest van uw interieur. Kijk bijvoorbeeld goed naar de kleuren van uw meubels en pas de kleur van de nieuwe lampenkap hierop aan. Bij twijfel is een neutrale kleur als beige altijd een prima keuze. Houdt u van een landelijke woonstijl? Dan is een rieten lampenkap wellicht ook een leuke optie.

 

Indirecte verlichting

 

Indirecte verlichting weerkaatst op de wand of het plafond. Hierdoor ontstaat er zacht en egaal licht zonder harde schaduwen. Dit draagt bij aan een aangename sfeer in de woonkamer. Overweeg daarom om meer gebruik te maken van indirecte verlichting in de zithoek. Dit kan door middel van wandlampen, LED strips, vloerlampen en lampenkappen.

 

Dimbare verlichting

 

Door middel van een dimmer kunt u de felle basisverlichting (zoals een plafondlamp) veranderen in zachte sfeerverlichting. U kunt namelijk de felheid van de lamp aanpassen met een draaiknop op de schakelaar. Let op: niet alle lampen zijn geschikt om te dimmen. Vraag daarom om advies in een winkel of lees de beschrijving van een product eerst aandachtig door.

 

Veilige LED kaarsen

 

Kaarsen maken de woning erg knus. Vooral tijdens de donkere maanden. Maar als u liever niet meer met vuur speelt, zijn LED kaarsen een goed alternatief. Deze kaarsen hebben een LED lampje en werken vaak op batterijen.

 

Samenvattend: Er zijn genoeg manieren om uw woonkamer door middel van verlichting nog gezelliger te maken. U kunt alle tips uit dit artikel toepassen, maar ook met slechts één van de bovenstaande ideeën aan de slag gaan. Het heeft altijd een sfeervol effect!

 

Met dank aan Directlampen.

 

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan ieder vrijdag onze nieuwsbrief waarin we u tips en advies geven om gezellig en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. 

 

Daarnaast ontvangt u gratis ons E-book over vergoedingen voor hulpmiddelen! De link hiervoor krijgt u per mail toegestuurd.

 

Maak uw woonkamer nog gezelliger met verlichting