Joost (86) zet nieuw snelheidsrecord op de 50 meter sprint

Onderwerp: Algemeen, Nieuws
1 april 2019
Carmen van Andel

‘Ik had dit nooit verwacht, maar al die jaren van training hebben nu toch uitbetaald. Een doel voor ogen houden dat is wat het ‘m deed. Gewoon gaan.’

Joost Brander van 86 is buiten zichzelf van vreugde als wij hem spreken. Hij heeft zojuist in Ecuador de 50 meter sprint gewonnen. Een onwaarschijnlijke winnaar, dat is hij zeker. Maar de combinatie van nooit opgeven, keihard trainen en een gebalanceerd dieet maakten deze overwinning mogelijk.

Geintje natuurlijk.

Maar zonder grappen: beweging is goed voor de mens! Als u elke dag 30 minuten beweegt, blijft u fit en behoudt u uw kracht. Zo maakt u de kans op vallen een heel stuk kleiner!

Oudste actieve sporters ter wereld

Op een hoog niveau sporten alleen mogelijk voor jongeren? Niets daarvan! Deze mensen hebben tot op hoge leeftijd professioneel gesport of sporten nog steeds.

  • Tot hij 90 jaar oud was racete Hershell McGriff nog in auto’s rond.
  • Satchel Paige speelde nog basketbal op niveau tot hij 59 en 350 dagen oud was.
  • Saoul Mamby boxte tot zijn 60ste.
  • Pas op zijn 78ste stopte Fred Davis met snooker.
  • Gordie Howe speelde nog professioneel ijshockey op zijn 69ste.
  • Hiroshi Hoketsu is met zijn 75 jaar nog steeds actief in de paardensport.

Ook lekker in beweging blijven maar liever op een wat rustiger tempo? Denk eens na over de wandelsporten van het Nationaal Ouderenfonds. Veel sportclubs bieden seniorenfitness aan. Of blijf in beweging door leuke activiteiten te ondernemen.

Veel plezier!

 

Bron
Wikipedia

Meer van dit soort handige informatie ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!