Jaaropgave AOW nodig? Zo kunt u hem opvragen

Onderwerp: Geldzaken, Inkomsten
5 maart 2020
Carmen van Andel

Heeft u de jaaropgave van uw AOW nodig om de belastingaangifte te doen, maar kunt u hem niet vinden?

 

Geen probleem! In dit korte artikel leggen wij precies uit hoe u uw jaaropgaaf kunt aanvragen. Laten we beginnen. 

Jaaropgave AOW – wat is dat?

 

De jaaropgave AOW is het officiële document waarop staat hoeveel AOW u in het afgelopen jaar heeft ontvangen. Dit document heeft u nodig om uw belastingaangifte te doen.

Van wie krijg ik de jaaropgave AOW?

 

In Nederland is de Svb (Sociale verzekeringsbank) verantwoordelijk voor het uitbetalen van onder andere de AOW. U krijgt uw jaaropgaaf over uw AOW ook via hen.

Hoe krijg ik mijn jaaropgaaf?

 

De Svb heeft twee opties voor het verzenden van uw jaaropgave.

 

  1. Heeft u een digitale Berichtenbox (van de overheid)? Dan hebben zij uw jaaropgave tussen 10 en 18 januari 2020 daarnaartoe gestuurd.
  2. Heeft u geen digitale Berichtenbox? Dan heeft u uw jaaropgave op 1 februari of 4 februari 2020 per post.

 

De digitale Berichtenbox van de overheid is uw persoonlijke brievenbus waarin uw post van de overheid ontvangt. Het is veiliger dan verzenden per post of per email. De Berichtenbox is namelijk beveiligd met uw DigiD en u kan uw post erin niet kwijtraken. Meer weten of de Berichtenbox aanvragen? Ga naar Mijn Overheid Berichtenbox.

 

Jaaropgave AOW kwijt of niet ontvangen?

 

Als u uw jaaropgave om welke reden dan ook niet kunt vinden, dan kunt u het volgende doen.

 

  1. U kunt uw jaaropgave bekijken via ‘Mijn Svb’. Mijn Svb is een afgeschermde en veilige pagina met daarop uw persoonlijke informatie. U kunt daarop inloggen met uw DigiD. Hier kunt u inloggen om uw AOW jaaropgave online te bekijken.
  2. Komt u er niet uit? Dan kunt u bellen met uw regionale Svb kantoor. Het telefoonnummer vindt u op deze pagina: Svb bepaal vestiging. Op deze pagina vult u uw postcode in en dan krijgt u het juiste telefoonnummer.
  3. Controleer of u misschien toch al een Berichtenbox van de overheid heeft. Ga naar de Berichtenbox inlog pagina en log in met uw DigiD. Of bel: 088-123 6500.

 

Met deze telefoonnummers en links lukt het u vast om uw jaaropgave AOW te ontvangen. Veel succes!

Meer van dit soort handige informatie ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief! Dat kan via het formulier hieronder. En u kunt zich altijd weer uitschrijven. Welkom!

Wekelijks de beste tips en adviezen in uw mail?

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief! U ontvangt dan wekelijks een mail waarin we u tips en advies geven over alles rondom langer thuis wonen. Bijv. advies over het kiezen van een comfortabel seniorenbed.